Dievčatá, mám otázku, nie som matka, ale raz by som ňou chcela byť. Mám dlhoročný stály vzťah a začíname pomaly plánovať svadbu a dieťatko. Môj priateľ navrhuje jednu vec, predtým ako sa vezmeme, že by sme mohli si dať zistiť, či spolu budeme môcť mať deti. Chcem sa Vás spýtať, ake máte s tým skúsenosti a vlastne, čo si o tom myslíte. Ja som dosť na vážkach, práve preto, že si nemyslím, že by výsledky boli presné a naozaj deti, materstvo... závisí od viacerých faktorov. Ale potrebujem názor a pohľad niekoho v tejto problematike múdrejšieho. Ďakujem vopred veľmi pekne
tiež mi to príde tak,že potrebuje vedieť či s Tebou môže mať deti alebo nie a podľa toho sa zariadi
Mojmu kamaratovi to snubenka navrhla. Kamarat sa s nou rozisiel. Nepotreboval zit so zenou, pre ktoru su zdrave semenniky dolezitejsie nez on sam.
Nesla by som na test kvoli snubencovi. Opustila by som ho. Toto neznie ako clovek, ktory Ta chce v dobrom aj v zlom, v zdravi aj chorobe.
Tiež mi to pripadá čudné. Na druhej strane v dnešnom svete asi nič nenormálne. Naozaj je dôležité si upresniť čo v prípade, že zistíte zlé výsledky. Predpokladám že bude nasledovať rozchod (lebo keby ste aj deti nemohli mať a chceli byť spolu aj napriek tomu, tak by bolo nastávajúcemu jedno kedy sa to zistí či po svadbe alebo pred nou), minimalne z toho budete vyvedeni z miery a pokazi to radost z nastavajucej svadby a manzelstva.
ahoj mne to divne nepride. My s mm ked sme sa rozhodovali, ze sa chceme vziat dali sme si podmienku, ze svadba bude, ked ja ostanem tehotna 🙂 dovod nieje ten, zeby som mala radsej jeho semenniky, alebo on moju maternicu, ale uplne jednoduchy, laska casom vyprcha a ja a ani moj manzel sme sa nechceli dostat k bodu, kde by v manzelstve nastali hadky a vycitky, ze deti nemame...obaja sme deti chceli teraz mame krasnu dcerku a planujeme druhe babo sme spokojny mame co sme chceli seba a malinku 🙂
Je to riadna volovina. Poznat svoj zdravotny stav pred vstupom v tom zmysle, ze ak o niecom viem, umyselne to nezatajujem partnerovi, nie tak, ze sa teraz aktivne dam oscanovat od hlavy po paty a budem vyhladavat mozne patologie. Myslim, ze toto je pekna vypocitavost zo strany tvojho snubenca.
Treba hlavne vediet preco to chce.
Fakt ze par je podla testov plodny este nezarucuje, ze bude mat deti. Mnohym parom dovod neplodnosti ani nezistia. Na druhej strane su tu taky ktorym povedia ze ich sance su minimalne skoro ziadne a deti maju. Ani lekari nevedia o tele vsetko 😉
Ahoj my sme dlho cakali na dieta a povedali nam ze nebudeme moct mat deti ...a po 2 rokoch mame 2 krasne...podobne kamaráti v centre.im povedali že je problém mať deti....sice cakali 5 rokov ale maju deti, moji dalsi kamaráti...už to boli uplnne v tom že nič ( 8 rokov) a maju 2 deti teraz už....
Posledny neviem kde boli ale my a ešte druhý kamoši sme boli v GynFive, tam dokonca mi povedali, že ja ani nemožem ísť na umelé s mojim mužom, že darca musí byť niekto iný......takže tak ( stále hoci je to už 5 rokov dozadu) mám ím ísť 100chutí moje spontánne počaté deti s mojím mužom ukázať....... len sme si na ne museli počkať, kamoši dlhšie tych 5 rokov...ale tiež bez umeleho oplodnenia...a tiež boli v centre pre neplodnosť....a tiež im povedali, že nebudú mocť mať deti...
Takže je to velky hazard s s vaším vzťahom ak budú výsledky zlé...len aby ste vedeli, že to závisí od množstva vecí a výsledky nie su vobec presné....
Chápem že sa ta to partner pýta ...možno to nie je uplne od veci...ale treba sa porozprávať prečo...čo ho trápi resp. čoho sa obáva...mohol sa zlaknúť závazku...a čo to obnáša oženiť sa.....
. ved zamilovanosť vyprchá...ale láska by nemala, to záleží od Vás...a deti na tom nič nezmenia, práveže neplodné páry ja skor poznám ako súdržnejšie... tie s detmi sa častejšie hádajú....( ved je o čom...)...
Mne moj muz povedal, ze si ma nevezme skor kym nebudem tehotna...tiez mi to prislo velmi cudne a neverila som ze nieco take mi dokazal povedat...bola so z toho zhrozena, ze ved on ma nemoze milovat, ked mi povie nieco take, ze on chce mat deti a svoje a keby sme spolu nemohli mat dieta, tak to ukoncime... ale nakoniec sme sa zasnubili este ked som tehotna nebola, potom sme sa zacali snazit o babo... dva mesiace sa nam nedarilo a ja som plakala a myslela som si ze sa nam to ani nikdy nepodari...a vies co mi vtedy povedal? ze urobime vsetko pre to aby sme mali babo a ked ani potom sa nam nezadari tak si ADOPTUJEME...teraz uz mame malu a brali sme sa az v piatom mesiaci, ale ja nic nelutujem, neviem si predstavit, ze by som sa s nim koli tomu rozisla a stratila takeho neskutocne dobreho manzela a otca mojho dietata...ja som velmi stastna, lubim ho a viem ze aj on mna...on je stastny tatinko s malou mi pomaha a velmi nas lubi...ja si nemyslim, ze by si mala zahadzovat vztah len pre to ze ti nieco taketo navrhol...nevies preco to povedal a ci to nebolo len take zatmenie mozgu... moj mal obavu, lebo jeho svagrina mala velky problem otehotniet a jej dve sestry a tie su neplodne...mala by si vediet sama ako to citis, ci si s nim spokojna, milujes ho a ci aj on teba... co ak vidi na tebe, ze tuzis po babatku a on je mozno neplodný? co ak myslel na teba a nie na seba, ako to tu niektore popisali? ale podla mna su tiez taketo testy zbytocne...navrhni mu ze sa najprv pokusite o babatko a ked otehotnies vezmete sa...
Nuz, ja by som bola ochotna vziat si za muza len chlapa, ktory miluje mna a nie moju maternicu, takze by ma takouto otazkou nastavajuci vytocil do biela (nehovorim, ze by som sa hned rozchadzala, ale ta rozprava po takomto navrhu by stala za to). Inak som si testami presla (ked sa nam nijako nedarilo otehotniet) a lekari potvrdili neplodnost (u mna). Par rokov na to som otehotnela uplne prirodzene, akosi omylom, ani som nevedela, kedy a ako (esteze mi bolo jasne, ze s kym 😀 😀 😀 ), vraj zazrak a pri mojej diagnoze a bla, bla, bla. O druhom sme ani neuvazovali (ani nechceli) a stalo sa, uz sedem mesiacov rozdychavam, ako som bohovsky neplodna....
ja by som to nevidela tak dramaticky a uz vobec by to pre mna nebol dovod na rozchod. Pride mi normalne, ak clovek, ktory raz chce mat deti, pred uzavretim manzelstva chce vediet, ci ich s dotycnou aj bude moct mat.
tiez na tom nevidim nic hrozostrasne, a co je natom ze to chce vediet?ja by som bola za keby sa taketo testy robili normalne bezne.
Nemyslím si, že by ťa mal menej rád než tvoju maternicu. Možno nie je problém vyšetriť vašu plodnosť, ale aj keby ste boli v poriadku po telesnej stránke ešte je tu psychika. Dnešná doba je dosť hektická, stresová. Môže sa stať, že neotehotnieš aj polroka a predsa budete plodný obaja. Potom už nastupuje psychika. Keby sa to týkalo mňa, vyšetrenie by som plánovala až vtedy, keby sa nedarilo otehotnieť. Držím palce nech sa vám to podarí aj bez vyšetrenia.
Nevidim na tom nic take hrozne. Podla mna je to o zodpovednom pristupe k rodicovstvu. Ak sa vyskytne nejaky problem, tak snad sa s tebou nerozide, ale zacnete to spolu riesit. Ak ak to takto nebude, tak to potom nie je dobry chlap do zivota.
Ja sama som bola na vysetreni, ci je vsetko o.k. Nebolo to sice na ziadost mojho manzela, ale pre moje kludne svedomie 😉
Na tvojom mieste by som vysetrenie absolvovala spolu s nim, ale dopredu by som si vyjasnila odpoved na otazku, co nastane, ak:
1. problem bude na tvojej strane,
2. problem bude na jeho strane.
Toto musi byt jasne este pred samotnym vysetrenim.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Aspon budete vediet na com ste. Ved pred vstupom do manzelstva si maju navzajom snubenci poznat svoj zdravotny stav.. No aj napriek tomu, mi pride navrh priatela cudny. Co ak zistite, ze mas problem ty, alebo on? Ukonci vztah? Myslim, ze predtym, by ste si mali vydiskutovat to, ako nalozite s vysledkami, v pripade problemu.