Ahojte,
tie ktore ste uspesne otehotneli po zamlcanom potrate, kolko vam to trvalo?
Kolko ste cakali aby ste sa mohli zacat snazit?
Ja som prekonala MA v 10tt,nasledoval kyret. (prve tehotenstvo,mam 28r,vyslo hned na prvy pokus)
Jeden lekar odporuca cakat 2mesiace, dalsi 3 a viac., ...
Co myslite kolko je taka idealna doba? (samozrejme za predpokladu ze vsetko je OK)
A este otazka,odporucate pred dalsim tehotenstvom absolvovat nejake vysetrenia aby sa predislo dalsiemu MA? (to uz by som asi psychicky nezvladla)
Pretoze nazor Dr. ze zatial netreba kedze ide "iba" o prvy potrat 🙄
@nikol_l inak tiez som mala kyret teraz 18.3.
@nikol_l a ano je to velmi tazke obdobie, asi najtazsie v mojom zivote☹ clovek s takymto niecim akosi nepocíta..pretoze sa o tom nehovori..a pritom aj podla Dr. zial sa to stava velmi casto
My sme čakali 3 mesiace s ďalším snažením. Podarilo sa nám opäť po roku, bola to dlhá doba, ťažko som to znášala. Teraz sme v 26tt. Pred MA to trvalo 6 mesiacov. Vyšetrenia si môžeš dat spraviť, ak chceš, sle tvoj doktor ma pravdu. Nerieši sa to vo veľkom, lebo štatistický každe 3-4.tehotenstvo konci potratom v ranom štádiu, jednoducho kvôli vývojovým chybám (nie sme dokonalý, a tak nie každý mesiac nám dozreje geneticky zdravé vajíčko, takisto muži majú veľký podiel geneticky nezdravých spermií.
Je mi to veľmi ľúto, že sa to stalo i tebe. Prajem veľa síl a čím skoršie požehnanie dieťatkom.
@bolarazjedna 🙏❤
December 2020 MA 10tt. Vo februári 2021 som ostala tehotná, všetko dopadlo najlepšie ako mohlo. Dôležitá je kontrola po zákroku, mne vtedy gyn.povedala, že maternica sa skvele zregenerovala a môžeme ísť na to. Preventívne som mala progesterón.
@patusss ano, kontroly ma cakaju, takze len dufat ze vsetko bude ok🙏
@patusss a uprimne si ma potesila ze tak skoro sa podarilo a dopadlo to skvele❤ si mi dala velku nadej ze dalsie tehotenstvo bude v poriadku
"Snažiť" sme sa začali hneď po prvom cykle po kyretáži (MA v 11tt), zadarilo sa v 5tom cykle, opäť potrat (v začiatku tehu, nejaký 5tt, odišlo samo). O ďalšie 4 cykly som bola opäť tehotná a z toho tehotenstva mam dcéru.
Odporúčam piť alchemilku vždy od 1DC po ovuláciu.
Vyšetrenia som nepodstúpila žiadne, hoci trvalo 4 roky, kým som prvý krát otehotnela. Pri tehotenstve s dcérou sa zistilo, že mám problémy so zrážanlivostou krvi (opäť hrozil potrat, Dr nasadila lieky na riedenie krvi a donosila som dcéru)
Zial ano je to "iba" prvy potrat. 40 % tehotenstiev konci takto. Aj pri druhej strate je to skor len statisticka nahoda ako nejaka chyba v rodicoch. Takze preto doktori robia testy az pri 3 strate. Moze sa ti zdat krute ale skutocne dovtedy su to iba blbe a smutne nahody. Ja som prisla o babo v 10 tt v maji. Otehotnela som opat v septembri, snazit sme sa zacali v auguste. Teda cakali sme 3 mesiace. Podarilo sa 4 mesiac po a na druhy sup. Je mi luto co sa ti stalo. Nie si v tom sama a neurobila si ziadnu chybu.
Áno, žiaľ sa to stáva často a mnohým ženám. Je to smutné a bolestivé, podstatné je aby si mala teraz oporu v partnerovi ktorý by mal byť pri tebe🙏 alebo v rodine. Nie je to koniec sveta, neboj sa❤ budeš mat ešte bábätko, zdravé a dotiahnete to do úspešného konca. A odkiaľ si ak môžem vedieť? Kľudne keď budeš chcieť sa s niečím podeliť alebo poradiť mi napíš SS nakoľko sme mali teraz v ten istý deň zákrok obe. Aspoň vidíš, že niesi sama.
Ahoj, mne po prvej ms povedala Dr, že sa môžme začať snažiť. Všetko bolo v poriadku. Aj som hneď otehotnela a drobec má už pomaly 8 mesiacov. Ja som mala 39, nemali sme času nazvyš.
Veľmi ma to mrzí, je to ťažké obdobie, sama som si nim prešla a to som bola uz v 12tt.... Ale skús sa zamyslieť.... To babatko nebolo pripravené na svet, nezvladlo by to, tak to Boh zariadil inak. Aj ked je to bolestivé, je to "lepsie teraz ako neskôr"....
A vhodná doba, neexistuje (pockaj aspon na 1.menstrusciu aby sa telo rozbehlo, zahojilo) ... Existuje len to ako sa s tym vysporiada tvoje telo, ked bude pripravene podari sa 🙂 ❤️ veľa šťastia 🙏
Moc ma to mrzi, viem ako sa citis.... presla som si tym pred vianocami v 11tt. Pozyvam ta do skupinky Missed abortion, kde si mozes precitat aj stastne pribehy, ako sa podarilo kratko po. Mna to velmi motivuje, ked vidim, kolkym zienkam sa podarilo rychlo otehotniet... Som 3 mesiace po, treti cyklus mi prebieha. No kedze menstruacie aj cyklus vyzeraju byt v pohodicke, tak uz sme dali prvy pokus. Netusim, kolko pokusov bude treba, ale snad nie vela. Lebo uz dve deti mam, tak hadam sme s partnerom po tejto stranke ok
Ja som mala MA v 7tt. Na kyrete som bola 18.12.2020 a 6.3.2021 som uz mala pozitivny tehu test. A uz mam doma skoro 5m slniecko 😊 bolo to tazke vela dni som preplakala a pytala sa preco. Nedufala som, ze tak rychlo otehotniem a podarilo sa. Drzim palce a posielam vela sil 🤞
MA 11tt ....tretie tehotenstvo,,,na prvý krat ako všetky deti ,vsetko v poriadku....
Dr nám odporučil čakať 3 cykly.....dodržali sme to a teraz sme v 6 cykle snaženia...
Predísť tomu nevieš....jednoducho sa to žiaľ, stáva....
Ja som maká hematom a lieky...dodrziavaka som kľud a podobne...no nepotratila som koli tomu ale preto,lebo srdiecko prestalo bit,a ešte mi aj zle stále bolo až u dr na poradni som sa to dozvedela......čiže ani ten hematom s tym nesúvisel....ono do 12tt je to na 99% chyba vo vývoji...preto to nijako sa nedá ani liečiť,ani ovplyvniť
Držím palce a prajem veľa síl..
v prvom rade, mrzi ma tvoja strata, viem si predstavit tu bolest.ja som po potrate isla k obvodnej, aby ma poslala na hematologiu a takisto som isla aj ku gynekologicke, kde mi urobila testy napr.na toxoplazmozu a pod.naozaj sa to nezvykne pri prvom raze riesit, ale ja som bola spokojnejsia, ze mozem vylucit aspon tieto zakladne mozne priciny.ked vyslo vsetko ok, po 3.cykle som znovu otehotnela a dnes mam doma vyse 2rocne dvojicky 🙂 drzim palce!
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ahoj, ja som bola na kyrete žiaľ tiež, teraz 18.3..nieje to jednoduché ani tak fyzicky ako psychicky čiže viem čím prechadzas asi. Mne lekár odporučil počkať so všetkým do prvej menštruácie, dlhšie nieje nutné. Samozrejme pokiaľ je všetko v poriadku 🙂! Maternica sa potrebuje zotaviť, prichystať prostredie prípade na ďalšie tehotenstvo. Keďže je pekne vycistena teraz, nemal by byt problém problém otehotnením. Poraď sa s Dr. aj prípade na nejakých vitamínoch, hlavne je to aj o dobrej psychike🙏 treba byť v kľude, bez stresov, žiť normálne plnohodnotne ďalej, zdravo so zdravým životným štýlom a podarí sa😉 držím Ti tiež palce!❤