Ahojte baby, píšem za moju sestru keďže tu nie je ona zaregistrovaná. Sestra je už skoro 2 roky vydatá a vôbec sa im nedarí bábätko. Ma 22 a švagor 23 rokov....s doktorkou to ešte neriešila, predsa nemá veľa rokov ešte tak to nechávajú na náhodu. Majú veľmi radi deti obaja.....v lete boli aj na dovolenke ale len tu na SK a sa hovorí ze takto sa veľa párom pošťastí, no im nie.
Vám sa ako podarilo otehotnieť, ak ste to neriešili s dr?
Ďakujem za každú jednu odpoveď.
Tak nam sa prve 3 podarili ako sa hovori na prvy sup.teda automaticky som si myslela ze som plodna ako jablon.no a 4 ani za otca.maly mal nieco po vyse roku ked som mala biochemicke bola som v soku ale ms dosla.a nejak som potom zatuzila po 4 aj takto skoro.no nebolo to lahke po par mesiacov sa sice zadarilo no v 11 tyzdni prestalo byt srdiecko.a potom sme sa snazili este par mesiacov az som to vzdala.muz po pol roku davania si pozor si povedal hop alebo trop.stacilo jeden krat a na ms som mala take kolaje ze som skoro odpadla.v 3 mesiaci mal maly 3 roky.takze dnes mame konecne aj princeznu k 3 princom.boh vie preco sme tak dlho museli cakat na princeznu.
@aalzbetkaa este moze vyskusat hormonalnu jogu,www.hormonyjoga.sk,reakne skusenosti ze pomohlo toto na rozdiel od lekarov
My sme sa tiez snazili tak na nahodu cca pol roka a nic. Nic som nesledovala a plodne dni iba odhadla podla kalendara. Nevyslo. Doktorka mi spravila preventivku a vysvetlila co sledovat.. ako dlho spermie preziju a kedy skusat. Odporucila upravit stravu.. dve ciarky hned dalsi mesiac
Urcite nech zajdu obaja na vysetrenie
@aalzbetkaa ak to nechce riesit s dr, tak nech zacne merat bazalnu teplotu. Aby videla ci a kedy ovuluje. A muz nech berie ace selezin
len nech nejde do centra, nech povie gynekologicke aby jej spravila hormonalny profil. tam sa ukaze stitna zlaza a vsetky hormony vratane prolaktinu. tu a tymto vysetrenim treba zacat.
ona sa musi dat vysetrit aj on. zalezi aj ako casto maju styk ci ona ovuluje menstruuje ci on ma ok spermie zivotny styl atd atd
@aalzbetkaa prvé som mala v 22 rokoch po 3 mes.snazenia.... a druhé ,? Keď už sme si povedali je čas.... tak 2 roky sa nedarilo až som navštívila dr. A čo zistila ? Nič Vám nieje ! Všetky výsledky sú v poriadku ! Kukala som jak puk dala mi najskôr ešte lieky lebo som spinila hnedym namiesto menštruácie hnedé splnenie 😞 až raz má poslala domou s novými liekmi a že si ich mám dať vtedy a vtedy keď mi začne menstruacia.... a určitý deň prísť na vyšetrenie Ok..... ak nezaberie v ruke som mala výmeny lístok pre partnera na spermiogram..... čuduj sa svete žiadne lieky som si už nedala lebo som nedostala menštruáciu ☺️ A som v 20 tom týždni. Určite nech navštívi gynekologickú
na dovolenku ťa pošle iba ten čo ani netuší ako k bábatku prišiel. Veľa žien si myslí že stačí len si nedávať pozor, ale treba poznať svoje telo. Treba si odsledovať cyklus, či vôbec sexujú cez plodné dni, či ovuluje. Toto treba zistiť a ak si toto sleduje a nedarí sa im tak až vtedy za dr.
@aalzbetkaa pripájam sa k názoru, že treba vyšetriť hormonálny profil aj štítnu žlazu. A možno aj krvné mutácie by sa zišlo. Ja mam mutáciu MTHFR heterozygot, odkedy to viem, tak beriem aktívnu kyselinu listovú (active folic), femibion a tiež wobenzym. Toto mi pomohlo, a po roku a pol som teraz otehotnela, mam 32r. a 10 rocneho syna. Nech ide na tie vysetrenia a tieto vitaminy jej mozu skutocne pomoct.
moja sestra nemohli mať deti 7 rokov a teraz sa im to podarilo minuleho roku toho roku by sa malo narodiť v juli 2019 nebolo lekára na Slovensku ktoreho by nenavštivili testy obaja dobre len deti spolu mať nemohli nakoniec sestra na radu kamáratky navštivila ľudoveho liečiteľa kdesi na Východe pri Snine ten hned vedel odkiaľ vietor fúka povedal sestre ohrýzavala si nechty že pokiaľ s tým neprestane tehotna nebude dal jej taku vodičku aby si vždy ked si chcela necht okusať aby si natrela vodičkou robila tak 3 mesiace a ked prestala za dva mesiace otehotnela ked žena nemôže mať deti a obhryza si nechty že slinky z ruk ktore všetko chytaju a je na nich aj bacil ten ide do krvi a pôsoby na maternicu a vaječniky preto je to tak takže aj ked su partneri v poriadku a nedari sa im môže byť aj na pričine obhrýzavanie nechtov nie vždy ale väčšinou to tak je ale koho by to napadlo
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@aalzbetkaa ak sa 2roky nedari mali uz podla mna po roku skočiť na vysetrenia. Takže sup ku lekarom nech sa to cim skor vyrieši a maju baby. 😊