Snaha o tehotenstvo po kyretáži

simonetta1234
25. aug 2022

Dobrý deň s manželom máme jedno dieta ktoré sa nám podarilo po 3 mesiacoch snaženia...pár mesiacov po pôrode som mala problémy musela som podstúpiť kyretaz.. a odvtedy sa mi nedarí otehotniet už..chcem sa opýtať , mohli mi niečo na kyretazi "pokaziť"? Ma niekto rovnakú skúsenost?

e1i
25. aug 2022

@simonetta1234 ak by bola urobená nesetrne, moze byt problem so sliznicoua teda preto sa moze stať ze sa embryo neuchyti.

lucinka5051
25. aug 2022

@simonetta1234 kyretaz sa riesi az ked to je nevyhnutne..tak mi to aspon vysvetlil lekar..cize riziko tam urcite vzdy je..treba ist ku svojmu gynekologovi a nechat sa skontrolovat. Ako dlho sa snazite? To ze to prvykrat vyslo pomerne rychlo neznamena ze to tak bude aj druhykrat... niekedy sa ludia snazia aj rok/dva a problem tam nie je len to trva :/

janetinka27
25. aug 2022

nechaj si skontrolovat sliznicu na sone. ja som bola min. rok na kyretazi v jednom zariadeni a neskor o niekolko mesiacov na sone u mojej gyn som mala na sliznici nejake poskodenie - nerovnomernost, povedala, ze je mozne, ze kvoli kyretazi. predtym som to tam nemala.

basska_b
25. aug 2022

Aku mas menstruaciu? Akej intenzity a pravidelnosti? Kojis? Kolko si od kyretu? Pises aprilovky 2021. Ono je mozne, ze maternica sa este dava dokopy. Telo pusti dalsie tehotenstvo, ked sa z prveho zotavi. Ja som mala tiez kyret po porode a otehotnela som, ale az po roku a tristvrte. Zial, bolo to MA, cize dalsi kyret. A otehotnela som zas po 5 mesiacoch a babo sa drzi. Pisala aj doktorka v poradni na konikovi, ze jedine ze by poskodili vystelku, zoskriabali prilis vela, cim by sposobili velmi slabu MS

anjelicek26
25. aug 2022

Otazka vyssie je velmi dobra, aku mas hrubku stielky, ake silne menstruacie? Mne to kyret velmi pokaslal, menstruaciu mavam slabucku, stielku nedostatocnu, lekar mi teraz od septembra ide pichat injekciu na rast stielky, pretoze od kyretu v decembri preslo vela casu a ja vzhladom na vek uz moc nemam na co cakat, bud teraz alebo uz nikdy babatko...

elli333
25. aug 2022

Ja som napriklad mala kyretaz 8.6. a chodim do CAR , skontrolovali sliznicu a ze je vsetko v poriadku ,dokonca tento cyklus mi uz pichnu ovitrelle a daju aj nieco na uhniezdenie ,ze doktor nevidi problem ak by som otehotnela aj ked prebehla zatial len druha ms. Pytala som sa presne na tu kyretaz ci moze sposobit neplodnost a vravel ,ze len naozaj vo velmi malom percente pripadov pri kyretazi v prvom trimestri sa nieco poskodi a ak ano tak je to vidiet na sone a na tom ,ze je slabsia menstruacia ako vravi @anjelicek26 ,ale ze to je potom riesitelne liekmi respektive sa to casom aj same upravi . Cize vraj v dnesnej dobe uz tie kyretaze niesu take hrozne ,z jeho skusenosti v CAR vraj velka vacsina zien potom otehotnie

elli333
25. aug 2022

Ale zase este aby som dodala ,u mna tiez nieje naco cakat preto aj v CAR nechceli cakat a pomahaju ten cyklus stimulovat co najskor aj ked som kratko po kyretazi lebo ma tlaci vek ,mam 38. Cim vyssi vek zeny tym bohuzial vacsie riziko. Cize podla mna pri rozhodovani lekarov ci nechaju aby sa maternica sama a dlhsie zregenerovala hra rolu prave aj vek zeny .

1angelika
25. aug 2022

žienky a vedeli by ste niečo odporučiť na rast sliznice? niečo prírodné, nie na predpis od lekára. Môj lekár nechce predpísať nič..

anjelicek26
25. aug 2022

@1angelika gynex kvapky, tinktura s alchemilky, cervene Maca,zelezo,Vitamin C+D, Aspirin (na lepsie prekrvenie sliznice), dzus s granatovych jablk.. Toto viem ja,ze pomaha.

janetinka27
25. aug 2022

na zdravu sliznicu by mal byt aj pupalkovy olej.

1angelika
25. aug 2022

@anjelicek26 ďakujem veľmi pekne ❤

bibsha
29. aug 2022

@simonetta1234 ja som mala po kyretaži všetko výsledky aj kontroly dobré...dva mesiace potom som ale dostala menzes taký že trval dva mesiace a nedal sa žiadno zastaviť ....nezistili aj tak nič len skúšali tabletky na zastavenie ....podarilo sa nám po dvoch rokoch odvtedy

bibsha
29. aug 2022

Ešte dodám že skúšala som medzitým všetko na nejaké upravenie, vrátenie do normálu ....všetky bio ale iné liečby a nič nepomohlo ...len zázrak 😅🥰

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre