Skoro rok neúspešné snaženie

19. dec 2022

Ahojte maminy,
ja viem, že niektoré sa snažíte xy rokov o bábätko a tak rok je pre vás úplne že nič...
Skúšali sme všetko čo nám bolo odporúčané, od ovulačných testov až po vitamíny pre mňa aj manžela. Skrátka všetko čo bolo v našich silách.
Jedno 5-ročné dieťa už doma máme, takže dá sa to. Na neho sme čakali len 6 mesiacov.
Vedela som že aj na druhé zrejme budeme čakať dlhšie, no problém je v tom, že pri každej ďalšej menštruácii sa totálne zložím, skrátka ma prestane baviť svet. Už som premýšľala nad tým či by mi pomohol nejaký "utlmovák" alebo ja neviem. Celý čas po menštruácii som úplne v pohode až kým zas ďalšia nepríde. Takže z 30 dní, som týždeň zničená chodiaca depresia. Sama sebe tým leziem na nervy.
Gynekológ ma objednal až na marec, vtedy to začne riešiť. No pre mňa je to nekonečná doba.

Podotýkam, že u nás vládne harmónia, práca do ktorej chodím ma napĺňa, staršie dieťa pokojné. Nezažívam žiaden stres. Sex máme aj bežne, nečakám len na ovuláciu. Prostredie meníme často, chodíme na výlety, dovolenky... Druhé dieťa chceme obaja. Naším snom bolo mať vždy veľa detí, ale priznám sa, každým ďalším neúspechom sa dostávam do fázy, že ďalej už skúšať nechcem.

Tak ja len, možno niektorá poradí, ako sa dostať do tej pohody, že keď dostanem svoje dni, budem jedna vyrovnaná žena a nie klbko nešťastia. Alebo vo pomohlo vám pri vytvorení nového človiečika.

stellarstar
19. dec 2022

Dajte si prestávku od snaženia psychika totiž tiež dokáže bloknúť

zmrzlinka2021
19. dec 2022

Mozno by bolo dobre prijat aj tu moznost, ze dietatko nemusi prist. Dieta je dar, nie samozrejmost, a hlavne by nikdy nemalo byt zakladom spokojneho zivota a vnutorneho vyrovnania.

maal
19. dec 2022

prestala som sa snažiť otehotnieť a rozhodla som sa, že idem chudnúť. prepla som na tento režim, zamestnala som si hlavu cvičením a toto mne osobne pomohlo. tá psychika je veľmi mocná vec.

54tinka54
19. dec 2022

Dajte si do toho marca pauzu od snaženia. Zameraj sa na niečo iné a možno sa dovtedy zadarí ani nebudeš vedieť ako. Ak by aj nie, po prehliadke u gynekológa snáď už budeš múdrejšia, že v čom môže byť problém a začne sa to riešiť. Dovtedy aj tak nič nezmôžeš, ber to tak.

tatiana288
19. dec 2022

Úplne Vám rozumiem. S manželom sme sa snažili rok, podarilo sa a následne sme o babo prisli. Kým sa nám zadarilo druhý raz, trvalo to ďalší rok. A práve reči typu: Veď skúšate len rok, druhi cakaju aj desať: ma dostávali do ešte väčšej depresie. Kazdy hovoril, že to chce čas, že si máme dat pauzu, že si mam zamestnat hlavu niečim iným. Ale mne to skrátka nešlo. Všade som videla len tehotne zeny, kocikujuce zeny, zeny s dietatkom v naruci a každý takyto výjav má len viac deptal. Nakoniec som sa dala na chudnutie (ako spominala pani vyššie), v hlave som si povedala, že kvoli dietatku, že to môže pomoct s pocatim a pod. Cvičila som, varila som, chudla, venovala sa manzelovi a psikom, riadila vsetko okolo domu, práca, výlety a pod. Večer som padala od únavy a cez deň nemala čas nad ničím rozmýšľať. Tým chcem len povedať, že niekedy to naozaj nechce nič iné, len zvolnit a neupinat sa na to, hoci keď mi to niekto poradil, liezol mi tým na nervy :D Teraz sa tešíme z nádhernej dcérky. Poradila by som do toho marca užívať si život plným duskom a rozmazlovat sa 🙂 Chodit na vylety, tury, na masáže, ku kadernícke, do cudzokrajných reštaurácii, kurz varenia, malovania, na dovolenku, pomoct do útulku, cokolvek čo je pre Vás nové a príťažlivé 🙂 Držím Vám palce a prajem veľa zdravia 🙂

9lea
20. dec 2022

Podobne, ak keď prídu moje dní tak sklamanie je obrovské.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre