Snaži sa otehotnieť už 10 rokov

topanocky054
10. júl 2020

Ahojte mamičky moja kamarátka sa snaží uz 10 rokov otehotnieť. A nedarí sa. Boli s muzom na vyšetrení ze su obaja v poriadku ze sa maju stále len snažiť. No stále sa nedarí. Kto ma prosím vas takuto skúsenosť ako sa vam podarilo otehotnieť najeke vitaminy, lieky,...
Ďakujem vam za radu

marysa21
10. júl 2020

Odporúčam kúpeľ v dubovej kôre .

sisa_s
10. júl 2020

Pochybujem, ze po 10r im neodporucili IVF metody... Isla by som do centra asistovanej reprodukcie na konzultaciu

laguna28
10. júl 2020

@topanocky054 ak sú obaja v poriadku, tak to môže byť aj psychicky blok. Ale určite by som na ich mieste skúsila aj iné metódy, iných lekárov.

janickacrazy
11. júl 2020

@topanocky054 tak nie je doktor ako doktor, moja známa chodila k jednému doktorovi a nedarilo sa im otehu, urobil jej nejaké základné vyšetrenia a že všetko je u nej v poriadku, tak nech sa len snažia, no snažili sa dosť dlho a nič, tak je to nedalo a našla si iného lekára a ten jej porobil úplne podrobné vyšetrenia a zistil, že štítna žľaza jej nepracuje dobre, tak musela brať lieky a ked sa to upravilo, tak aj otehotnela, keby ostala pri tom prvom dr. tak bohvieako by to dopadlo

topanocky054
autor
11. júl 2020

@janickacrazy
Tak len zmeniť doktora
Ďakujem za odpoveď

eliska13
11. júl 2020

@topanocky054 aké mali vyšetrenia?10 r je už dlhá doba už by som išla do centra na dôkladnejšie vysetrenia

cecilia29
11. júl 2020

Viem ze sa casto dava zene medrol/ prednisom ak nevie otehotniet, alebo duphaston. Testy nie vseetko ukazu- zmena dr. urcite

sterea
11. júl 2020

Možno sa jej tvoria protilátky, proti mužovým spermiám. Vyšetrenie robia v Prahe. Inak skúsila by som na ich mieste insemináciu v centre asistovanej reprodukcie. Nemusia ísť rovno na umelé oplodnenie.

yipsylonka9742
11. júl 2020

@marysa21 😁😁

eva217
11. júl 2020

https://www.centrumjonas.com/sk
nam pomohlo toto a nie len nam

andreatytler
12. júl 2020

Porad jej prosim aby okamzite zmenila doktora. Je to idiot. Stratila svojich 10 najplodnejsich rokov. Nech uz nestraca ziadny cas. Ak je to pre nich OK nech zacnu okamzite s asistovanou reprodukciou. Ono to trva niekedy cele roky otehotniet aj s asistovanou reprodukciou a zenina plodnost id po 35tke velmi rapidne dole vodou. Su take pribehy ako sa paru podarilo po rokoch skusania ale to su vynimky.

lentilkaxxx
12. júl 2020

Mne po 3,5 roku marneho snaženia (čajíky, lieky, prírodné doplnky,...) pomohlo dať v náročnej práci výpoveď a odsťahovať sa zo spoločnej chalupy od svokry. Presne o 2 mesiace som bola tehotná.
Stres je sviňa...

topanocky054
autor
13. júl 2020

Ďakujem všetkým krasne za radu. Zevraj sa bola pýtať na umelom oplodnení ale ze to stoji strasne peniaze a povedali jej ze to nemusi byt uspesne na prvy krát. A oni nemajú toľko financií

kylie1983
13. júl 2020

Koľko ma rokov? Môže byt aj endometrioza, bežným vyšetrením je takmer nemožné ju zistiť... Ak by tam boli endometriozne ložiska, co sa da zistiť len laparoskopiou, tak vtedy poisťovňa do 39. Roku života prepláca umele oplodnenie.

elanor
13. júl 2020

@topanocky054 vsetky zakladne vyvestrenia v CARe idu cez poistovnu. Jedine sa tusim platilo asi 100e zato, ze ti budu k dispozicii aj cez vikendy, vo sviatky.
A ked pridu na diagnozu, alebo problem, tak sa posiela ziadost na poistovnu na preplatenie liecby. Cast sa samozrejme hradi z vlastneho, ale velku cast preplaca poistovna (ak schvalia). Za tych 10 rokov marneho snazenia si hadam nieco odkladali, nie? Snad nezili z huby do ruky.

sterea
15. júl 2020

Nech vyskúšajú v CAR insemináciu, to nieje finančne náročné. A osobne by som na je mieste absolvovala endokrinologické vyšetrenie, laparoskopické vyšetrenie, či nemá endometrózu, priechodné vajcovody, mužovi urobiť spermiogram. Vyšetrenia, ktoré absolvovali pred rokmi, už dávno nemusia byť platné. Inak ak sa jej tvoria protilátky proti manželovým spermiám, tak sa odporúča na 3 mesiace nasadiť antikoncepciu a sex mať len s kondómom a potom antikoncepciu vysadiť a hupnúť na plodenie 🙂 . Nám sa takto podarilo umelé oplodnenie, predtým to ani s umelým nešlo 🙂.

daniel_
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sussah
24. dec 2022

@topanocky054 zakladne vysetrenia kde moze najst dovod : hormonalny profil, endokrinologia, reprodukcna imunologia, hematologia, geneticke vysetrenia, spermiogram, hysteroskopia, priechodnost vajickovodov.....a potom veci ako ci chrbatik, kostrc v poriadku, rozne cvicenia na chrbat ako mojzisove cviky, akupunktura, vela vitaminov moze dopomoct..rozne caje..kyselina listova, vitamin D5000, C, koenzimQ, zinok,omega, maca, materska kasicka, inofolic, femibion...bylinky...kupele...
10 rokov je dlha doba, aby sa nezacal zistovat nejaky dovod..Samotny lekar by mal navrhnut tieto vysetrenia, ale zial casto to tak nie je a clovek si to musi sam.obehat a vydupat. Vela stastia 😘

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre