Snaženie po operácií vajíčkovodu

luluka
15. apr 2020

Chcem sa opýtať či máte niekto skúsenosť so snahou o otehotnenie po operácií vajíčkovodu. Operovali ma vo februári a vlastne mi nikto z lekárov nedal jednoznačnú odpoveď kedy by sme sa mohli začať snažiť. Operácia bola klasickým rezom čiže mám jazvu od spodu až cez pupok. Mala som na oboch vajeíčkovodoch saktosalpingy. Jeden sa im podarilo ešte zachrániť ale vraj sa to zvykne vracať tak neviem či ešte počkať aspoň pol roka alebo sa už začať snažiť. Ak máte niektorá skúsenosť s niečím podobným tak budem rada keď sa podelíte o skúsenosť. Ďakujem.

motherofdragon
17. apr 2020

ahoj, ja mám skúsenosť s laparoskopiou, mala som dermoindnú cystu na ľavom vaječníku a mne povedali, že snažiť sa môžeme okamžite. V decembri ma operovali a vo februári som otehotnela. Dovtedy sme sa snažili asi 1,5roka.

luluka
autor
17. apr 2020

@motherofdragon ďakujem za odpoveď, ja sa trošku obávam kvôli tomu, že mne robili zákrok aj na vajíčkovode. Ale zas na druhej strane sa to vraj môže vrátiť tak neviem či má význam čakať... my sa v podstate snažíme viac menej snažíme už cez 10 rokov - ja už som bola zmierená s tým že budeme bez detí.

adamkoatimotej
18. apr 2020

@luluka ahoj.ja mam len jeden vajickovod, ktory mi operovali koli zrastom.po operacii mi povedali, ze nejake zrasty odstranili, ale prirodzene to asi nepojde.riesili sme umele oplodnenie.mame z neho 3 rocneho syna.ked sme zacali rozmyslat o surodencovi z Ivf, zacala mi meskat ms a mam tu 8mesacny zazrak o ktorom povedali, ze sa neudeje.takze urcite to netreba vzdavat.vela stastia a drzim palce

saxana000
18. apr 2020

Ahoj mne praskol jeden vajcovod ked som v robote hadzala sudy s pivom na vahu.odviezla.ma sanitka po 2 dnoch s vnutornym.krvacanim.mimo toho mam PCOS menzes 2x do.roka.a cykly anovulacne takze prognozy boli take ze bez pomoci dieta nebude.mala.som zacat s clostylom ale sme sa.dohodli ze najprv asi poriesime svadbu a byvanie tak som ho hodila do suflika po 2 mesiacoch som zistila.ze som tehotna. Predtym sme sa nechranili dobrych 6 rokov.doktor kukal.jak puk.takze ide to aj prirodzene staci na to netlacit a nemysliet.vela stastia zelam.

luluka
autor
18. apr 2020

@saxana000 v prvom rade dakujem za odpoved. Takze hned po operacii ste sa normalne snazili? Operacia bola laparoskopiou ci klasicka? A dakujeme, my uz sme v takej faze ze uz naozaj na nic netlacime. Ja mam navyse problem so zrastami a skracovali mi aj crevo tak uz sa aj trochu bojim po pravde. Ale zase ak je toto moja jedina sanca tak by som ju nechcela premarnit.

luluka
autor
18. apr 2020

@adamkoatimotej ďakujem. A po operacii ste sa zacali hned snazit alebo vam povedali ze treba pockat?

saxana000
18. apr 2020

Cielene sme sa nesnazili ale nijak sme sa nechranili.riesili sme to asi az po 4 rokoch ked sa nam to nezdalo ze kde je vlastne problem a ake su moznosti.podlavysledkov mi vyslo PCO chceli to riesit tym clostylom alenestacila som hp nasadit.operacia bola laparo ale kvoli komplikaciam (vnutornemu krvacaniu) museli rezat.oni vlastne nevedeli co mi je.len som mala strasne bolesti.mysleli ze asi cysta prevratena.lebo tu som mala uz dlho.len ona jak mi praskla pretrhla mi vajcovod a krv mi razila do vnutra.

adamkoatimotej
19. apr 2020

@luluka povedali mi, ze pockat na ms.

motherofdragon
19. apr 2020

@luluka ja byť tebou snažím sa, nečakám. 10 rokov je veľmi dlhá doba, ale keď to príde na všetko zabudneš. držím palce!!

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre