Otazka pre mamicky, ktore uz jedno dieta maju a snazia sa vela rokov o druhe dieta, ale otehotniet sa nedari. Urcili ste si v tomto pripade nejaku “hranicu” do kedy sa budete snazit? Kolko rokov este sa snazit? Aby uz ten vekovy rozdiel medzi detmi nebol prilis velky. Alebo aby ste uz neboli v obdobi kedy by sa vam nechcelo vraciat k babatkovskemu obdobiu. Ak sa vam podarilo otehotniet po vela rokoch, ako ste to prezivali znova s babatkom?
My sme si dali hranicu - tak, aby som porodila do 35ky. Za mesiac rodim a v zime budem mat 35. Medzi detmi budeme mat rozdiel 7,5 roka. Nechcela som rodit po 35ke. Ak by nam to tento rok nevyslo, uz by sme sa cielene nepokusali dalej.
@prn157 nie je hranica vekoveho rozdielu pre dieta... keby som dieta chcela toto je parameter, ktory mne je fuk.
Ja skor si myslim, ze pre mna by bolo hranicou to , ked sa rozhodnem, ze uz deti nechcem. Viac nikdy. Pretoze inak aj keby som sa "nesnazila", ostavalo by to v stave "ak sa podari, nevadi". Napr. moj vek, alebo zdravotny stav su taka vec, ktora limituje :D chcela som deti do 30tke, potom som to drzala tak, ze no ved uvidi sa, a teraz viem ze po 40tke ani nahodou
@prn157 mame rozdiel medzi dcerami 13 rokov. hned napisem, ze som nikdy medzi detmi maly vekovy rozdiel nechcela, pre mna osobne bol ideal 6 rokov, nakoniec sa to takto posunulo na 13 rokov a nemozem si to vynachvalit a mat casostroj, urobim to rovnako. pre nas ideal v kazdom smere, dievcata sa zboznuju, pre starsiu je to skola zivota (v zmysle, ze sa svet netoci len okolo nej), pre mladsiu obrovsky vzor v kazdom smere. este to Panbozko aj super zariadil s povahami a vlastnostami, lebo starsia je extremne zodpovedna, spolahliva, taky mentorsky typ- vyslovene sa vyziva v tom, ked moze malu nieco ucit.
A k veci- nam sa tiez roky nedarilo, mala som mimomaternicove, viac potratov. osobne som bola v pohode s jednym dietatom, druhe mi vobec nechybalo. muz velmi chcel druhe dieta (on by chcel aj tretie, aj piate, aj siedme...), bol miestami az otravny. nakoniec tu tuzbu preniesol aj na mna. obaja sme mali zdravotne problemy a bez pomoci modernej mediciny by sme druhe dieta nemali nikdy. ja som to vekom nijako neriesila, citila som sa dobre, nemala som ziadne zdravotne problemy. neskor, tym co som pocuvala okolo seba a na klinike som si tak vnutorne povedala, ze tomu dam sancu do 40 a ak sa nepodari, tak to stopneme. rodila som par mesiacov pred 40. neviem vsak s istotou povedat, ci keby sa mi nepodarilo otehotniet v 39, ci by som tu hranicu este neposunula. asi ano. a matersku po rokoch som prezivala a prezivam omnoho lepsie a krajsie ako tu prvu. pri prvej dcere sme riesili s muzom stahovanie, on rozbiehal podnikanie, bola som stale na vsetko sama, atd. tak som si tu matersku akosi neuzila. teraz pri druhej - aj ked je mala narocna, tvrdohlava, velmi ziva - si uzivam kazducky den naplno. take tie nase lenive dni, ked sme sami dve, zboznujem. nedavam ju ani do skolky, chcem s nou byt este doma a uzit si ju.
@prn157 ja som si povedala, ze do styridstatky. Po 40. narodeninach som si poplakala, ze som uz teda stara a po 41. narodeninach sa mi narodilo druhe dieta. Rozdiel 9 rokov. Neviem ci to bol zazrak, alebo ci to bolo tym, ale uzivala som par mesiacov indol3, lebo ma boleli prsia a cysty.
@prn157 ja som vzdy vravela - do 30tky dve deti. Potom uz nie. Aj mi to vyslo - prvy syn v 24r, druhy v 29.
U mna to bol taky strop, ze vo vyssom veku uz dieta fakt ze nechcem... No a v 38 rokoch som porodila dceru. Uz ma cez rok 😂 neplanovane 😂
Nám sa prvé podarilo na "prvý pokus" keď som mala 31 r. , syn má už 5 rokov. A stále dúfame a veríme s manželom, že sa nám podarí aj druhé, vekový rozdiel neriešime. No boli sme už aj na IVF a nič, už 3 roky a 3 mesiace nič. Na prvý pohľad vyzerá, ze sme zdraví, no v CAR nam obom zistili dg., v nasom pripade vek nie je len číslo ..aspoň že sa všetci traja veľmi ľúbime, no stále veríme, že ....
Do 40. Po 40 už určite nie. Na starobu chcem mať kľud, dospelé deti a vnúčatá.
@prn157 ahoj ja som prve dieta porodila chvilu pred 21, s jej otcom to nevyslo, ale teda nasla som si noveho partnera teraz uz manzela a teda zacali sme sa pokusat ked som mala 26 a teda dnes uz 39 a stale nic. Ale teda mame diagnozu, 1.IVF za sebou a dalsie som uz podstupit nechcela. Moj strop bol do 35, ani nie kvoli vekovemu rozdielu, ale kvoli mne. Musim sa priznat, ze uz by som si to ozaj nevedela predstavit, mozno som sebecka, ale moja pohodlnost a komfort zvitazili.. uz si neviem predstavit po takej dlhej dobe prist zas do takeho kolotocu.
U mna pol roka a potom klinika ked tak, Ja som nechcela vtedy cakat dlhsie a mala som dojem, ze to skonci IVF. A ono to vyslo na prvy sup. S mojim ex sme sa snazili par rokov bez uspechu
ahoj, my sme si dali ze ak sa nam druhe nepodari do trocj rokov od prveho tak to teda bud nechame tak alebo zacneme hladat pricinu preco to nejde cez nejaku specializovanu kliniku
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@prn157 vlastnú skúsenosť nemám ale v mojom najbližšom okolí poznám prípady keď to ženy už absolútne vzdali a potom sa podarilo, takto má kamarátka dvoch synov s 20 ročným vekovým rozdielom a krstná s 24 r. rozdielom