Ahojte,
uz par rokov sa trapim s myomami. Mala som ist na operaciu, avsak otehotnela som. Myomy nerobili ziadne komplikacie, akurat sa zvacsili (jeden az na 9.5cm). Po porode sa opat zmensili. Ani jeden myom nie je v sliznici, jeden je blizko.
Chceme mat dalsie babatko. Zvazujem, ci ist na laparoskopiu a cakat alebo opat sa snazit aj s myomami. Ake su vase skusenosti? Tie, ktore ste po laparke, ako skoro sa vam podarilo otehotniet? Viem, ze kazde telo je ine, aj kazde tehotenstvo.
Dakujem
Ja mam len jedno tehotenstvo s myomami. Jeden 7 cm druhy 5 cm - v začiatkoch. Tehotenstvo - rizikove ale zvladla som to, sice som porodila predcasne, no v pohode, zlom nastal az po pôrode. Abnormalne sa mi zvacsili myomi a nedalo sa uz nic robit, prisla som o maternicu bohuzial. Ked sa ich snazili odstranit, nedalo sa, muselo ist vsetko von. Mna operovali na sukromnej klinike mimo sk a dr povedal, ze dobre ze som najprv otehotnela, lebo keby som najprv sla odstranit myomi, mohlo by sa nieco pokazit pri operacii a nemusela by som uz vobec otehotniet.
4mesiace po laparoskopii, ale lekár zakázal prvé 2 mesiace snažiť sa otehotnieť
Mne brali myom rezom na bruchu, cize som bola ako po cisaraku. Po pol roku sme sa mohli zacat snazit a hned to vyslo. Len rodit som musela cisarakom po takej operacii.
Dakujem baby. Som rada, ze po operacii ste nemali problem otehotniet.. to mi zlahcuje rozhodnutie
este ma napadlo - mali ste po laparke aj dreny?
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ja mám za sebou 2 tehotenstvá s myomami. Pred prvým som o nich nevedela, až keď som šla ako tehotná ku gynekológovi, tak mi ich našiel. Boli dva, počas tehotenstva sa veľmi zväčšili (7 a 12 CM), spôsobili zápal, boleli, aj som bola kvôli nim hospitalizovaná, nebol ani možný kvôli ich uloženiu v pôrodných cestách prirodzený pôrod. Po pôrode sa zmenšili, lekár mi laparoskopiu vôbec nenavrhol a po troch rokoch odsúhlasil ďalšie tehotenstvo. Aj som sa bála, či zas nebude problém s otehotnením, lebo o prvé sme sa dlhšie snažili. Ale vôbec, otehotnela som na prvú ovulaciu a celé tehotenstvo bez problémov, ku koncu mi už jeden vôbec nevedeli nájsť a druhý mal len 2 CM. Dokonca som rodila prirodzene. Na kontrole po šestonedelí vraj zostal ozaj len jeden a má pod 2 CM, takže to nejdem nijak riešiť zatiaľ.