Snaženie sa po MA

8. feb 2021

Baby, situácia je takáto: som 12 dni po kyrete po MA v 9.tt, následne som musela ist na opätovný kyret pred 7 dňami kvôli rezíduam. Mam pocit od včera ze mam plodne dni, mam typické bolesti vaječníkov. Doktori ma upozorňovali opätovne snaženie sa az po 2-3 cykle. Otázka: riskli by ste uz teraz sex naplno? Bola som poucena o rizikách. Mam problémy s anovulacnymi cyklami a cystou na vajecniku, čiže vždy sa snažíme využiť kazde plodne dni. Je pre mna kazdy cyklus dôležitý.

jaja8_9
8. feb 2021

Ja som bola tiež po MA v 8tt po kyrete a teda 3 mesiace som dodržala to ze sme sa nesnažili a sex az po prvej ms pre istou, hrozia infekcie

rebeca89
8. feb 2021

Počúvala by som lekárov a neriskovala, aby to opäť nedopadlo nešťastne a vyčítala si to. Držím palce! 🍀

rosalie1411
8. feb 2021

Ja by som neriskovala, keďže si mala 2x po sebe kyret.. Nechaj trochu telo oddýchnuť, nič ti neujde.. Tiež, keď som bola po prvom potrate, som nechápala na co mam čakať, chcela som dieťa co najskôr (aj stále chcem, ale zmenila som trochu postoj). Urob ako to cítiš, ale mesiac, dva hore dole nič nezmení a aspoň necháš telo oddýchnuť si, predsa len tehotenstvo a potrat sú pre telo záťaž..

Držím palce 🍀

petamich
8. feb 2021

uplne chapem tu tuzbu, ja na tvojom mieste by som asi radsej pockala, obzvlast ak museli cistenie opakovat a je to par dni, myslim, ze ten 1 cyklus urcite, osobne by som sa ale riadila radou lekara a pockala tie 2-3, drzim paste!

mikasz
8. feb 2021

Minimalne jeden cyklys by som pockala. Maternica sa musi zregenerovat, sliznica je po kyrete zjazvena. Fakt sa nemas kam ponahlat
Drzim palce ✊

autor
8. feb 2021

Ďakujem baby za názory 🙂 Počkáme. Aspon si dam aj psychicky oddych od toho neustáleho pozorovania sa pred MS, že čo ak... 🙂

abcmajacba
8. feb 2021

Múdro, držím palce 😉👍

petrisa213
8. feb 2021

Najlepším liekom po MA je nové tehotenstvo, to áno. Ale v tvojej situácii by som to naozaj neriskovala, hlavne keď si musela ísť opakovane na kyret. Mne doktorka kázala so sexom a kúpaním pockat do prvej menštruácie práve kvôli riziku infekcie. A plánovanie dieťatka po 3 cykle aby sa stihla obnoviť sliznica maternice, ktorá je po kyrete komplet vyskrabana a malo sa kde prichytiť oplodnenie vajíčko. Inak by to mohlo skončiť tak isto 😞 daj si pauzu, zregeneruj sa, kúp si alchemilku na posilnenie maternice, kyselinu listovu 😉 alchemilka je silná bylinka, pri snahe o bábätko sa odporúča piť vždy iba od menštruácie po ovulaviu. Držím silno palce 😊potí.

babydesire
8. feb 2021

My sme sa zacali snazit hned asi na treti den po kyrete,ale ja som nemala ziadne problemy...tak u teba neviem

konikkon
9. feb 2021

Uz ti tu ostatné ženy múdro odpovedali. Ja by sim len doplnila, že aj so sexom určite počkať aspoň do prvej menštruácie. Hrozacia infekcia je veľkým rizikom a môže zanechať fatálne následky. Navyše, po 2 kyretoch je sliznica skutočne slabá a potrvá 2 - 3 cykly, kym sa obnoví. S tým súvisí aj možnosť oplodnenia, pozitívneho testu a následného sklamania z odplavenia vajíčka, keďže sa nebude mať kam dostatočne uhniezdiť a tehotenstvo hneď skončí...

sssimikkk
12. feb 2021

Ahoj, ja som mala kyret v 2018, na konci 12tt zistili ze plodu orestalo bit srdiecko v 7tt, moje telo sa stale chovalo ze je tehotne, nekrvacala som, nebyt kontroly bohvie kedy by som vobec zacala.. kazdopadne, po kyrete mi dr povedal ze tie tie 3 cykly dat oauzu, i ked nikto ti nezaruci ze po 3 cykloch sa to nestane znova, tak isto ako neda nikto ruku do ihna ze zrovna tvoja sliznica nebude v poriadku uz po prvom cykle.. je to z hladiska bezpecnosti a prevencie 🙂 takze by som to tiez asi dodrzala. My sme dodrzali len 2 mesiace, ale aj tak ten treti sa nepodarilo a 4 cyklus uz neprisiel, sama priroda to zariadila tak ze som po tych 3 odporucanych mesiacoch otehotnela 🙂 tehotenstvo uplne bezproblemove, porod za hodinu vybaveny. Teraz v decembri 2020 sme prisli o dvojicky v 8tt, bez kyretu. Mne dr povedal ze ak nebol zasah do maternice ale telo sa vycisti samo, staci pockat kym prebehne ta 1 ms. Tak sme sa toho aj drzali 🙂 a co sa tyka sexu pred tou prvou ms, zakazdym mi povedal ze s kondomom je to bezpecne z hladiska infekcii, skor ide o tvoju/vasu psychiku, ako sa budes citit, urcite samu seba ani partnera do nicoho netlacit 🙂 drzim palce

mimka_lentilka
8. dec 2021

Maminky pridám sa. Tiež som po kyrete, v 17tt. Bol robený 2.11. Ja mám však dve maternice. Pôvodne bola ľavá nepriechodna. Babatko ale bolo práve v ľavej
Nikto si to nevie vysvetliť. Už mám doma dcérku. Ta bola v pravej. Kyretovanu som mala.len lavu, čiže prava dostala bez zásahu. Mám aj dva krcky. Takže sme hneď po čisteni skúšali. Mala som aj ovulaciuz pravej strany po 4 TT. Teraz už začínam 6 tt a menzes stále neprichádza. Mám pichanie a tahanie v pravom vajecniku, brucho ako na menzes a stále nič 😞 už mám strach , či to nie je zápal. Inak ma nič nebolí. U doktorky som bola po 2 týždňoch od zákroku. Všetko v poriadku . Test negativny
Mali ste aj vy také iné PMS spojené s bolesťami po kyrete? Bolesti som mavala aj predtým, ale.nie takéto bodave, skôr len taký tlak v podbrusku

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre