Ahojte žienky idem na vás s prosbou mám 24 rokov s priateľom sme už 6 rokov spolu sme šťastní a ľúbime sa ale vyskytol sa problém témy dieťa strašne túžim po bábätku na túto tému sme sa bavili x krát najskôr vravel nie že sa nato neciti pred 2 mesiacmi sme sa presťahovali s 1 izbového do 3 a povedal že o pol roka sa začneme snažiť no pred týždňom mi povedal že to robí len koli mne aby som bola šťastná :( a teraz neviem čo mám robiť
Toľko isto koľko ja vlastne nemáme ale bývame v mestskom byte a svadbu neplánujeme
nuz spytaj sa ho na rovinu ako to vidi on s planovanim dietata a dalsieho zivota....aby sa potom nestalo ze budes na dieta sama...
...tak to byť tebou, odhlásim sa z modrého koníka,aby ťa to tu nelákalo a zbytočne nenamotávalo a riešim veci vyššie napísané tak,aby keď dospeje tvoj priateľ k túžbe po dieťati, boli ste pripravení 🙂 t.j.vlastné bývanie,našetrené peniažky aby ste nestrádali počas rodičovskej dovolenky, tvoja práca o ktorú sa nemusíš triasť keď ostaneš doma ;) 🙂 u teba už je to ok,ale chlapi v tomto veku ešte nezvyknú túžiť po bábätku...a vy prakticky nemáte žiadne zázemie...ak by sa stalo niiečo zlé,ostala by si ako osamelá matka bez bývania :/ tak asi treba riešiť najskôr toto ;) ...a buď rada,že ti to priateľ povedal teraz,nie až v nejakej vypätej situácii ;) držím palce,nech ste šťastní 😉
@easylu mate 24 rokov. to je na muza byt otcom este skoro. najskor planujte svadbu a az potom dieta.
Z mojej skusenosti do jednej uplne normalnej a nicim zle nemyslenej vety chlapa vedia zeny vinterpretovat take chujoviny, ze dovidenia 😀 Normalne sa porozpravajte, mozno si ho len blbo pochopila... chce dieta aby si bola stastna, ale bude stastny aj on... nemusi to predsa takto rozpitvavat, fakt si myslia, ze chlapi idu v jednej vete az tak do hlbky 😀 Tvoj chlap je praktik, prestahoval sa s tebou do vacsieho bytu, miluje ta, chce zalozit rodinu, nepokaz to nejakymi utopickymi predstavami a vykladmi kazdeho jeho slova...
@easylu akože môj nikdy deti nechcel, ale vedel, že ak chce byť so mnou, tak proste deti mať budeme. potom to trvalo ešte cca rok než z neho bol superpyšný tatino. no ale ja som mala 30 a on 32 keď sa nám narodilo prvé dieťa. To druhé už sme chceli veľmi obaja. Možno tvoj priateľ je naozaj na deti ešte primladý
@easylu
uvedom si jednu vec, ak on to neciti tak, ze to dieta chce, a robi to "len pre teba", tak s velmi velkou pravdpodobnostou to moze dopadnut tak, ze to bude len tvoje dieta a ty nan ostanes sama a on odide a ozeni sa, ked spozna zenu ktoru bude chciet za zenu.
Pise tu x mamiciek, tkore dotlacili chlapa k dietatu a ostali im len oci pre plac...
Dieta, na to musia byt dvaja, nielen fyzicky, ale aj psychicky... a verit, ze "ja ho dietatom zmenim" je najivita a hlupost.
@sue peniažky máme nasetrene bývanie sme neriešili vlastné lebo v dnešnej dobe sa viazať dostali sme možnosť bývania takúto to máš tak platis nevyhodia ťa a po určitom čase si to môžme odkúpiť ja som sa ho opýtala že to takto nechcem že chcem aby sa aj on tešil on nieje typ že by ma dokázal nechať len koli tomu myslím si že on nebude pripraveny ani o 10 rokov 🙂 tak isto to bolo s bývaním nechcel ísť a teraz sa nevie vynachváliť 🙂
@easylu ahoj, ja poznám jednu, ktorá bola s piateľom 7 rokov, ona chcela dieťa a on nechcel, vraj sa necíti aby mal dieťa, a nejako tak to vyústilo že sa rozišli, bol od nej mladší o 5-6 rokov, tak by sa dalo pochopiť ale našiel si novú priateľku, tiež staršiu o 5-6 rokov a ako sa hovorí do roka a do dňa a chlapček bol na svete. teraz nechcem napísať že to môže byť aj váš prípad, ale to že ty túžiš po dieťati, neznamená že aj ten druhý po tom istom túži, čiže netrač na pílu a zamestnaj sa niečom íným...
@timi1012 suhlasim, mne je vsak luto prave tych deticiek. To ked si dospelak pokasle zivot... no nie ze by mi to bolo az tak jedno...ale on ma na to pravo. Dieta si vsak nevybera moznosti a prave detstvo do velkej miery rozhoduje o nasej buducnosti, o schopnosti vytvarat vztahy, lubit, spolupracovat..zit kvalitny zivot.
Ja nechápem jednej veci prečo odsudzujete ľudí zato že si ide po radu a vy ho hneď zakopavate ale každý sme iný bolo by blbé keby sme všetci rovnaký 😉 ale každopádne ďakujem za vyjadrenie
@easylu nemyslím,že ťa niekto odsudzuje ;) este si pamatam ako neodbytne zneju biohodiny ;) ale pre pokoj v dusi by si si mohla uvedomit,ze nie ste pripraveni... Mohlo by to dopadnut aj dobre ;) ale nemusi...a pre ten pripad by si mala byt nachystana... Ako som uz pisala,ak by priatel neuniesol tehotenstvo a dieta,ty ostanes bez penazi,bez byvania,len s vyzivnym na dieta ;)
@easylu ste spolu 6 rokov a ste šťastní. podľa mňa viac okolo toho špekulovať netreba. nepoznám vás ale ajtak ty vieš najlepšie ako to vezme on. sama si napísala nechcel najprv ani do vlastného a teraz sa z toho teší. a podľa mňa keď príde bábo bude to rovnaké. bude hrdým tatkom. a vieš prečo ? lebo ste už dlho spolu a ste šťastní a ľúbite sa. a veci čo bude ak toto hento v budúcnosti to absolutne nerieš. môže sa to stať a nemusí. ale kvôli strachu sa teraz obmedzovať nemá zmysel. našporené máte tiež, ja si myslím treba ísť do toho. a ajtak sa stane to čo sa stať má. ale ja si myslím, bude to v poriadku. základ máte. byty, podnájmy, robota a peniaze stále boli aj budú. ale milujúci človek nie. a keď vám to naozaj klape tak tu to je jasné. držím palce 🙂
@niqa09 ahoj napísala si to presne tak ako to je 🙂 veľa ľudí myslí nato zlé chápem tu na svk sa na iné ani myslieť nedá ale viem že má miluje a aj po takom dlhom čase mi vie vyznať lásku máme krásny vzťah 🙂 mI sa ani nehadame 🙂 trávime spolu každý jeden deň sme v neustálom kontakte aj keď niesme spolu a miluje ma takú aká som a keby nechcel tak to nerobí on sa len bojí nových vecí ako sťahovania aj to bolo že nechce ísť do väčšieho a teraz si nevie vynachváliť ja ho síce taham ale si myslím že mi je zato vďačný poviem príklad chcela som vodičak ale nechcela som si ho robiť sama ešte aj do toho som ho potlačila a teraz? Bez auta nikde a stále vraví som rád že si ma k tomu dotlacila. Máme fakt krásny vzťah nehadame sa vždy sa porozprávame keď sa v niečom nezhodneme a ďakujem pochopila som že itak ja viem fakt ako to bude správne 🙂 ďakujem že si mi otvorila oči 🙂
@easylu z máličko . to je v poriadku. neboj sa poslúchnuť svoje inštinkty. ja premýšľam podobne pretože tiež mám po boku muža, ktorý takisto miestami potrebuje kus nakopnúť ale viem, že všetko zvládneme pretože sa jednoducho milujeme. môže to znieť ako omáčka , ja mám 26 a on 29 ale vek neurčuje zrelosť muža či ženy !!!
a nie som snílek, viem aká je realita aj u nás. a viem , že nič nemusí trvať večne. ale keď som šťastná tak si to určite neidem kaziť obavami ohľadom budúcna. život je v podstate jednoduchý len ho ľudia niekedy nevedia žiť a komplikujú si to. možno sú to silné slová, ale toto je môj názor. 🙂 zažila som už aj ja všeličo. ale naučila som sa žiť ! a to v prítomnosti. to čo bude potom ak príde nejaký problém tak to budem riešiť až keď ten problém príde. možno nepríde. 🙂a si myslím riešiš to aj ty podobne. takže zlom vaz , nech sa zadarí 🙂
Nerozumiem, preco sa nevezmete a potom neriesite dieta. Aj tomu trendu fakt fakt fakt fakt nechapem. Uz, ked sa nechce zenit, alebo ty vydavat.....tak by som nad dietatom ani neuvazovala. Je to mega zavazok, ovela vacsi ako svadba. Ak nie ste schopni mensieho zavazku - teda svadby, tak sa nehrn do vacsie. Ta postupnost svadba - dieta ma nejaky zmysel podla mna
Dieťatko by ste mali chcieť obaja, aby sa potom neskôr nestalo, že ti utečie. Úplne chápem tvoju túžbu po bábätku, tiež som ju mala, ale určite by priateľ tiež mal chcieť. Je to na celý život, nie je to ako pri kúpe auta, ktoré sa mu zrovna nepáči a môže ho o rok o dva vymeniť za lepšie. Ja osobne som čakala kým priateľ za mnou sám neprišiel s tým, že by chcel dieťatko. Čo sa týka "trendu" nesobášenia sa, je to úplne pochopiteľné. V dnešnej dobe manželstvo nemá takú hodnotu ako kedysi. Každé druhé manželstvo je v rozvodovom konaní. Je to dobou, v ktorej žijeme. V konečnom dôsledku je to len formalita. Omnoho dôležitejšie je to, či sa dvaja ľúbia. A ako sama hovoríš, Alby2014, bábätko je omnoho väčší záväzok. 🙂
@romaniela manzelstvo dnes nema taku hodnotu a pritom sa ho ludia tak boja 😉 a vyhybaju sa mu ... sranda, neee? 😀 😀
A take reci, ze ludia sa "lubia"... no pre mna osobne laska prijima zavazok, a manzelstvo je zavazok, kym na dieta chlap ti posle smiesne alimenty a ma ta v pazi. Kolki chlapi tu narobili deti zenam a nemaju potrebu ani vidiet vlastne dieta...
ach zeny... vyhodit telku aj s vasou ferihou a dat pod stol 50 odtienov sedej, aby sa nemykal...
No kolko rozvodov mame vieme, kolko rozchodov po dlhodobom spoluziti nevieme na to nie su statistiky, pritom ak sa rozchadzate s detmi a bytom tak oproti rozvodu psychologicky, ci majetkovo ZIADEN rozdiel nevidim. Ak je to len papier, tak ho podpis. Ved dobry vztah ten papier nepokazi a zly nezachrani.. Pre mna je to proste signal, ked sa pertner chce zenit, ze je zrely na zavazky. Vsetko ostatne su kecy ...:D
Nevymyka, ak sa nechcu brat lebo je to zavazok, tak sa necudujem, ze on ma problem s dietatom, co je este vacsi zavozok. Ak muz spravi z dievcata matku je ho povinostou spravit z nej manzelku. Ak sa on fakt nechce zenit , tak podla mna je to symptom, ze ani na to dieta nie je ready uplne .,...to predsa nie je pes,ale celozivotny zavozok a niekedy dost drstny - nie ako reklama na rodinne poistenie, ci plienky.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@easylu on má koľko rokov? Máte vlastné bývanie, hypotéku? Plánujete svadbu?