Skrátený krčok a ďalšie tehotenstvo

sunny_g
27. feb 2023

Ahojte mamičky, momentálne sa ešte nesnažíme, ale neviem, kam inam by som otázku vložila...
Pred krátkym časom sme prišli o dcérku v 22tt. Krčok som mala skrátený na 2,5cm a o týždeň na 2,32cm... pôrod sa spustil o 3 dni na to... Nemala som nález na krčku čo sa týka infekcie ani nič podobné. Dcérka bola na poslednej kontrole zdravá. Dôvod nevieme....
Teraz mi gynekológ hovoril, že s každým ďalším tehu je to horšie a krčok drží slabšie....
Prosím tie, ktoré ste mali v jednom tehotenstve skrátený krčok, ako prebiehalo ďalšie tehotenstvo? Bol opäť krčok problém?
Vraj bude tehotenstvo automaticky rizikové a budem musieť brať preventívne progesterón od začiatku. Inak sa vraj nedá nič.
Pomohlo vám niečo? Cviky, zákrok? Čokoľvek. Chceli by sme sa ešte o bábätko pokúsiť. Najskôr o pol roka.

Ďakujem krásne

evelinnka
27. feb 2023

@sunny_g ahojky, a pri tvojom naleze ti bol hned nasadeny aj progesteron? Ja som mala od 20tt skrateny krcok pod 2,5mm ale liecbou som to dotiahla do 41tt. Sekrlaz mi navrhnuta nebola, ale v tvojom pripade by som mozno aj o nu ziadala. Kazdopadne drzim velmi palce ❤️

sunny_g
autor
27. feb 2023

@evelinnka dali mi progesterón, ale len 3 dni pred pôrodom.... Ja si ale myslím, že tu nebol problém krčka, pretože mi najrpv okolo 18tt začalo po večeroch celkom dosť tvrdnúť bruško a tieto sťahy postupne otvárali krčok, pretože dovtedy bol v poriadku. A ako sa postupne tieto sťahy bruška diali, tak ho otvárali, ale keď vezmem v úvahu, že týždeň rozdiel a 2,5cm na 2,32 a o 3 dni sa spustil pôrod, skôr sa prikláňam k tomu, že sa muselo niečo stať vnútri dcérke, keď sa postupne spúšťali kontrakcie takto skoro a až potom sa začal krčok skracovať, ale čo, to nevieme...

kayyaa
27. feb 2023

@sunny_g velmi ma mrzi tvoja strata😔❤️
Moja kamaratka mala problemy s krckom, o prve babatko prisla v 20tt, pri dalsich detoch jej spravili serklaz a vsetky tri pekne donosila do cca 36-37tt.
Takze dolezite je, ze ta budu sledovat a predide sa tomu, aby sa to zopakovalo.
Velmi ti drzim palce❤️

sunny_g
autor
27. feb 2023

@kayyaa serklaz si viem vyžiadať?

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre