Ahojte, bola som už 3x tehotná z toho mam 2 zdrave deti. Všetky tehotenstva boli do troch mesiacov. Chceli by sme ešte jedno dieťa, nedari sa nám už 11 mesiacov. Ovulaciu mávam pravidelne 12-13 DC, menzes tiež krásne pravidelny 28 dní.
Mávam aj PMS a zacina hneď po ovulaci ( bolest prsníkov + tlaky v podbrušku ako pri menzese). K dr som objednaná v auguste.
Zaujímalo by ma ci mate niektorá skusenost a aká bola príčina u vás.
My sme sa snazili o posledne 1,5 roka... ale uz sme to nechali tak... skusali sme vsetko a prakticky aj pozname pricinu, jeden vajecnik je nepriechodny, v celej brusnej dutine boli zrasty, druhy priechodny, ale s tej strany takmer neovulujem (foliky na druhej strane), takze sanci uplne malo, do IVF vzhladom na to, ze uz deti mame, sme ist nechceli a nepojdeme... mozes skusat kadeco - ja som brala cele spektrum doplnkov a cajov a kadejakych hovadin, pod ciarou ale ma dobehol vek, predsalen mam uz 39... plus mi zistili mutaciu sposobujucu trombozy, dokonca dve... lekar, ze mozeme dakovat bohu kazdy jeden den, ze sa nic zleho nestalo v tehotenstvach s detmi... takze ja to uz nehrotim, deti mame uzavrete. Ty necakaj a obehaj si lekarov, nech vies, co sa deje, po roku mozete aj rovno do CAR (ja som isla, urychlilo to vsetky vysetrenia, genetiku, hematologiu, reproimunologiu a poslali ma na laparku a priechodnost vajcovodov)...
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Je to príliš skoro. Treba skúšať rok až dva. Nemusí to byť vôbec žiaden problém s plodnosťou. Samozrejme na vyšetrenie k doktorovi choď ale nemusí to znamenať žiaden problém.