Snaženie a stres

activebaby
11. okt 2018

Ahojte. Chcela by som sa opytat ci sa podarilo nejakej zienke otehotniet ked bola v strese? Veľmi túžim po bábätku aj sa snažíme o jeho splodenie, ale uz asi pol roka som v strese nie z toho ze sa nam nedari ale z inych vecí. Môže mať vplyv na splodenie aj keď beriem nejake vitaminy na ukludnenie? Pripadne ak by som si dala lexaurin môže to ovplyvniť oplodnenie? A ešte je pravda ak je žena v strese že pri ovulacii nedôjde k vypusteniu vajíčka? Už som z môjho stavu zúfalá.Ďakujem

sims4
11. okt 2018

Jasné, že áno. Podľa mňa ti ani tie vitamíny nepomôžu, pokiaľ nebudeš celá aj po duševnej stránke v pohode. Treba sa dať najskôr do poriadku a potom sa snažiť a podľa mňa bude potom väčšia šanca na úspech

kathhii
11. okt 2018

Určite to má vplyv, veď ja niektoré zvieratá v ZOO alebo v zajatí sa jednoducho nevedia rozmnožiť...
Najlepšie by bolo robiť nejaké relaxačné cvičenia.
Ono ten stres može mať vplyv, ale netreba si to pripúšťať. Veľa žien je v strese napr. z existenčných problémov a do toho aj tak otehotnie... Takže neber stres ako výhovorku prečo to nejde :D
Keď sa budeš stresovať že máš stres tak budeš ešte viacej vystresovaná a bude to trvať dlhšie...
Moj muž keby mal byť plodný podĺa toho koľko má stresu, tak nemá asi žiadne spermie :D

trashpanda
11. okt 2018

Ja som otehotnela vystresovaná, unavená, do toho ešte aj s virózou, aby nebolo málo. Podľa mňa kým to nie je ten stres z toho, že to nejde, čo potom vedie k akoby "zaseknutiu", nemá to veľký vplyv.

janickacrazy
11. okt 2018

@activebaby A z čoho máš tie stresy? Moja kamoška nemohla otehotnieť, musela zmeniť prácu, mala tam veľké stresy, ked odišla, našla si jednoduchšiu kludnejšiu prácu, tak sa zadarilo. Ak sa dá, skús nejaké relaxačné cvičenia alebo jogu alebo zmeniť niečo, aby tvoj život nebol taký stresujúci.

johanna_b
11. okt 2018

nemam to overene iba sa domnievam .. tiez som jedla lexaurin zakazdym ked to nevyslo a bola som v depke a potom mi zistili zvyseny prolaktin a brala som na to aj lieky. vtedy mi napadlo ci mi nerobi zle lexaurin a uz som sa ho ani nedotkla.

stehli
11. okt 2018

Jasne že zo stresu môžu byt šance nižšie... no v prvom rade sa daj poriadne vyšetriť... hlavne hormonálny obraz z krvi... držím palce!

vikisukik
11. okt 2018

mozno ze to je aj hlavny faktor, preco sa vam nedari, treba sa na to aj tak pozriet. mozno sa nam to lahko hovori a neveieme co ta ozaj trapi, no mala by si sa dat do pohody a potom sa snazit o dietatko

activebaby
autor
11. okt 2018

@johanna_b lexaurin som ešte nebrala bojim sa keď chcem babo. Mam len nejake vitaminy.
@janickacrazy stres mam zo skoly, na ktoru som sa dala, taktiez v praci je toho dost, kolektiv ....

activebaby
autor
11. okt 2018

Ja si vravim, ze klud, pokoj ale ja som asi vadna. Rodinu mam skvelu, manžel na jednotku, zdravy synček. Snáď sa zadari.Ďakujem, že ste si našli čas a napisali. Určite si vážim vaše slová.

juliet86
11. okt 2018

@activebaby my sa snazime roky. za tie roky som mala srres maly felky ziadny rozny a aj tak nic. skor by som sa zaujimala o to akovti ten stres ovplyvnuje zivot...

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre