Snaženie o dieťa - neprijímam partnerove spermie

kristina411
2. jún 2021

Ahojte písala som pred pár dňami že nemôžem otehotnieť z dôvodu prolaktinu..prišli mi výsledky a ten dôvod je taký že moje telo sa bráni jeho spermiam. Obidvaja sme zdravý ešte čakáme na výsledky z imunológie. Zatiaľ doktor ešte nepovedal ako to budeme riešiť ale vo štvrtok o týždeň mam kontrolu...ja sa vás chcem opýtať mate niektoré s týmto problém alebo ste sa niekdy s tým stretli? Dá sa to riešiť aj prirodzenou cestou alebo len umelé? Som vo veľkom strese a velmi sa bojím co sa bude diať...

diaalex
2. jún 2021

@kristina411 sestrička môjho gynekológa mala presne toto, s manželom sa im nedarilo, proste obaja mohli mat deti, ale nie spolu ... nakoniec otehotnela (už si napamatam ako), ale majú zdravého syna spolu 🙂

kristina411
autor
2. jún 2021

@diaalex ďakujem už som z toho na nervy...dúfam že to pôjde prirodzenou cestou na koľko mam len 22 rokov a priateľ tiež. ..

nafka0483
2. jún 2021

@kristina411 Na imunologii vedia predpisat lieky, ktore potlacia reakciu tela a nezabiju teda spermie. Lekar by vam mal vsetko vysvetlit ;)

kristina411
autor
2. jún 2021

@nafka0483 áno vysvetli len pre mňa je to tak strašne stresujúce preto sa pýtam že či sa to dá riešiť aj prirodzenou cestou alebo len umelým...lebo som čítala že všade píšu len umelé

nafka0483
2. jún 2021

@kristina411 Ved pisem, ze da 🙂 ak je problem to, ze tvoje telo vytvara protilatky voci spermiam a teda ich "zlikviduje", tak daju sa nasadit lieky na potlacenie imunologickej odpovede. A da sa otehotniet aj prirodzene. Ale to uz posudi presne lekar podla tvojho stavu ci je toto riesenie.
Niekde som aj citala, ze niekedy staci nesnazit sa par mesiacov, mat styk len s kondomom a ze telo sa nestretava so spermiami, tak nebude reagovat a potom ked to napr. po polroku skusite zas, tak nemusi tak reagovat.

kristina411
autor
2. jún 2021

@nafka0483 dúfam že to tak bude 😔

roztlieskavacka
2. jún 2021

Toto je inak dosť nanič situácia poznám osobne jeden takýto vzťah ktorý na tomto stroskotal. Ale su riešenia presne ako je hore napísane. Pripadne IVF, lebo zo zariekaneho chleba sa najviac naješ 🙂 Alebo s iným mužom.

roztlieskavacka
2. jún 2021

Vek v tomto rolu nehrá, skor ide o kompatibilitu partnerov

anavianavi
2. jún 2021

Moja sesternica ma tento problem. Nakoniec maju 2 deti prirodzene, ale nebola to priamociara cesta. Snazili sa dlhsie a pod dohladom lekara.

kristina411
autor
2. jún 2021

@anavianavi koľko im to cca trvalo?

kristina411
autor
2. jún 2021

@roztlieskavacka nechcela by som z iným dieťa...posledná možnosť je IVF ale dúfam že to pôjde normálnou cestou

anavianavi
2. jún 2021

@kristina411 urcite nie dlhsie ako rok a pol pri kazdom

kristina411
autor
2. jún 2021

@anavianavi ďakujem pekne ...

jaskolka
2. jún 2021

Áno, poznám taky pár osobne,sú spolu 20 rokov. Obaja úplne zdraví, ale nikdy nepodarilo sa im počať dieťa. Nevyšlo im ani umelé oplodnenie, skúsili asi 2 x, ale pokiaľ viem, ani nedošli k tomu samotnému procesu oplodnenia,potom už ona nechcela to absolvovať, a teraz už aj vek im "prekáža" majú obaja cez 45, takže to vzdali, adopciu odmietajú obaja, čiže sú definitívne bezdetni. Objektívne nie je žiadna príčina. Jednoducho "nehodia sa k sebe".

kristina411
autor
2. jún 2021

@jaskolka je to hrozné že niečo takéto vôbec je.

littlebubble
2. jún 2021

Poznám taký pár.Snažili sa od 25 podarilo sa až po 40tke cez umelé oplodnenie cez xy pokus.Strašne veľa potratov mala tá žena za sebou, ale nakoniec majú syna.

vladka276
4. jún 2021

@kristina411 Ahoj. Z akého vyšetrenia ti toto zistili prosím ťa?

kristina411
autor
4. jún 2021

@vladka276 z imunológie...to všetko mi robil môj gynekológ

matus7030
6. jún 2021

@kristina411 určite odporúčam isť na reprodukčnú imunologiu. My sme boli v NR. Robia tam na toto veľmi podrobné testy a preto je to aj trošku drahšie.

jeniffer161
7. jún 2021

Určite ostaňte spolu žiadne rady nájdi si niekoho iného nepočúvaj. Neboj sa podarí sa to. Nestalo sa náhodou ak si spomeniete či niekto tebe alebo partnerovi neprial váš vzťah?napr slovami bývam tak nebudete šťastný a podobne. Ak áno musíte sa zmieriť s touto osobou požiadať ju ak sa vtedy hnevala či by vám alebo jednému z vás neodpustila. Hľadaj Ježiša pros ho každý deň o dieťatko modlite sa spolu za to. Možno chce aby ste si adoptovali, niekoho zachránili a potom to môže vyst. Bojujte modlitbou dokážete to. Počúvaj svoje srdce čo ti hovorí keď sa opýtať na dietatko

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre