Ahojte!
Zaujímalo by ma, či sa niektorá z vás pýtala svojho gynekológa, aký je jeho na názor na zaočkovanie proti korone a snaženie sa o počatie. Či radí počkať so snažením sa, alebo podľa neho očkovanie nič v tejto sfére neovplyvní.
Ďakujem! 🙂
Čítala som ze aspoň 2mes. Po očkovaní sa nesnaží... Aspoň tak u nás písali v nivinach
@analnykolik Preco sa nejdes sama osobne pozriet do najblizsej nemocnice a ponuknut im svoju pomoc? Mozno by si zmenila nazor. No ale az teraz som si vsimla tvoj zazov takze no comment
@analnykolik oprava nie zazov ale nazov🙂
@marianna_peskova tiež ma to zaujíma, snažíme sa a keďže je to aj hra s časom ide nám o každú ovulku. Zaočkovať by som sa chcela dať. Asi nám na to nik neodpovie. Najlepšie je sa nedať zaočkovať, alebo sa na istý čas prestať snažiť. Ja som sa dala aj proti chrípke, ale išla som vtedy keď som vedela, že na 100% tehotná nie som.
@marianna_peskova pred otehotnenim sa par mesiacov neodporuca ziadne ockovanie, Covid nie je vynimkou.
@simsalabim ani sa neodporúča tehotným ochorieť. Ono je to ťažké povedať čo je správne čo by sa malo a ako, čo je viac nebezpečné. Hrozná doba...
@analnykolik choď za najbližšou osobou a popros ju nech ti dá poriadnu facku. Ďakujem 🙂
@marianna_peskova neviem síce o akej vakcíne uvažujete (výrobca) ale najskôr by som doporučila si vyhľadať plné znenie príbalového letáku, ideálne v AJ alebo DE jazyku kedže naše preklady za významne líšia od tých zahraničných najmä v častiach ktoré by Vás najviac zaujímali. Klinické štúdie na tehotných a dojčiachich matkách tak či tak nebudú k dispozícii takže len si zvážiť pre a proti. Vedzte že ani vakcína vás 100% nechráni, resp. negarantuje že covid nedostanete - Pfitzer to sám uvádza v príbalovom letáku aspoň pre US trh. Ak sa pre vakcínu rozhodnete, byť Vami minimálne 6 mesiacov ak nie viac by som sa o maličké nepokúšala.
My sa prave snazime o dietatko a tiez nevieme, co robit.. nie je celkom pravda, ze tehotne sa nesmu ockovat. Napriklad proti chripke sa praveze tehotne odporuca ockovat lebo rizika pri ochoreni su ovela vacsie ako pri ockovani. Na zahranicnych strankach sme sa zase docitali, ze nie je potrebne cakat po ockovani..ale ktovie, mame pred tym respekt
Ďakujem za každú odpoveď. Mám z tejto situácie hlavu v smútku...
Ahoj bola som s manželom v car, tam mi povedali že by sme sa nemali očkovať.Alebo zaočkovať a počkať tri mesiace po očkovaní až potom sa snažiť.
A keďže vakcín je málo nestíha sa to tak ani do roka nebudeme všetci zaočkovaní.
@marianna_peskova asi sa kludne mozme snazit dalej. Ved ako pise misa11111 kym nas budu ockovat aj porodime 🤔😊. Hlavne v zdrvicku a davat si pozor
Pokúšame sa teraz o druhé.
Zaočkovať sa nedám.. Pokúšali sme sa o druhé 2 roky keď ma zaockovali na tetanus v ten mesiac to zrovna vyšlo.. Tehotenstvo neskončilo dobre.. Možno nie očkovaním ale isto nejdem pokusat
Zatiaľ som nenašla jeden jediný článok odkazujúci ns štúdiu, v ktorom by sa písalo o tom,že by sa ženy pokúšajúce otehotnieť nemali dať očkovať...tak by som rada videla nejaký, na základe ktorého to lekári neodporúčajú (reálne by som ho rada videla, aby som si vedela utvoriť názor na základe faktov). Našla som však článok spracúvajúci info z klinických štúdií, kde sa píše o 23 ženách, ktoré sa zúčastnili testovania a otehotneli a zostali tehotné bez komplikácií. 🤷
@theredpoppy posielam pre vsetkych, aby ste mali obraz - su iba limitovane informacie o vakcine a tehotnych pricom ak by sa mala pouzit vakcina pre tehotne, tak iba ak by mala vyssi zaujem ako samotne tehotenstvo
original pribalovy letak vakciny pfizer aj zdroj
https://www.gov.uk/government/publications/regu...
4.6 Fertility, pregnancy and lactation
Pregnancy
There is limited experience with use of the COVID-19 mRNA Vaccine BNT162b2in pregnant women. Animal studies do not indicate direct or indirect harmful effects with respect to pregnancy, embryo/foetal development, parturition or post-natal development (see section 5.3). Administration of the COVID-19 mRNA Vaccine BNT162b2 in pregnancy should only be considered when the potential benefits outweigh any potential risks for the mother and foetus.
@weronika171717 🤦♀️
@weronika171717 už počas výskumu otehotnelo niekoľko žien ktoré dostali očkovaciu látku 🙂 skúste čítať relevantné zdroje a nie tu šíriť zbytočné nezmysly ktoré boli už x krát vyvrátené odborníkmi.
@miriam_s to, ze nie je na dost sirokej vzorke otestovane co spravi vakcina tehotnym je ciry fakt a nie vymysel, uvadza to sam pribalovy letak vakciny
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.