Ahojte, chcem sa poradiť o sledovaní ovulácie. Začala som ešte len minulý mesiac a to sledovaním výtoku.
Teplotu si merať nemôžem, pretože mám veľmi prerušovaný spánok takže to nejde merať si ju.
Ale teda k veci.
Minulý mesiac som mala na 12ty deň cyklu výtoku bielkovej konzistencie. Tento výtok mi trval 4 dní.
Celé to trvalo od 6.10. do 10.10. Počas tohto obdobia som mala aj kŕče v podbrušku.
Menštruácia mi meškala dostala som ju na 30 deň cyklu. Normálne dostávam tak na 28 až 29 deň.
Trvala ale normálne 6 dní ako vždy.
Dnes mam 10 deň cyklu a spozorovala som že mi začal ten výtok zase.
Moja otázka ale znie, je to normálne ze to pripadá na iný deň ako minulý mesiac (teda prišlo to o 2 dni skôr)?
@valentinaaa5985 no minulý mesiac to bolo tak že to začalo na 12ty deň cyklu ale taký najsilnejší som si všimla na ten 14ty deň až
Teraz som si všimla hlien dnes a zatiaľ dosť silný
Aha, takže to sa nedá tak že si zistím kedy mávam ovuláciu a tak to bude každý mesiac ?
Ja som myslela že dám par mesiacov tomu že sa budem sledovať a potom keď sa začneme snažiť o babo tak už to budem vedieť kedy mám a kedy nie plodné dni
Pretože napr doteraz som na sebe nevidela žiadne príznaky nikdy. Je pravda ze som mala nejaký problém gynekologický a teraz po preliečení som prvý krát spozorovala že mám nejaký plodný hlien
Preto som to chcela, že keby náhodou zase príznaky ovulácie zmizli aby som vedela že kedy ju mávam
Vždy je to inak.... Závisí to aj podla cyklu.... Najčastejšie keď ma žena 28 dňový cyklus nastava ovulácia v strede cyklu to je ten 14 deň ale nemusí to tak byť.... Ja som si začala merať ovuláciu ovulačnými testami.... Keď je pozitívny ovulačný test ovulácia nastane cca 12 až 48 hodín po pozitívnom teste.... Priložím foto mojich ovu testov.... My sa snažíme už 3 mesiace... V aprili som mala MA čiže potrat v 14. Tom tyzdni prestalo biť ❤️.... Užívam kyselinu listovú a vitamíny na plodnosť
Ahoj,ja som bola na hlienovej metode,tzv creighton model. Ale mala som lektorku, vzdelavanie,videa,vyhodnocovali sme tabulky atd.
Kazda zena je ina,niektora ma hlienu viac,ina menej,pripadne kazdy cyklus nemusi byt rovnaky. Napr.pri uzivani vit.c mi velmi pokleslo mnozstvo hlienu.Znacila som si konzistenciu, farbu, natahovatelnost hlienu atd, pricom aj ta natahovatelnost sa meria na dlzku, cize je to dost presne. Sledujes sa po wc alebo aj po sprche, ma to svoje pravidla sledovania, dolezite je sledovat vsetko.
Trva to nejaky cas, kym spoznas ten hlien, niekedy je zakaleny, ciry alebo ciry s kalnymi kuskami atd
Ale po case sa do toho dostanes.
Tym chcem povedat, ze treba sa dokonale poznat a niekedy pritomnost hlienu este nic neznamena,lebo mu chyba konkretna vlastnost
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Každý cyklus je iný.... keď raz bol hlien na 12. ty deň neznamená že to bude tak každý mesiac... Keď sa nedá merať bazálna teplota odporučila by som ovulačné testy....