Ahojte kamošky, potrebujem sa z toho znova "vyrozprávať".
Mám 26 a začali mi veľmi "tikať biologické hodiny,, 🤪
S priateľom sme sa začali snažiť na začiatku roka, prvé mesiace sme nijako neriešili ovuláciu atď.
V ďalších cykloch som začala testovať ovulku s pomocou testou.
Mávam MS +-pravidelnú (32dní), sem tam sa stalo, že meškala ale väčšinou som si to meškanie vedela logicky vysvetliť (štátnice, stres, choroba).
Posledny cyklus začal 9.7, od 10. dňa som testovala ovulku testami (vždy o 11 ráno- vypila som len o 9 pohár vody a potom až po teste) prvé tmavnutie som mala od 18.dňa až po 23. deň, kedy som výsledok testu považovala za naozaj pozitívny.
Medzitým som bola 15. deň u gyn. a robil mi ultrazvuk a že sú tam vajíčka(folikuly?) ale ešte malé nech prídem 23. deň na krvný odber na progesterón či ovu prebehla.
Včera 26. deň mi prišli výsledky a podľa nich podľa nich bol cyklus neovulačný.
Lekár mi napísal na moju otázku, čo teda dalej? aký je ďalší postup? Ak chcem, môžeme daľší cyklus stimulovať tabletami. A ja teda neviem, či áno alebo nie.
Určite tu v skupine je veľa dievčat ktoré takéto veci zažilo a dokáže zhrnúť pre a proti. ❤
Ďakujem
@troble ja by som ešte sledovala ďalší cyklus, či ovulácia bude alebo nie. To že jeden cyklus bol bez ovulácie ešte neznámená že všetky cykly budú bez ovu. Na rast folikulov sa odporúča brať inositol (treba brať dlhodobo).
@troble ahoj, my mame s mužom 27r a mame ten istý problem, cyklus zhruba taký istý ako ty. Snažíme sa od októbra 2019 a stale nic, vyskusala som inofolic, alchemilku, gynex, a rôzne kvapky, popritom beriem stale kyselinu listovú. Nic zatial nepomohlo, az v juni na preventivnej sme sa dohodli ze skusime tabletky lebo mi zistili na hormonalnom profile ze nemam v poriadku hormony. Tak mi nasadil CLOSTILBEGYT brala som ho 5 dní a na 12DC som mala prist doktorovi a zistim mi ze mam 20mm folikul pichol mi pregnyl na uvolnenie aby bola istota ze bude ovulka a snazili ske sa 3 dni intenzivne a potom po ovulke nasadil utrogestan co mas na lepsie uchytenie spermii a pripravu maternice je to vlastne ten chýbajúci hormon progesterón, tak uvidim ako to dopadne na konci cyklu, verim ze sa konečne zadarilo....tebe hlavne odporucam dať si nazaciatok spraviť HORMONALNY PROFIL a tvoj priateľ alebo muž nech si dá spraviť SPERMIOGRAM a od toho sa uz aj doktor odrazi a zisti kde je problém..dufam ze som aspoň trošku pomohla ☺️ hlavu hore a treba verit...ved sme ešte mladé ❤️
Ďalší cyklus meraj BT a uvidis ci prebehla ci neprebehls ovu skus nejaké vitaminy a ak sa do konca roka nepodari porieste si to s lekárom ste mladi nestrácajte hlavu aj keď viem ze je to ťažké
❤Ďakujem vám za všetky správy. ❤
Tiež to nejako zatiaľ cítim, že skúsime ešte pár mesiacov bez "tabletiek". (Vitamíny si dávame od začiatku snaženia)
Dohodli sme sa, že priateľ tiež pôjde na spermiogram.(musela som mu sľúbiť, že to bude v pohode 😅).
Dievčatá, môj príbeh pokračuje....
V nedelu to bol 31.deň som začala mať bolesti vaječníkov. Prvé som si myslela, že začala PMS a tak som sa aj tešila, že MS príde aby sme sa mohli znova začať snažiť.
Pondelok (včera) 32.deň sa bolesť usadila do podbruška a veľmi sa mi spustil vytok ( ako vajecny bielok) a tak som skusila preventívne ovulačný test a možno aj vyzerá, že je pozitívny.
Zároveň mi napadlo, či by som nemohla byť tehu tak som spravila test dnes rano z raneho moču ale bol negatívny. Dnes som znova spravila aj ovu test a myslím, že oproti včerajšiemu je čiarka slabšia...
Žiaľ iná značka testu....
Dnes mám celý deň citlivé prsia a možno trochu celé také nafuknuté bruškoo :(
Tak ja už vôbec neviem ....
Ms nemám uplne pravidelnu vacsinou okolo 32 dní ....
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@troble 8 mesiacov este nie je vela. Pockala by som rok a keby sa nezadarilo, stimulovala by som clostilbegitom.