Snažilka po 40, posunutá ovulácia a duch na teste

nev80
3. okt 2022

Ahojte dievčatá. V lete som mala svadbu a s manželom sa snažíme o miminko. V júni som mala 40 rokov. Pred týždňom som bola na preventívnej a povedala som dr. že sa snažíme. Povedal ze ho to teši a ze som úplne zdrava a pripravená. Povedal mi ,,nedrž sa žiadnych aplikácií či ovulacnych testov. Nerieš plodne a neplodné dni, mas po 40tke a ovuláciu budeš mat v iný deň ako mladé ženy. Dôležité je mať pravidelný sex raz za dva dni aby sa stihli obnoviť spermie,, Ked som prišla domov, mala som zvláštne pocity. Urobila som si test a vyšiel, hoci taky duch ale je tam. Z ranného moču som si urobila ďalší. Bol silnejší. Test som robila GS MAMATEST. S manželom sme išli pre istotu kúpiť aj inú značku, tam nevyšiel ani jeden z dvoch pásikov. Dnes som bola v lekárni po radu a odporučili mi nie pasiky ale tyčinku GS MAMATEST. Vraj ak bude čiarka, je to iste. Ale teraz neviem. Nejak sa mi to cele nezdá.

1. Je možné že som otehotnela uz po menstruacii? Posledná mi skončila 22.9.2022
2. Je možné že ta čiarka na teste je len kanálik?

Na jednej z fotiek.je ten test MAMATEST z poobedia a nasledujúceho rána, druhá fotka je z ďalšieho dňa poobedná .

Aký je váš názor prosím. Budem vďačná za každú odpoveď nakoľko k dr. je ešte skoro chodiť nakoľko mi to nemeška.

mondolina
3. okt 2022

veď si sprav test o dva dni a budeš múdrejšia.

esmeronka
3. okt 2022

testuješ strašne skoro skus za taký týždeň až

lilope
3. okt 2022

@nev80 no podľa poslednej menštruácie sa mi nezdá, že by už mohlo byť čosi na testoch, ale vyzerá, že aj je, takže nikdy nevieš. Skús si ešte kúpiť digitálny test, ale urobiť ho až o tri dni.

esmeronka
3. okt 2022

a test radšej Livsane alebo digi Clearblue pri týchto máš najvyšiu spolahlivosť že ked tam čiarka alebo týžden bude si naozaj tehotná,preventívne si nasad B9 a hod sa do kludu,podla seba viem že týžden je v tomto velmi dlhá doba ale aspon budeš mať už istotu

barju
3. okt 2022

@nev80 ak na to pôjdeme matematicky a ovulaciu by si mala posunutú na skor 26.9. a uhniezdenie by bolo tiez na 7 DPO tak áno,dnes by mohol byť na teste duch. Hoci v mnohých prípadoch testy zachytia vzostup HCG až na 10 DPO. Ale ja by som skúšala hocijaké iné testy ako mamatest,lebo na nich som mala rovnaku čiarku. A tehotná som nebola. Za dva dni treba skúsiť či silnie,alebo počkať do dňa ms na istotu.

kiki68
3. okt 2022

Podla mna si tehotna, ja som ostala tehu hned prvy den po menzese. Staci to mat posunute. Neviem kolko sa a ako snazite, ale podla mna to vyslo. Lebo to uz su normalne ciarky. Podla mna si tak 3 tyzdne tehu podla farby testu.

princeznaaa12345
3. okt 2022

Veľmi vám držím palce

nev80
autor
3. okt 2022

@kiki68 ďakujem veľmi pekne za nazor

nev80
autor
3. okt 2022

@princeznaaa12345 ďakujem za podporu

lily14
3. okt 2022

Ak ja si myslím že si,mimochodom aj ja som mala druhé v 41.drzim palce

nev80
autor
3. okt 2022

@barju ďakujem za radu

nev80
autor
3. okt 2022

@lily14 ďakujem veľmi pekne

barborka1414
3. okt 2022

@nev80 jednoznačne si tehotná. Je tam jasný duch, žiadny test by ti nevyšiel s duchom dokiaľ by si nebola tehotná. Zopakuj za 3 dni, uvidis či zosilnie. Ak áno objednaj sa o cca 6 týždňov ku gynekológovi. Skôr je to zbytočne to by nemuselo byt vidiet plod, alebo by nebola vidiet akcia srdca…ak pôjdeš v tom 6-7 tt bude to už jasne. A gratulujem.

esmeronka
3. okt 2022

@barborka1414 v júly mi mammatest spravil ešte silnejšiu čiarku ako jej o dva dni hcg v krvi menej ako 3 vôbec som nebola tehotná

katuskamala1
3. okt 2022

Podla mna tam duch neni. Ale jasna druha ciarka 🙂 blahozelam 🙂

barborka1414
3. okt 2022

@esmeronka ja mám dve deti, vždy som si test spravila v prvý deň meškania vždy som tam mala takéhoto ducha a vždy som bola tehotná, a teraz som 3ti krát a to iste 😀 a keď som tehotná nebola test bol biely ako sneh…u teba mohlo prebehnúť biochemické tehotenstvo, nie? A ona pise že si tých testov robila viac, podľa mna nieje o com, určite je tehotná.

esmeronka
3. okt 2022

@barborka1414 nebolo to biochemické..den pred ms som spravila livsane biely ako sneh ms došla na čas a intenzitou rovnaka ako vždy..ale v auguste som mala ponaučenie už že ked chcem istotu stačí jeden kvalitný a robiť ho najskôr deň pred ms

esmeronka
3. okt 2022

potom som si pozrela aj recenzie a viacerým tak mammatest vyšiel falošne pozitívny

sundew
3. okt 2022

@nev80 no mne sa zdajú tie čiarky celkom jasne.inak ja som toez otehotnela hned po MS,nie podla vyrátanej a test som mala pozitivny 5dni pred MS

nikasmile
3. okt 2022

@nev80 za mňa je to tiež pozit. a ešte keď ti lekár povedal, že môžeš mať posunutú ovuláciu.

katka1389
3. okt 2022

@nev80 čo tak počkat ,este tyzden....

janetinka27
3. okt 2022

@nev80 ahoj, posledna ms ti skoncila 22.9.
a kedy ti zacala? tie testy vyzeraju podla mna pozitivne

nev80
autor
3. okt 2022

@barborka1414 ďakujem za radu

nev80
autor
3. okt 2022

@katuskamala1 ďakujem

nev80
autor
3. okt 2022

@janetinka27 ms mi začala 20.9. Ja mávam cca 3 dňové.

barju
3. okt 2022

@nev80 tak to potom rozmýšľam,či sa neuhniezdilo vajíčko ešte pred ms , a teda to nie je z minulomesacnej ovulácie ktorá bola posunutá na neskor. Lebo folikuly rastu 2 mm za deň a teda potrebujú aspoň 11 dni na to aby dozrel do fázy kedy je schopný oplodnenia. Moje predošlé výpočty totiž stavali na tom že máš aspoň 5 dní ms. A veľa žien máva krvácanie aj počas prvých mesiacov.

konulka20
3. okt 2022

takteto som mala ked som predsa bola tehu... jasne otehu je mozne aj pri posunoch a hormonalne vykyvy okolo 40 tky su bezne, drzim 👍👍

nivea22
3. okt 2022

@barju lenže folikul môžeš mať pekný veľký a nemusí ti v daný mesiac prasknúť. Mne sa to tak stalo. Ovplyvňuje to aj zdravie, stres atď. Bola som na kontrole, doktor mi povedal ze mam pekný veľký folikul ale ze nezaručuje ze praskne este v ten mesiac a aj sa tak stalo bola som prechladnuta a ovulovala som nakoniec hneď po MS na 6DC.

nivea22
3. okt 2022

@nev80 tým ze máš pozitivne dva rôzne testy aj ked od tej istej značky je vysoko pravdepodobné ze si tehotná. Skus si pre svoj vlastný kľud spravit ešte napr livsane ale podla mňa vám to vyšlo. Držím palce aby vsetko dobre dopadlo a menstruaciu si už nedostala. 😊

barju
3. okt 2022

@nivea22 mne dr hovorila že ak nepraskne folikul, stane sa z neho cysta,ktorá sa buď vstrebe alebo ju musia chirurgicky odstrániť,o takejto variante nehovorila 🤔

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre