Snažilkovanie po potrate v II. trimestri. Poraďte

jojci29
30. dec 2009

Ahojte.15 decembra mi zomrelo mimi v 23 tt.18 decembra mi vyvolali potrat.Bolo to to najhorsie co som v zivote zazila.I ked sa pred druhymi tvarim ze zivot ide dalej,ten pocit prazdnoty neviem prekonat.Potrebovala by som sa poradit s niekym co prezil to co ja,hlavne kedy ste sa zacali snazit o druhe babo.Nechcem nieco unahlit ale ani cakat 6 mesiacov,pretoze si myslim ze najlepsim liekom na moj zial bude druhe mimino.

rani
30. dec 2009

poradim ti stranku www.anjeliky.sk je nas tam riadna kopa, co sme prezili nieco podobne... je tam aj forum, kde si mozes o svojom probleme pohovorit s ludmi, ktori su v tej istej situacii, pripadne prisli o babatko tesne pred narodenim, alebo po narodeni... vyskusaj.

chaala
30. dec 2009

Jojci,je mi moc líto,co se Vám stalo...je to taková bolest a člověk s tím nemůže nic udělat. Nám umřel chlapeček ve 28tt(květen 2008) a tenkrát mi pomohly stránky anjeliku,které Ti napsala Rani.Ohledně snažení bude asi důležité,aby zjistili příčinu. Nám tenkrát na nic nepřišli,prý se to stává. Začali jsme se snažit po 4měsících,ale zároveň jsem absolvovala spoustu vyšetření. Miminka jsme se nakonec dočkali...letos v prosinci.

jojci29
autor
30. dec 2009

pricinou bola nedostatocna placenta ale histologia bude az v Novom roku.Ake vysetrenia si absolvovala,lebo mne povedali ze po prvom potrate sa zvacsa nerobi nic.

jojci29
autor
30. dec 2009

a samozrejme gratulujem k babetku.Dufam ze aj ja sa budem coskoro vytesovat. 🙂

rani
30. dec 2009

urcite sa dockas 😉 a tvoj anjelik na braceka alebo sestricku bude davat zhora pozor... 🙂 hlavne nic neznasilnuj a nechaj tomu vsetkemu volny priebeh, nemysli na to, ze chces otehotniet, ono to pride v pravy cas... 😉 ver mi. zacni sa teraz venovat sama sebe, spln si priania, cestuj aj s manzelom, relaxuj, na to potom ked pride babo nebude cas.... 😅

jojci29
autor
30. dec 2009

ja to nebudem silit,ale nechcem urcite cakat az 6 mesiacov.Gynekologycka mi dnes povedala ze by som mohla od aprila skusat.Az ked to cloveka postretne tak zisti kolko zien potratilo.

rani
30. dec 2009

veru, je nas viac, ako si myslis... 😢

rani
30. dec 2009

a urcite ti odporucam, aby si vyckala minimalne styri-pat cyklov, aby zosilnela maternica... kazdou menstruaciou vlastne stena trosku silnie.... takze vyckaj minimalne do toho aprila.

skippy7
31. dec 2009

Ahoj Jojci29,
mne babätko zomrelo v 27.tt 😔 , pričina:rozsiahle infarkty v placente=odumrela mi placenta, na radu mojej kamaratky-doktorky som si dala vyšetrit na hematologii trombofilne stavy a veru potvrdili mi trombofiliu-zvyšenu zražanlivost,"vdaka" teda tym zrazeninam mi odumrela placenta...tiež som si myslela,že nevydržim čakat 6 mesiacov, ale ubehlo to velmi rychlo.Chcela som radšej počkat, nech sa dam naozaj do poriadku,fyzicky,aj psychicky.
Tak ti velmi držim palce,aby si to všetko zvladla

weja
31. dec 2009

Jojci, my sme začali znovu snažilkovať po cca 3 mesiacoch odkedy sme prišli o bábo v 19.tt, ale ja asi nie som moc dobrý príklad, lebo prešiel už rok a doteraz sa nám nepodarilo znova otehotnieť... ☹ máme za sebou kopu vyšetrení - všetky s negatívnym výsledkom, tak netuším, v čom je problém, väčšina doktorov to "zvaľuje" na psychiku... 😔 ale skúšame ďalej a dúfame...

takže ak sa budeš na to cítiť po tých cca 3-4 cykloch - po fyzickej, ale hlavne psychickej stránke - myslím, že skúsiť by ste to mohli... držím palce...! 😉

jojci29
autor
31. dec 2009

Vcera som dostala menzes.Zda sa mi to skoro nakolko som mala 18.12 porod(potrat).Mozno je to aj dobre znamenie ze sa telo a hlavne maternica rychlo zotavuje.Ja som mala tiez nieco s placentou ale histologiu este nemam.Ale vraj bola mala a strasne malicka bola aj moja babulka.Teda mala 22cm co je normalna dlzka ale len 120 gr.To ma najviac trapi ze malicka bola vlastne v poriadku ale musela zomriet lebo nedostavala ziviny.Tazko sa mi s tym zmieruje.

skippy7
31. dec 2009

Jojci, to je fajn,že menzes dorazil,vieš ,že telo funguje...
.vždy sa najprv čaka,čo sa zisti z pitvy a potom sa robia vyšetrenia....moj maly bol tiež v poriadku a nedostaval živiny ☹
je to ťažke,ja stale nezvladam tehotne kamaratky,alebo kamošky s babätkami,pride mi to vždy hrozne luto 😔
myslim, že nam pomože iba dalšie babo,aj ked nikdy nezabudneme...tak sa drž

chaala
31. dec 2009

Jojci,on každý doktor říká ohledně nového snažení něco jiného. V nemocnici nám říkali,určitě počkejte 6-9měsíců.To mi v té chvili přišlo strašně dlouhé. Moje doktorka říkala 4-6měsíců. Počkej, co Vám zjistí z pitvy a podle toho se řiď.Jestli doporučí další Tvoje vyšetření nebo ne.A jestli se budeš cítit na další snažení,tak proč ne.

skippy7
31. dec 2009

moja hematologička hovorila,že sa ma čakat tolko,kolko si bola tehotna...u teba je to zhruba tych 5 mesiacov,ale od aprila je to v pohode si myslim, neboj,ubehne to jak voda...

jojci29
autor
31. dec 2009

do marca aprila chcem urcite cakat.Aj gynekologycka povedala ze ona teraz neodporuca otehotniet aj inym zenam kvoly tomu ze je chripkove obdobie a mala teraz vela pripadov potratov do 12 tt a vo februari ma prist druha vlna chripky.Takze skor nebudem spekulovat aby som si to neskor nevycitala.

martasl
4. jan 2010

Ahoj holky 😉 konečně jsem našla diskuzi,kterou jsem hledala.Po roce snažení jsem konečně otěhotněla-mám dvě dcery.Manžel věčně na cestách,tak jsem byla šťastná jak blecha-taky můj věk není to pravé ořechové-ikdyž v dnešní době...
4.12 mi brali krev na tripltesty.zapoměla jsem u doktora neschopenku(dělala jsem ve firmě kde jsou 12 a noční.navíc jsem krvácela,ale bez bolesti,takže jsem si říkala,že bude vše ok.tak jsem se pro neschopenku 7 vracela a že semnou doktor potřebuje mluvit.to už jsem tušila,že není asi něco v pořádku.prej má už nějaké výsledky a ty jsou přímo hrůzný.tak mě na druhý den objednal na amniocentezu.bulela jsem jak kráva a děsně se bála.no a druhý den,před odběrem mi oznámili,že je mimi už asi týden mrtvé(byla jsem zrovna v 16t a mimi umřelo v 15t).myslela jsem,že to nepřežiju.dali mi na vybranou,kdy vyvolat porod-potrat.buď ještě ten den nebo druhej.takže druhej mi vpichly do břicha něco na vyvolání stahů,byl to strašnej pocit a takovej divnej zvuk při propíchnutí dělohy a plac. ☹
Odpoledne jsem dostala bolesti a kolem 16hod šla na porodní sál.abolesti hrozný,křeče v rukách,zima ale neotvírala jsem se.tak pak primář rozhodl,že na sál.po 4dnech mě propustili a doma to začalo.pořád jsem bulela.
30.12.jsem byla na kontrole a doktor měl už nějaké výsledky.prý mimi bylo zdravé a že to bylo asi špatnou placentou,že špatně vyživovala plod.Řekla jsem mu,že jsem od mladší holky chytla slabší chřipku,kterou jsem léčila čajem na chřipku a nachlazení,protože jsem měla strach vzít prášky a v lékárně mi neporadili.Tak že ta viroza na tom měla lví podíl,že je chřipka na těhu strašný svinstvo.tak proces řvaní začal znovu-a to jsem si od doktora nechala napsat prášky,ale moc nezabíraj.kdyby bylo mimi postižené,tak si šlověk řekne,že je to možná lepší,ale takhle-zdravé miminko.pořád přemýšlím,jestli jsem tomu nepomohla třeba nějakým špatným pohybem aj...
pořád si to vyčítám a po nocích bulím.přez den jsem děsná frajerka ,ale jinak ☹ doktor mi řekl,že se od dubna můžem začít znovu a předepsal mi listovku,kterou mám užívat od února.prej už snad bude po chřipkách.tak se nemůžu dočkat dubna a doufám,že nám to zas nebude tak dlouho trvat.
od 11.1.jdu do práce a vůbec se mi do toho kolektivu nechce.bojím se pohledů, reakcí a že se tam rozeřvu...

martasl
4. jan 2010

omlouvám se za to rozepisování... 😉

skippy7
4. jan 2010

Ahoj Marti,
ja som prežila to iste-neviem či si si čitala...v 27.tt,čakala som na miminko rok a pol,a potom toto ☹ , ja už 33 rokov a žiadne dieta 😔 , tak som na tom horšie....
je to hrozne,čo sa stalo,ja som si tiež všeličo vyčitala,čo som urobila zle,ale myslim, že jednoducho sa deju veci,nad ktorymi nemame moc pri akejkolvek snahe, možno sa to proste malo stat,aj ked teraz nevieme odpoved,že prečo...
tie prve dni v praci boli aj pre mna ťažke,som si poplakala,ale za par dni už to bolo celkom fajn,som sa od toho trochu odputala,aj ked človek nikdy nezabudne a okolie to nikdy nepochopi,čo preživame...
tak ti velmi držim palce nech to zvladneš, neboj, všetko bude dobre a my sa dočkame zdraveho mimi,verim tomu 😵

chaala
4. jan 2010

Martasl,je mi moc lío,co se stalo...a jak psala skippy,kdo to neprožil ,tak to nikdy nemůže pochopit. Já tenkrát taky probrečela spoustu dní,držela jsem se kvůli synovi,ale bolelo to moc. Návrat do práce mi nebyl moc příjemný,ale zase díky němu jsem na to myslela méně.Clověk nikdy nezapomene,to nejde...ale ta práce,starost o rodinu zaměstnaly moje myšlenky.
Postupem času jsem taky-jako skippy-došla na myšlenku,že se to mělo stát.je to zvláštní,ale že to mělo nějaký význam.Asi to zní divně.
Věřím,že se miminka ještě dočkáte.Nám se to povedlo,ale nebylo to jednoduché.

martasl
4. jan 2010

Holky je to fakt,kdo nezažil,nepochopí..Já teď v lednu budu mít 34,takže z věku jsem nervozní.Dala jsem si ultimátum(ještě před posledním těhu)že do 35,dál nechci riskovat-hlavně zdraví miminka.Ale už si nejsem ničím jistá.Sice máme dvě holky,ale naše péče-hlavně moje,je už děsně obtěžuje.Manžel je pořád pryč-práce po celé republice.Tak jsem chtěla mimčo,abych tu ,,samotu nějak vydržela a děti zbožňuju. 🙂
Teď to chci zkusit naposledy a uvidíme jak to dopadne,doktor říkal,že je hoooodně malá pravděpodobnost,že by se to opakovalo.Ale mám i obavy,znovu bych to už asi nevydržela.
Ale je fakt,podle toho,co jsem četla na některých diskuzích,že jsme na tom ještě ,,dobře"vím,hrůza co jsem napsala,ale myslím to tak,že přijít o dítě ke konci těhu nebo po porodu musí být strašný. ☹

skippy-to víš že jsem všechno přečetla.27tt je taky už hrozně moc.Ale v tom by byl čert,aby se i na nás usmálo štěstí 🙂 A já věřím,že se usměje... 🙂 🙂 🙂 🙂

Holky,poradil vám váš doktor něco,aby se co nejdříve zadařilo a vše proběhlo ok?Já mám zatím tu listovku.před posledním těhu a po celou dobu-16tt jsem užvala baby plan calibrum.nevím,jestli koupit znovu nebo zkusit něco jiného.

chaala-za jak dlouho se vám povedlo další těhu a co myslíš tím,že to nebylo jednoduché(pokud o tom nechceš psát,tak neva 😉 )

skippy7
4. jan 2010

Marti, ja berem iba listovku, myslim, že to neni len o vitaminoch...predtym som brala Femibion-o tom pišu,že je to to najlepšie a aj tak to dopadlo na prd, niekto nebere nič a ma zdrave deti...niekedy možme robit neviem čo a priroda to aj tak zariadi inak...hlavne aby sme boli psychicky ok,aj ked viem,že pri dalšom tehu bude velky strach a obavy, ale musime verit, že tentokrat to bude mat štastny koniec 😵 😵 😵

skrizanova
4. jan 2010

Ahojky.Jestli můžu, ráda bych se přidala k vám do klubu. Jsem po třech velkých potratech - 20.,23. a 21.tt.Poslední potrat jsem prodělala v únoru 2009.Poté jsme prošli všemi možnými vyšetřeními, včetně genetiky,imunologie i trombofilních mutací a všech možných stěrů, bohužel se na nic nepřišlo - jsme prostě naprosto zdraví a nikdo neví, proč se nám toto stává.
Věřte, že jsem z toho naprosto zoufalá, někdy mám pocit, že už není pro co žít, chodíme na hřbitov za babičkou a tam se za své tři chlapečky modlím a prosím babičku,aby se mi o ně hezky starala 😔 . Pocit je to nepopsatelný, každá z vás, která to prožila ví, o čem mluvím a ten kdo to nezažil, nemůže nikdy říct, že nás chápe. Tohle prostě nemůže nikdo nikdy pochopit.
Chci ale říct, že se nevzdáváme. Teď jsme zrovna ve fázi, kdy jsme se s požehnáním lékařů začali opět snažit - zatím sice bezúspěšně, ale věřím, že náš čas ještě přijde. Za dva měsíce mi bude 34.let, takže je nejvyšší čas to pohnat kupředu.Nebudeme na nic čekat a už jezdíme do CARu k Apolináři, kde nám lékaři slíbili, že se nám pokusí pomoci alespoň s početím a postarají se o mě v případném těhu.
A o tom, jak dlouho čekat po potratu - to je vážně individuální. Někdo říká 3.měsíce, někdo půl roku, ale největší překvapení pro mě bylo, že můj gynekolog mi řekl, ač jsem byla po císařském řezu, že máme začít hned po šestinedělí. To jsem vejrala jako sova. Ale na doporučení dr. z CARu, jsme měli čekat až budeme mít výsledky imunologie a genetiky, kdyby se na něco přišlo, aby nebylo pozdě - kdybych už náhodou byla těhu.
Takže dámy, každá víte co se ve vás odehrává, hlavní je se psychicky nehroutit,nepřemýšlet nad tím, že jsme mohli něco udělat jinak, najít smysl života v něčem jiném, nemyslet na to špatné a těšit se na to, co přijde. Protože psychický stav je pro to velmi důležitý.
Vím, že je to těžké, taky mám občas období, kdy brečím jako želva do polštářů, ale snažím se být silná a nepoddávat se tomu, protože to nám minulost opravdu nevrátí.
Věřte, věřte a ještě jednou věřte, že se na nás jednou naše miminko kráááááááásně usměje 😀

skippy7
4. jan 2010

Ahoj Skrizanova,
uff, 3 taketo potraty,tomu sa už ani nehovori potraty, to su umrtia... 😔
Ja tiež budem mat tento rok 34, a niektore ženy v mojom veku už maju 14-ročne deti 😨 ....
Som velmi prekvapena,že sa proste po tom všetkom nezistila pričina,mne potvdili trombofiliu,tak aspon viem,kde bol pes zakopany...
Ked posledny bol u teba v unoru, tak to už je skoro rok...takže sa idete už snažit o mimi teraz?, my sme pol roka za tym a tiež by sme to teraz chceli skusit
Velmi ta obdivujem,že si na tom takto psychicky dobre po tom všetkom aešte vieš aj nas ostatne povzbudit 😵
Prajem ti, aby sa ti podarilo čim skor otehotniet a donosila si krasne a zdrave miminko 🙂

liptonek
5. jan 2010

Ahojte, vemete mě taky do klubu? Teď 15. prosince jsem přišla z ničeho nic o dvojčátka (22tt). Do té doby bylo celé těhu ukázkové. Žádné komplikace..prostě nic. Z ničeho nic jsem se ale otevřela a už nešlo nic dělat. Nikdo mi neřek proč se tak stalo, žádně testy nic. Takže zůstal jen velký smutek a zároveň i strach, že se to bude příště opakovat.
Skrizanova - moc tě obdivuju. prožít tohle třikrát za sebou, to musí být síla.:( Na to asi každá nemá.

martasl
5. jan 2010

Ahojky a ,,vítám"nově příchozí.Skrizanova-tak musím hluboce smeknout,že jste se z toho nezbláznili.Přiznávám,přijít o 3miminka bych nepřežila.Teď jsou moje nervy i psychika totálně v h....u(ne že by předtím moje nervy byly něco extra)ale zažít to co ty,je mi to děsně líto.Ale věřím,že za to,co jste s partnerem prožili,se na vás 100%usměje štěstí.A nedivila bych se,kdyby i víckrát. 🙂 😉 Strašně vám to přeju 🙂
Psalas,že se na nic nepřišlo,to přece nemůže být jen tak? 😠 A není problém v tom,že to byli vždycky kluci??Moje sestřenice taky nebyla schopná donosit kluky,o dva přišla a teď má 3zdravé holky.

liptonku-to víš že se můžeš přidat,aspoň bude více názorů,zkušeností s léčbou a hlavně podpory a útěchy.

skippy7-po jak dlouhé době jsi tu listovku měla začít brát??já mám od února.o tom Femibionu jsem na diskuzích taky četla,každá ho chválí.Přemýšlela jsem nad tím.Přiznávám,že můj životní styl je děsnej,tak ty vitamíny asi budou třeba a určitě neuškoděj.Jen teda vybrat který??
A jak píšeš,jakmile se nám konečně zadaří,tak ty obavy z každýho nesprávnýho pohybu,píchnutí a tak dále bude děs.Holt doktoer bude muset počítat s tím,že u něj budu s každou prkotinou,ať si myslí co chce.

Hlavně budem muset být fakticky v psychické pohodě(lehko se to píše,ale horší bude realita),nic nedělat(holt zapřáhnu holky) a ležet a nechat se opečovávat-a to myslím doslova.Hlavně nestresovat z neumytého nádobí,prachu,nevysátí a pod.A jestli to bude vadit návštěvám,tak nemusej chodit,no ne???

jojci29-tak ta menstr.fakt přišla nějak brzo,ne??Jsi snad první-podle toho co jsem četla jinde,která to tak brzo dostala.potvrdil Ti tvůj gynekolog,že jde o menstruaci?nechci Tě staršit,ale zeptala bych se.pak nás informuj!!ať jsme v obraze 😉

martasl
5. jan 2010

chaala-koukla jsem na fotečky.Malej je koukám krtečkovej fanda,co??má pěknej pokoj.přidáš nějaké fotečky malé??

skippy7
5. jan 2010

Marti,ja som si listovku naordinovala asi od oktobra,kedže od januara možme skušat...tak aby som to brala tie 3 mesiace predtym.
Je pravda,že asi sa budeme ovela viac sledovat,mne sesternica požičala to male sono,kde počut srdiečko,viem,že ani to nemože mimi zachranit, ale mna može aspon upokojit,že male žije...a dufam, že moj doktor ma pochopi,ked budem u neho častejšie ako ine tehulky.....len neviem,kto mna bude opečovávat?? 😵 ....

martasl
6. jan 2010

skippy7-máš listovku volně koupenou v lékárně,nebo předepsanou od doktora?předepsal mi Acidium folicim,je jen na předpis.
Kde sestřenice to sono sehnala?vůbec nevím,že by se volně prodávalo.to budeš mít super,kdykoliv se přesvědčit,že miminku bije srdíčko.to bych taky brala.A ne čekat,až se doktor přesvědčí.mě do toho 16t ani jednou srdce neposlouchal. ☹ 😠 😒
Musím zjistit,jestli se dá sono volně sehnat.
A neboj,určitě se najde někdo,kdo Tě bude ráááád opečovávat.Mím holkám se chtít nebude-hlavně když budou muset uklízet(nechci riskovat),ale co jiného jim zbude,že? 😅 Už teď je děsně obtěžuje,když po nich něco chcem.Ta mladší se ještě dá,ale ta starší má děsnou pubertu 😖
Bereš ještě nějaké jiné vitamíny pro nastávající maminky???

martasl
6. jan 2010

už jsem ten přístroj našla.zatím nejlevněji za 1100kč.až budu těhu 🙂 😉 tak si ho pořídím,pro klid duše 🙂

skippy7
6. jan 2010

Marti,
ja som si kupila Acid folic zn.Jamieson,inak nič ine neuživam,možno ked otehotniem, tak si niečo pridam, možno ten Femibion,aj ked je dost drahy..
Sesternica je v Amerike a tam si aj ten pristroj kupila, len si musim kupit ten gel na to,snad to nebude problem
No ty maš zrovna take pubertačky,teda aspon tu jednu,ale potom ked uvidia to mimi, uvidiš ako ti s nim budu pomahat... 😵
Ja som teraz trošinku nemocna,aj manžel-ten bere antibiotika, tak neviem,či to snaženie teraz bude plodne 😒...

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre