Ahojte
Chcela by som sa poradiť so ženami ktoré majú mužov,priateľov,druhov s podobným problémom ako môj. Manžel ma menšie problémy so srdcom a tlakom, berie lieky ako prestarium a ivabradin na tep..Snažíme sa o bábätko, vyšetrenia som mala všetky okej p.doktorka mi povedala že nič nebráni otehotneniu avšak mám obavu keďže manžel berie tieto lieky..Je nutné lieky vysadiť?budúci týžden idem k svojej dr a opýtam sa aj jej keďže som jej to ešte nespomenula.Len ma zaujíma že či sa u mužov musí dbať aj na lieky ktoré berú keď si plánujú založiť rodinu. Ďakujem
Tak toto by ma ani nenapadlo zakázať mužovi lieky na tlak 😂 aby ťa mohol oplodniť. Absurdné
Ach jaj. A chces babatko ci sa zbavit manzela? Lebo tak to znie :(
Prestarium sa berie viac menej dozivotne. Mozu sa upravovat davky, ale nevysadzuje sa. A Ivabradin, len ak ma problemy so sietnicou :( Toto predsa nema nic s oplodnenim.
Ehm, ziadne "mensie" problemy so srdcom ci tlakom neexistuju. Ma problem so srdcom a tlakom, a lieky vysadzovat nesmie bez porady s lekarom.
Reagujem, lebo to slovo "mensie" v ludoch/pacientoch/rodine vzbudzuje falosny pocit bezpecnosti, alebo nedolezitosti, a pritom su to zavazne diagnozy. Dobre manazovatelne, ale zavazne.
Skôr by som manžela poslala na spermiogram, to je u neho smerodajné 🙂
A okrem ineho, xy zien co je tu, tiez im doktorka povedala, ze vsetko je ok, nic nebrani otehotneniu, a nakoniec sa skoro vzdy nasli. Ty si si obehala aj inych lekarov okrem gyndy? Kolko sa snazite?
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Nie som odbornicka, ale som presvedcena, ze muz nic nemusi vysadzat. Ved on nebude tehotny. A ani by som to muzovi nedovolila - jeho zdravie a zivot su pre mna cislo 1