ahojte,
chcem sa opýtať na jednu vec, nad ktorou dnes rozmýšľam a k odpovedi som sa nedostala....patrím medzi snažilky ale som aj veľká kávičkárka a sem tam padne aj to pivko.....môže káva nejako ublížiť bábätku? viete nebudem si robiť tehotenský test každý deň a bez kávičky to u mňa nejde..samozrejme, ak zistím že som tehotná s kávou prestanem okamžite....ako sa správne stravovať, reps. prijimať tekutiny (kávu a iné), kým neviem že som tehotná....može to nejako uškodiť?
a prečo chceš prestať s kávou ,ak si aj počas tehu dáš jednu alebo dve nomálne dávky kávy nič sa nedeje...,ale s pivkom koniec...
Aj ja som snažilka a kávu si neodopieram 🙂 Ale som znížila počet už pijem len jednu denne (musela som s tým seknúť nakoľko som postupne zvyšovala dávky 😅 ) A ked by sa náhodou zadarilo a zistím,že som tehu tak mi tá jedna kávička zrejme ostane pretože nedokážem bez nej žiť 😀 😀 Sestra je v 7.mesiaci a každý deň pije jednu od začiatku tehotenstva 🙂 Tak držííím palčeky aby si si čoskoro našla krásne ružové koľajničky na teste 😉
@bibsy kofeínu a celkovo káve sa pripisuje veľmi veľa pozitívnych účinkov ,ale samozrejme treba z rozumom ,už dávno som niekde čítala odborný článok a tam písali ,že tehu môže až 4 kávy dennne ,ale to sa aj mne zdá veľa ,či čo skôr človek znesie...,ale napr.v tehu majú budúce mamičky problémy zo stolicou ako bruško rastie ,tj majú zápchy a tá kavá to nejak udržuje v normále ...takže z mierov a nič nehrozí...
Je rozdiel v kave a kave, ked niekto vypije espresso mega silne 5x denne, velmi zdrave pre babatko to nebude. Ale tie vodicky, co sa vacsinou u nas piju (bez urazky), kde sa zaleje kadejaka "kava" a doleje mliekom, pripadne doma alebo v kancelarii to fakt ide kolko kavy tolko mlieka, takze pochybujem, ze je to problem. Vseobecne ale vsetci tvrdia, ze s rozumom sa kava pit moze, cize 1-2 za den by nemali robit problemy a ak sa dodrziava riadny pitny rezim tak bez problemov.. To uz musis vediet ty, aku kavu a kolko pijes. Ja som kavu pila, dokonca som ani nevedela, ze som tehu do cca 7-8tyzdna a bola som taka unavena ze som ju do seba supla vzdy na jeden raz, az pottom som prestala.
a to pivko moze ublizit? ak nebudem vediet ze som tehotná? stalo sa vám ze ste si vypili a boli ste v tom?
@bibsy to pivko tiez neublizi, pokial o tom este nevies;) alebo ak mas obavy, vymen za nealkoholicke;) ja som pila ked som este nevedela, ze som tehu a mala je ok...teda sem tam vinko, nie nejake velke opijase 😝 ..otehotniet nemusis aj dlhsiu dobu a je zbytocne uz dopredu sa takto obmedzovat
Ja som pila bežne denne 2 kávy pred tehotenstvom. Keď som otehotnela, 5 mesiacov som ju nemohla ani vidieť ani cítiť. Ako náhle sa mi vrátila chuť, spomenula som to dr. a on mi kľudne schválil 1- 2 kávy za deň. Takže ti želám krásne posedenie pri káve.
ja som kavu pila pocas snazilkovania, pocas tehotenstva aj teraz popri kojeni. Mavam aj tak nizky tlak, bez kavy by som asi nevedela existovat.
káva by bábätku uškodiť nemala, lekári odporúčajú piť kávu instantnú tak dve max. tri denne, pokiaľ piješ zrnkovú tak len dve šálky. Ja som pila dve šálky kávy ( instantnej) počas tehu aj počas kojenia hlavne z toho dôvodu že mám nízky tlak a malej sa nič nestalo.
ja som pila kavu aj pred tehu aj pocas tehu a potom az ked ma maly odstavil. Kava nema ziaden vplyv na snazilkovanie ani pocas tehu na babo, POKIAL ju pijes v norme. To znamena, ziadneho "turka" max 2 presska denne a aj to s vela mliekom. Ziadne piccolka bez mlieka a pod. Ked som bola uz vo vyssom stadiu volila som skor cafe latte. Este aj v den mojho porodu (nevedela som, ze v ten den porodim) som si kavickovala 😵
@adkasmolka tak to som rada že sa kávy nemusim vzdať....lebo ja som kavickarka od mojich 15tich , snad sa jej nebudem mueist vzdať zo zdravotných dovodov 🙂 tak kavickujem dalej
@bibsy kavickuj 🙂
@adkasmolka super, to je dobre vediet, lebo aj ja potrebujem kavu, aj ked ju niekedy pijem aj bez mlieka, ale pijem tak max. 3 salky denne... iba 1 bez mlieka v praci... ale asi si zaobstaram mlieko 😉
@snehulienka82 neni zac. Tak obmedz na 2 denne a potom na jedno poriadne latte denne 🙂
@adkasmolka tak ja by som pristupila aj na bezkofeinovu kavu, keby som vedela, ze problem je v kave... ale zrejme to bude o inom... 😒
@snehulienka82 mne gynekolog povedal, ze bezkofeinova je najvacsi sajrajt a ze ked kavu tak s kofeinom, ze od jakziva bola kofeinova kava.
@adkasmolka no, je pravda, ze to je potom ako taka ponozkova voda... :D a o cene uz ani nehovorim... takze radsej menej, ale kvalitnu... to latte mi absolutne vyhovuje 😉
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
myslim si ze jedna kava neuskodi...ale treba byt opatrny