Skúsenosti s Duphastonom

beatka777
30. okt 2013

Kedze onedlho ocakavam ms po vysadeni antiky po 6rokov tak sa bojim ze moje telo bude dlho v soku a kedze chcem babatko male asi to bude troska problem.kamoska mi odporucila duphaston aby som skusila.ma niekto skusenosti ze van to pomohlo k otehotneniu a pomohlo vam aj na upravu ms? A ak Mali ste neziaduce ucinky tak mi napiste zhruba ake.dakujem.

mata1001
30. okt 2013

ja som brala duphaston na upravu ms.v auguste mi dr nasadil a v dec som bola tehu.neziaduce ucinky - ziadne...

majka_3
30. okt 2013

@beatka777 brala som rok duphaston na upravu ms a aby som otehotnela....ale NIC 😒 😒 😒 😒 cize mne zabral az clostilbegyt 😖

beatka777
autor
30. okt 2013

a v ktorom dni po ms ste ich zacali brat? uzivat? lebo ja ich budem mat od kamaratky kedze som jej povedala ze chcem babo tak neviem ale chcem to vyskusat nakolko to nepoznam

simonkazga
30. okt 2013

kamoška mala z duphastonu nenormálne migrény aj 3-4dni v kuse každý týždeň

beatka777
autor
30. okt 2013

pfhuuuu tak teraz vazne neviem .lebo vo forume par zenam pomoze par nie.ale je to v tom ze kazda zena ma ine telo a tak isto vsetko ucinkuje inac.no ale jedno viem ked sa dostavi ms tak potom po ukonceni chcem to risknut a skusit to dufam ze mi to pomoze.lebo sama o sebe som maly nervacik a nie este lieky a potom co budem robit pojdem do kazajky ? 😀

tiumen
30. okt 2013

ja som otehotnela pár mesiacov po jeho vysadení, ale bola som z neho nenormálne nervózna a náladová 😅

beatka777
autor
30. okt 2013

no parada :D lutujem mojho priatela hehehe ale naladova som aj bez toho a mozno po nom budem krotka ako baranok :D a kedy ste ho zacali uzivat? ako ktory den je najvhodnejsi? lebo kazda to bere inac a ja ani nemam sajnu ohladom tychto veci kedze 6r som brala antik cilest

awalancha3
30. okt 2013

...odporúčam ti aspon trošku preštudovať tematiku merania bazalnej teploty, také dva- tri mesiace meraj, aby si videla a vedela, či nabehla ovuláci, ako dlhe cykly máš a kedy máš plodné dní..... ked zistíš, že máš cyklus rozhádzaný, tak vyčkaj na dalšiu menštruáciu a na 16ty den po jej začatí si daj prvú tabletku, a vyuzívaj ich 10, teda ich budes brat od 16teho do 26 teho dna cyklu.... ale stále meraj bazálku. Vydrž pár cyklov merať, dozvieš sa uzasné veci o svojom tele a ovela lahsie sa ti bude určovať dalsia taktika...... a možno ti cyklus nabehne v poriadku.
Mne duphaston behom 3 mesiacov napravil desatročia totalne nepravidelny cyklus (2-3 MS do roka) a bez akýchkolvek nežiaducich učinkov. Prvý cyklus s duphastonom som namerala krásnu krivku a urcila pomocou grafu fertilityfriend, kedy bola ovulácia, druhý mesiac som si to potvrdila a na tretí mesiac som vedela, ktoré cca 2 dni sú na počatie uplne najsamsuper...a.....moje šťastíčko je už školkarka (otehu som v 40tke).

kikaber
30. okt 2013

ja som brala antiku 8 rokov..po vysadeni uplne rozhadzany cyklus...po roku mi dali duphaston ...vysledok -do troch mesiacov som otehotnela..ziadne vedlajie ucinky som si nevsimla (ak neratam dvojicky ) 🙂

beatka777
autor
30. okt 2013

🙂 🙂 🙂 🙂 tak super tak dufam ze mne pomozu a ze sa aj to babatko postasti 🙂

hodinaz
30. okt 2013

s Duphastonu sa mi točila hlava a bolo mi zle od žalúdka

klincek
31. okt 2013

@beatka777 ja som ho brala paradoxne po porode, na upravu rozhadzanych hormonov a silnej MS. ale ked si to spätne vybavim, v podstate bol zbytocny..
v tvojej situacii by som ho nebrala vobec. urcite nie ako "prevenciu". ved ak si brala HAK 6 rokov, tak je velmi pravdepodobne, ze cyklus mas nastaveny a nejaku dobu to vydrzi. ak nechces otehotniet hned, daj si par mesiacov po vysadeni pauzu, a ak sa potom babo nebude darit, mozes to skusit s liekmi. a mozno budes prekvapena, ze to pekne pojde aj bez nich🙂

lenicak
31. okt 2013

ahoj duphaston som dostala lebo sa nam nearilo..
@beatka777 ale co sa tyka cyklu cez ovulu, alebo teda v tom obdobi som zacala spinit.. nikdy inokedy som to nemala az po uzivani dufika.. tak neviem sama co si o nom mam mysliet

milota164
31. okt 2013

ja som brala duphaston na udrzanie a podarilo sa 🙂 ci to bolo nim tazko povedat

beatka777
autor
1. nov 2013

Ja chcem duphaston aj na to aby sa mi podarilo lepsie otehotniet.tak vaznr neviem co teraz bo vela bab pise ze pomohol

bambinkaa
2. nov 2013

@beatka777 po vysadeni antiky po 6 rokoch budes asi superplodna 😀 telo bude chciet dohnat uplne vsetko a hned, mas dokonca sancu aj na dvojicky 🙂 bez liekov. duphaston je predsa liek a priroda je priroda.
na podporu radsej zacni uzivat kyselinu listovu min. 3 mesiace pred pocatim, aby si dosiahla dobru hladinu v krvi, to je dolezite v tehotenstve. Teraz je celkom in inofolic - budes mat z neho krasne velke vajicka na oplodnenie a obsahuje aj kys. listovu.
Ak by si predsa chcela duphaston, tak vzdy az po ovulacii v cykle, lebo ak ho zacnes brat skor, tak k ovulacii vobec nedojde a nebudes mat sancu otehotniet.
A inak vela stastia 🙂

beatka777
autor
8. nov 2013

Chcem as opytat da sa dyphaston zohnat aj bez predpisu? Dik

lenicak
9. nov 2013

@beatka777 nie, je to na predpis.. ale treba vysetrenie pred jeho nasadenim. Dr. zisti kedy mas ovulu a az po nej ho zacnes brat 😎

beatka777
autor
10. nov 2013

hm len hacik je v tom ze nemam cas ist ku dr kvoli praci kedze koncim vecer a po vypocitani mi to vychadza ze by som mala zacat brat od utorka duphaston kamoska mi dala cely balik kedze ona uzivala v tehotenstve

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre