Snaženie sa o dieťa po užívaní antibiotík

15. jan 2024

Ahojte, snažíme sa o bábätko, ale dnes mi boli nasadené antibiotika na týždeň. Plodné dní teda ovulácia by mala nastať (ak to ATB nerozhadzu) asi 4 dní po užívaní liekov. Môžme sa teda po užívaní liekov už snažiť alebo po liečbe radšej nie?

Ďakujem

annalubuska
15. jan 2024

Nevidím dôvod neposnažiť sa. Nikdy nevieš čo sa ti práve deje v tele, aj bez atb. V čase keď sme sa po MA plánovali začať snažiť som pred ovuláciou mala nejaký zápal v tele, pravdepodobne to bol covid, potom sa mi začalo zapaľovať oko, na to som brala kortikoidové kvapky a masť, takže "snaženie" sme odbili jedným aj to dosť nepodareným sexom, že teda aspoň niečo sme urobili, aj tak to nevyjde. Následne som sa týždeň na to varila v 40stupňovej vode v Mosonyi a pokračovala v jumpingu v posilke kam som ten mesiac začala chodiť (čo sa v 1. trimestri nesmie). A bum ho 🙂 momentálne som v 27+4tt so zdravým chlapčekom. Ak môžem poradiť, nám pri oboch pokusoch ktoré boli oba hneď úspešné pomohli ovulačné pásiky, kúpené v dm. Pri druhom raze som vďaka nim zistila že mám (pravdepodobne po tej divnej chorobe) posunutú ovuláciu o 2 dni - inak by sme išli na to skôr a nič by z toho nebolo.

pet888
15. jan 2024

Samozrejme

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre