Prosím o skúsenosti, či sa vám podarilo otehotnieť ak ste po pôrode mali 2 kyrety. Mne totiž museli robiť z toho dôvodu, že mi v maternici zabudli kúsok z placenty 1.kyret mi robili 16-ty deň po pôrode a ďalší ani nie o mesiac, kedže zistili, že tam stále niečo ostalo... Stále mi to behá po rozume či budeme mať ďalšie bábatko... Samozrejme som sa pýtala i mojej gynekologičky no tá mi povedala iba toľko, že podľa najnovšej štúdie by sa kyret po pôrode ani nemal robiť, lebo je veľmi riskantný vzhľadom na ďalšie otehotnenie... no a ja som mala až 2 :(... prosím o skúsenosti. Ďakujem
Ďakujem za povzbudenie 🙂
@nancya podla mna po regeneracii maternice, ked ti nabehne normalny menstruacny cyklus, a sliznica maternice bude dosahovat normalnu vysku, (lebo sak to je ovplyvnene hormonmi v tele- to ti pripadne zisti Dr. na sone) tak by otehotnenie mohlo byt normalne..AKo neviem si predstavit, ze ked by v maternici ostal kusok z placenty, ako inak by sa to dalo dat von, ako kyretom..jasne maternica je vtedy oslabena, treba velku opatrnost, ale inak sa to z tele nevyluci..cize kyret podla mna musi byt..
Ja som sice po kyrete ale pre missed abort, to je ine ako po porode, ale strela som sa v nemocnici s tym ze robili cistenie maternice, ked sa zle odlucila placenta..
Cize treba podla mna len klud a regeneraciu, ona sa zotavii
@mistrall Totiž, mne to nezistili hneď, že mi tam niečo ostalo... ja som sa normálne vrátila domov z pôrodnice a na 10 -den po pôrode som začala strašne krvácať ... to zo mna tieklo ako plodová voda a vychádzali zrazeniny veľkosti dlane... tak manžel volal hned záchranku.. v nemocnici ma napichali niečim proti krvácaniu a potom to prestalo a kyret nerobili... no o 6 dní sa mi to zopakovalo a ešte silnejšie .. a to mi už kyret urobili a doktor ma strašil, že ak sa im nepodari zastaviť krvacanie, tak mi zoberu maternicu.. no ale naštastie všetko ok až na to, že to tam ostalo... tak ma znovu objednali na ďalší kyret spolu s kamerou. No i po tomto kyrete to tam ostalo a doktori len krútili hlavou, že je to také isté ako predtým... ďalší kyret už nerobili iba ma kontrolovali a dokonca sa mi to po mesiaci samé stratilo a to som menzes ešte nedostala.. No len dúfam, že sa to dá všetko do poriadku.
@nancya fuuha no tak to si mala dost zvlastne..niekedy si ani lekari nevedia dat rady s takymito vecami..niekedy je to v takom zlom ,mieste v maternici, napr. v rohu maternice, ze sa to nijak neda dostat von, len pomocou skopu - kamery..tak ako to robili tebe.. drzim ti palce nech sa to da cele do poriadku,. teraz asi kojis, takze MS bude mozno aj po roku od porodu, je to individualne..to asi vies..
áno, teraz ešte kojím malá ma 6 m. a menzes ešte nikde. Už sa naň normálne aj teším.. aspoň budem vedieť, že by to malo byť v poriadku.... lebo aj to mi hovorila moja gynekologička, že sa stalo, že už 1 pacientka menzes nedostala(podobný prípad ako ja) ale ,že to za jej pôsobenia len jedna..
kamaratka min. rok potratila 2 krat, raz v cca 20tt dvojicky, a pred mesiacom porodila zdrave dvojicky , donosila ich do 38.5 tt.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@nancya
osobne som uz mala 3x kyret (spont. potraty) , ale nie hned po porode....moja kamoska ale mala tiez ais mesiac po porode kyret, nakolko chytila strasny zapal a zistili jej, ze jej tam nedopatrenim ostal nejaky tampon vatovy, ci take daco...to bolo asi 8-9 rokov dozadu, akurat viem, ze jej neodporucali dalsi porod skor nez tak do 2 rokov po tomto celom.
a do 3 rokov mala dalsie babo, a do dalsich 3 este jedno.
Takze asi, ak je tam isty odstup, nech sa maternica zvlada zregenerovat, mozno to urcite je....priroda je mocna, niekedy viac nez medicina 😉