ahojte chcela by som sa spytat dievcata ktore z vas mali bohuzial mimomaternicove ...po akej dlhej dobe ste sa zacali znova snazit? a ako ste vlaste na to prisli ci z krvi,ci vam to hned povedal lekar? lebo ja som podla neho mala 5cm cystu...:-/ a po dvoch dnoch ked prisla krv zrazu videl mimomaternicove...dakujem za kazdu odpoved
@molly9991 ja som mala mmt v decembri to bol rok co sa nam to stalo..konecne sa nam podarilo otehu a potom toto svet sa mi isiel zrutit ja som nemal ziadnd bolesti hcg mi pekne stupalo ale bohuzial na ultrazvuku nebolo vidiet stale a az v 9 tyzdni to bolo vidiet ze plod je vlastne mimo maternice hned operacia laparoskopia a este mi aj zobrali pravy vajcovod..bola som znicena a mesiac potom sme sa zacali snazit ale bobuzial doteraz sa nam nepodarilo otehu
ja som mala 2x mimomaternicove, zistili to prvy krat tak ze hcg sa drzalo dost vysoko ale stagnovalo a na ultrazvuku stale nic nevideli. Takze laparka, odstranili plod z vajcovodu ale nechali mi ho (chyba!!!) Druhykrat horsie, hcg stupalo ale na ultrazvuk bolo este skoro tak som si myslela ze vsetko ok, isla som na sluzobku, tam velke bolesti, krce, takze sup do nemocnice a tam uz videli rozsiahle krvacanie do dutiny brusnej, rovno na salu, laparka, tentoraz mi ten isty nestastny vajcovod konecne vybrali. Dosla som v hodine 12-tej, poznam jednu babu ktorej bolo bohuzial mimomaternicove tehu osudnym.... Po druhej laparke sme mali nariadenu 3 mesacnu pauzu, takze som tehu ani neriesila, o to vacsie bolo prekvapenie ked sa to podarilo presne v tomto obdobi ked sme to ani necakali (uz len s jednym vajcovodom a podla lekarov aj ten bol poskodeny). Drzim vam palce nech tehu vyjde cim skor!
@andrejta aj ja som cerstvo tyzden po ☹ drzim palce nech sa cim skor postasti
@ajajaj00 my po dvoch rokoch takto ,som psychicky na dne aj ked sa snazim,ale je to tazke my sme boli v 6 tyzdni...moc drzim palce nech sa cim skor zadari...
@vivianaba moc gratulujem,to sa dobre cita ked sa niekomu zadari mne to dodava strasnu nadej...nech ste zdravucki prajem
@vydrnik dakujem tiez za odpoved a v podstate nadej
Ste zmenili nazov temy?
@molly9991 ja som tym prechadzala teraz 2mesiace, mala som tubarny abort, tak som chodila cca kaxde 2dni na kontrolu Hcg a mala som aj velku cystu na pravom vajecniku.13januarasom bola na sone cysta prec a hcg na ne,ze sa mozme snazit...ja mam 2potraty za sebou a jedno vytuzene mi spi este v postielje 🙂 myslela som ,ze po porode bude uz lepsie, ale nie velmi som sa tesila na druhe a zacala som spinit ste nebolo nic vidiet na sone, potom len machula v maternici, tak ,ze kyret v nemocnici,ze dalsie vo vajcovode, ale hcg pomaly kledalo tak ma neoperovali...velmi chcem babo, len sa bojim ci sa mi to opat nestane...
@vivianaba no ja som v 15tt MA v 7tt spontany a teraz ,MMT...,vsak neviem ci neist tiez na laparku, ze by pozreli tie vajcovody, aj ked mi to lekari co ma sledovali koli MMT neodporucali,ze.naco zasahovat a rypat sa ked nie je iste ,ze sa to zopakuje...ale zasa moj dr tvrdi,ze by som mala ist a neviem co urobit, ci skusim, alebo ....
Nebola ste niektora v podobnej situacii. Hodnoty hcg mam 1030 ale na sone bolo vidiet len nejaku tekutinu. Momentalne cakam na dalsie sono v piatok. Dr.ma podozrenie na Mmt al.abort. Bolia ma krize+podbrusie ale da sa to ustat.Pred par mes.som mala aj cystu ktora praskla. Nemam z toho dobry pocit a pripravujem sa aj na najhorsie.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ja som to neza,ila osobne ale mam kamosku je to sice uz viac rokou ale dodnes nechapem preco tak riskovala,este jej nebolo 18 ked poprvy razporodila,dcera bude mat 26,behem 5 rokoch bola 2x tehu,pri oboch mimomaternicove,ze vraj mala silne bolesti,krvacanie,pri tom druhom,jej slo o zivot,a prisla o jeden vajecnik.lekari jej nedooirucili dalsie tehu,manzelovi to zatajila a este mali dalsie deti dvoch chlapcou dnes je jim 21r,a 19