Snažilka so sklerózou multiplex prosím o vaše rady

zuzana9285
6. nov 2011

Ahojte dievčatá, je tu nejaká snažilka s takouto diagnózou? Chcela by som sa porozprávať s niekým, kto vie, čo to znamená mať túto chorobu a tiež sa snaží o bábätko Mohli by sme sa podeliť o skúsenosti a podporiť sa navzájom Teším sa na vás 🙂

lenka268
6. nov 2011

Ahoj Zuzana je tu taka tema pozri sa tam maj sa pekne 😉
https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/som-mama-so-sklerozou-multiplex/

linda81
6. nov 2011

@zuzana9285 Ahoj zuzi...takze....nemam MS ...teda dufam...ale nemozem mat normalnou cestou deti.Prave bezi moje prve IVF.Okrem ineho som mala vysoky prolaktin, tak som musela medzi casom na MRT....prolaktinom sice nemam, ale na MR boli difuzne loziska v bielej hmote takmer vsade, spolu cca 15.Rontgenologovia ma hned vystrasili, ze to moze byt znamla demyelinizacie.To bol stres, co teraz, ci vobec mozem absolvovat taku hormonalnu liecbu tvrdu , s takym nalezom....kedze IVF je moja jedina sanca.Ale ...citim sa dobre, klnicky nemam nic, rozpravala som sa s par neurologmi, a dalej sa tym nezaoberam.Vtedy som si precitala kopu tem na temu MS a tehotenstvo....a zistila som, ze aj IVF je mozne....neviem aku mas liecbu , ani formu MS.Ale ak sa citis na to , ze babo chces.....(inak v tehu vraj ustupuju priznaky....bohuzial sa potom znova objavia), tak myslim , ze nie je nad cim uvazovat.A psychika robi straaaaaaaaaaaaaasne vela.Ja osobne si neviem predstavit, ze by som sa vzdala rodiny napriek MS.Ved predsa v zivote musi prist aj nieco pozitivne po vsetkych trapeniach.Drzim palce🙂.

zuzana9285
autor
6. nov 2011

@linda81 Ahoj ďakujem za tvoj príspevok Ja sa nevzdávam a aj napriek MS túžim po dieťatku Teraz mám trošku problémy, ale hádam sa to dá do poriadku My sme sa snažili prirodzene, ale nedalo sa, tak sme začali chodiť do Heliosu, a tam partnerovi zistili zlú morfologiu, ale papame teraz vitaminy a tribulus na zlepšenie spermiogramu a dr. povedal, že ak sa nezlepší, tak bude nasledovať IVF Takže do toho obdobia sa musím dať do poriadku a verím, že sa to podarí, viem že psychika robí veľa, tak sa snažím myslieť pozitívne a myslím na to, ako budem v budúcnosti držať v rukách vytúžené bábätko 🙂
Moc držím palce, aby sa vám to podarilo a dočkala si sa bábätka 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre