Ahojte dievčatá 🙂 riešila niektorá z vás anovuláciu? S priateľom sa snažíme o bábätko no nedarí sa. Na hormonálnom profile som bola kde mi zistili že uvulacia neprebehla. Priateľa posielaju na spermiogram. Ma niekto rovnaky problem? Pomohli vam lieky ktoré vam gynekológ na to prepísal? Ďakujem za odpovede 🙂
Ahoj, ja mam pcos. Tiez sa snazime, kadejake doplnky uzivam a zatial nic...
A mozno to fakt bola len nahoda, nie kazdy cyklus prebehne ovulacia. Asi ten spermiogram by bolo fajn, nech viete
Takze je pravidelny len dlhsi? Ja mam tiez dlhe cykly a nepride vzdy presne
Neviem ako dlho sa snazite a ake mate ine zdr.problemy,ale ak mozem poradit, skuste porozmyslat nad asistovanou reprodukciou 😉. Lebo pokial nieje ovulacia, otehotnenie moc nehrozi. A v centre Vam urobia aj viac vysetreni,najma teda zene. Drzim palce!
@vikiiim tak je to na Vas 😉. Ale vravim z vlastnej skusenosti,ze niekedy sa naozaj neoplati stracat cas,ak je to dlhsie ako rok, šup to riesit. Ja mam takisto PCOS a aj anovulaciu uz dlhodobo. My sme po 2 rokoch neuspesneho snazenia zasli do centra. Kadeco sme skusali aj s gynekologom, take tbl,taku liecbu,planovany styk,ale nic nepomohlo...
Ahoj, ja mám PCOS a anovulacne cykly. Pred prvým tehotenstvom sme sa snažili 2 a pól roka. Potom sme navštívili CAR kde som absolvovala všelijaké vyšetrenia, hyfosy, chlap išiel na spermiogram, ja som chodievala na folikulometrie na odsledovanie cyklov a anovulacne cykly sa potvrdili. Brala som clostil 4 cykly na stimuláciu vaječníkov a injekcie na prasknutie folikulov. Podarilo sa hneď po tom ako som mala prvý cyklus bez liekov a iba injekciu ovitrelle. Minuly cyklus som tiež stimulovala clostilom (narástol dominantný folikul) a mala som injekciu gonasi ale nepodarilo sa. Momentálne som cyklus bez liekov lebo sa čakalo na výsledky zo spermiogramu a na sone potvrdil dominantný folikul čiže cez víkend som pichla opäť gonasi a čakám či sa podarí.
Je to individuálne ale u mna ten clostil naštartoval vaječníky a prekvapilo ma že som mala dominantný aj cyklus po clostile. Určite tam riešenie je. Skúste ísť na konzultáciu do Car a uvidíte čo navrhnú ďalej.
@vikiiim ahoj, ja používam symptotermalnu metódu na určenie plodných/neplodnych dní a vďaka tomu som si všimla, že mi začala vynechávať ovulácia (akurát keď sme sa chystali začať snažiť o bábätko), šla som k dr, spravila hormonálny profil a mala som zvýšený prolaktín ako dojčiaca žena, pričom som v tom čase ešte žiadne deti nemala. Dala mi na to lieky, po vybratí jednej dávky znova krvné testy, ktoré ukázali, že hormóny sú opäť v norme a a nasledujúci mesiac som otehotnela. V tvojom prípade nerozumiem, prečo posielajú muža na spermiogram, keď sa zistil problém u teba. Chápem, že niekedy môže byť problém aj u oboch, ale ak sa nemáte dôvod naozaj veľmi poponáhľať, napr kvôli veku, vyriešila by som najprv tvoj problém a potom, ak sa stale nebude dariť bábo, by som sa zamerala na muža, či nemá nejaký problém aj on. Z literatúry čo viem, aj úplne zdravý pár môže počať bábätko aj po pol roku od začiatku snaženia.
Sranda že som si spravila prave ovu test a mala som dve čiarky 🙈 “dobre” posunuté to mam 😀 21 po menstruacií
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@vikiiim môže sa stať že niektorý cyklus je taký. Není vždy plodný. Treba aby muž išiel na spermiogram , u urológa alebo v klinike a budete múdrejší. U mňa hovorila dr že pravdepodobne muž má chybu a aj to tak bolo bohužiaľ.