Ahojte chcem sa opýtať snažíme sa rok o bábätko ja mám anovulacne cykly ,nepravidelnú ms , manžel spermiogram v poriadku ja užívam duphaston na pravidelnú Ms , v auguste mi bol robený prefuk vajecnikov aby sa nám podarilo bábätko , gynekologická mi dala clostilbegyt ,aby mi rástli folikuly bola som na 13Dc na folikulometriu a folikuly žiadne , bojím sa že čo bude ďalej keď aj napriek clostilu nebudú rast folikuly. Aký ste mali postup vy keď vám neucinkoval clostil.
@lienkara ak sú anovulacne cykly a ani clostil nemá efekt tak ti budú ponúkať ivf
@lienkara Ja chodim k pani dr. Gerovej, ona sa specializuje na prirodzene pocatie (https://www.plodar.sk/).
Najprv ma necely skusala davat dokopy hormonalne bez simulacie ovulacie (vitaminy, hormony, atd.), ale nepomohlo k vyvolaniu prirodzenej ovulacie.
Potom sme isli prvykrat stimulovat ovulaciu Letrozolom na rast folikulov, vyrastol mi dominantny, potom som si pichla Gonasi Kit na prasknutie folikulu a momentalne som v 7tt tehotenstva. Cize vyslo to hned na prvykrat, zaklopem si, este je skoro, ale teda na prvykrat mi ten Letrozol zabral. Iny liek na stimulaciu ovulacie som neskusala.
Toto bol prvy cyklus, kedy som mala potvrdenu ovulaciu, sledovala som si cca rok metodou CRMS (tu pouzivaju v ramci NaPro Technology) cykly a nikdy som nemala ovulaciu prirodzene, t.j. tiez anovulacne cykly, pripadne 4-5 mesiacov ziadna menstruacia.
@barus26 upravili ste si teda Duphaston podľa seba? Teda po ovulácii ?
@33tehulka33 áno. Merala som si bazalnu teplotu a keď prebehla tak 2-3 dni po nej som nasadila progesteron. Tým, že by som ho napríklad nasadila už 17 dc ako mi kázala dr tak by som ovulaciu nikdy nemala keďže by som si ju stále blokovala. Progesteron je hormón, ktorý vzniká PO ovulácii a teda telo bolo “oklamané” a ovulacia by už nenastala.
@barus26 rozumiem mne tiez nasadila Duphaston ale co zmiatlo mna cyklus 26dni 6dni menzes 7den ok a 8den uz pozitívny ov.test ale!! Pozitívny bol este ďalšie 3-4 dni je to možné ? Každý píše ze inak
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@lienkara odporučila by som sledovať ovulaciu a duphaston vždy nasadiť až po nej… Takto si ju môžeš blokovať a tak nikdy neotehotnies