Ahojte snažíme sa o bábätko rok a pol napadlo ma napisát jednej pani z Tiande z FB čítala som že veľa žien pomohla kura na otehotnenie nejaké vložky gély a podobne. Pani mi napísala že kura na jeden mesiac stojí 100€ nezdá sa Vám to nejak veľa ? Poprípade ak by tu robil niekto z tiande poprosím kontakt. Ďakujem pekne .
A čo tak ísť ku doktorovi na testy? Aj muž aj ty. Ak ste to už skúšali a nezabralo, tak chápem. Ale určite by som potrebovala fakty
@faasx muž bol.na spermiogram dr vravela že je v poriadku ja som bola na laparoskopii v auguste teraz a robili mi prefuk vajecnikov lekári vraveli že je všetko dobré len sa snažiť snažiť .... No ale nedarí sa ... beriem clostilbegyt druhý mesiac na rast folikulov ale folikuly mi nerastu.
Ziadne vlozky a gely na otehotnenie nepomozu… treba ist k lekarovi nech vysetri teba a muza. Ak ti nerastu folikuly a nemas dominantny folikul tak nepriebeha ovulacia a tam je problem. Ak to lekar neriesi,treba navstivit CAR, oni uz poradia, pomozu, nasmeruju…
Ja som tiande užívala a vôbec to nepomohlo, akurát vyhodené nemalé peniaze
@butterflyeffect lekárka to rieši tak že mi preďpisala clostilbegyt na rast folikulov ale vravela že druhý mesiac sa to stáva že to nezaberie hneď ... Že možno zaberie na tretí štvrtý ... Kto vie kedy a či vôbec takže čakáme a čakáme. Plus keď bude dominantný folikul tak mi má pichnúť ovitrelle injekciu.
@lienkara no po roku a pol a laparke dost neskoro zacala riesit folikul to mala riesit ako prve. Kazdopadne ak teraz sinzaval uzivat tak uz len vydrzat a uvidis co dalej, ale za vlozky vyhodis len prachy zbytocne, to na folikuly urcite nepomoze
@butterflyeffect ja mám anovulacne cykly nepravidelnú ms fungujem len na duphastone. Keď ho neberiem nemám vôbec Ms . Robila som si xy LH testov a žiaden mi nikdy neukázal ovu . Uvidím čo mi povie na druhý mesiac či budem ďalej brat ten clostil alebo ako sa k tomu vyjadri. Uvažujem aj nad CAR. Predsa tam spravia obšírnejšie vyšetrenia.
Nerozumiem ze sa vobec zamyslas nad nejakymi vitaminmi cajmi doplnkami a kurami, ked jasne vies kde je problem a mas to zdiagnostikovane. A na toto nijaky doplnok ani cary-mary-fuk nepomoze. Chce to menezment zo strany doktorov, takze v tom pokracuj ako Ta nastavili, pekne postupne, a neries zbytocnosti. Drzim palce nech vam to vyjde.
Nie, Tiande nefunguje - pouč sa na mojej blbosti. A ak Ti nerastú folikuly, máš problém, ktorý treba riešiť s odborníkmi na neplodnosť.
@lienkara no najprv pises, ze lekari vravia, ze „je vsetko dobre, len sa snazit“ a v druhej vete spominas, ze ti vlastne nedorastaju folikuly a bez duphastonu nemas pravidelnu menstruaciu. Ved to je VELMI zavazny problem pri snahe otehotniet. Ziadne cajiky, ani vlozky ti na toto nepomozu. Clostil by sa tiez nemal brat viac ako tri mesiace bez prestavky…ja by som uz menila gyn a sla do CAR, kde su vacsi odbornici…
@rivini to mi vravel jeden lekár čo bol na vizite po tom zákroku že mám všetko čisté spravili prefuk že len sa máme snažiť a príde to ... Lenže on nebol o Tom informovaný že mám nepravidelnú Ms a že nerastu folikuly to prišla NATO moja gyn. Keď mi napísala clostil a prišla som na folikulometriu a vravela že nerastu že nemôže mi pichnúť ovitrelle lebo nevidí žiadny dominantný folikul aby som prišla na ďalší mesiac.
@lienkara ja by som si uz davno vypytala vymenny do CAR. Celkovo zvlastna lekarka, ktora ta najprv posle na prefuk vajcovodov a potom zisti, ze neprebieha ovulacia. Najprv mala riesit kompletny hormonalny profil, estrogen, progesteron, prolaktin, vysku AMH, stitnu zlazu, potom tri cykly folikulometriu, potom Clomifen, potom prefuk. Ja uz by som bola davno v centre u odbornikov a negooglila cinske bylinkove vlozky.
Ja som od nich používala ale na menšie bolesti pri cykle. Lepší intim gél ako od nich som nikdy nemala. Písali baby dobré recenzie na tie kúry, ja som mala menšie bolesti aj čo majú naplaste na bolesť sú fajn. Aj na umývanie mam oriešok od nich z mydlovnika a je super. Ale osobnú skúsenosť ze by som vďaka tomu otehotnela nemam
@rivini pred operáciou mi hovorila že sa môže stať že nebudem môcť mať deti či som na to pripravená či neuvažujeme nad osvojenim adoptovanim alebo umelým oplodnenim potom.mi robila hormonálnu profil povedala že je v poriadku so štítnou som bola ta je tiež v poriadku ale vravela že musí spraviť laparo aby videla čo je vo vnútri že ultrazvuk neukáže tak presne ,tak som išla teda na tú laparku a spravili mi prefuk a po prefuku mi až začala.robit folikulometriu a nasadila liečbu s clostilom a duphastonom. A po operácii má ubezpečovala ze je všetko v poriadku a že mi nerastu folikuly že to je len druhý mesiac že to nezareaguju ženy hneď na liečbu ja beriem 1 tabletu denne a sú ženy ktoré berú 2 . Možno ta 1 mi je málo alebo čo . Veď ona je lekárka tak mi na najbližšej návšteve povie ako ďalej postupovať.
@lienkara a Amh je ake? Vek je aky? Partnerov spermiogram je ok? Fragmetacia tiez? Lebo vsetko so vsetkym suvisi…bez estrogenu ziadne folikuly, bez progesteronu ziadna vystelka. Zvyseny prolaktin tiez blokuje ovulaciu. Preco ti pred operaciou vravela, ze nebudes mat pravdepodobne deti? Ved to je tiez neprofesionalne, ona nema kristalovu gulu…
@lienkara skús kvapky Gynex 🙂 kamarátka uzivala dlho a nakoniec otehotnela
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@lienkara neviem či tomu veriť či to niekomu už aj reálne pomohlo alebo čo si mám o Tom myslieť.