Ahojte, snažíme sa o bábätko, ale dnes mi boli nasadené antibiotika na týždeň. Plodné dní teda ovulácia by mala nastať (ak to ATB nerozhadzu) asi 4 dní po užívaní liekov. Môžme sa teda po užívaní liekov už snažiť alebo po liečbe radšej nie?
Ďakujem
Samozrejme
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Nevidím dôvod neposnažiť sa. Nikdy nevieš čo sa ti práve deje v tele, aj bez atb. V čase keď sme sa po MA plánovali začať snažiť som pred ovuláciou mala nejaký zápal v tele, pravdepodobne to bol covid, potom sa mi začalo zapaľovať oko, na to som brala kortikoidové kvapky a masť, takže "snaženie" sme odbili jedným aj to dosť nepodareným sexom, že teda aspoň niečo sme urobili, aj tak to nevyjde. Následne som sa týždeň na to varila v 40stupňovej vode v Mosonyi a pokračovala v jumpingu v posilke kam som ten mesiac začala chodiť (čo sa v 1. trimestri nesmie). A bum ho 🙂 momentálne som v 27+4tt so zdravým chlapčekom. Ak môžem poradiť, nám pri oboch pokusoch ktoré boli oba hneď úspešné pomohli ovulačné pásiky, kúpené v dm. Pri druhom raze som vďaka nim zistila že mám (pravdepodobne po tej divnej chorobe) posunutú ovuláciu o 2 dni - inak by sme išli na to skôr a nič by z toho nebolo.