Vaginálny hlien počas plodných aj neplodných dní môže byť iný než pred tehotenstvom, meranie BT ruší nočné vstávanie k bábätku, môže sa vyksytovať nepravidelné anovulačné krvácanie, ktoré ešte neznamená nástup plodnosti... teóriu som preštudovala, ale mám v tom ešte akosi zmätok, zaujímajú ma vaše skúsenosti. 😉
ja som nezaznamenala ziadne zmeny v hliene...v podstate som podla hlienu zistila, ze uz budem mat znovu menstruaciu
@barbarka @janka79 Dakujem baby, no tak ja mam nejak divne. 😖 Pred tehotenstvom som asi posledny polrok mala cyklus 28 dni, ovu 14DC, hlien plodny aj neplodny celkom typicky. No od sestonedelia mam vytok ako nikdy v zivote, som uplne mokra, 2x som bola u doki ale kultivacia vysla negativna. Nakoniec som sa na stranke ELEP docitala, ze niektore zeny pocas dojcenia maju presne takyto vytok a u nich je to zakladny obraz neplodnosti. Ibaze ten hlien sa trosicku podoba na plodny, a pisu tam, ze aj skutocne plodny hlien moze byt pocas dojcenia menej kvalitny (hustejsi, tmavsi, menej roztazitelny), takze podla popisu sa mi zda ze ten plodny a neplodny hlien sa moze dost podobat no a este ST moze vsetko skreslovat. 😅
10tt po porode som mala take mini-krvacanie s poldnovym spinenim, o 7tt neskor silne krvacanie 7 dni, potom tyzden pauza a zase 4 dni som krvacala. Podla lekara som OK, ze take nepravidelne krvacanie moze byt a podla ultrazvuku este vajecniky "spia". No neviem dokedy, lebo kojim 6-8x denne asi 7-8-10 minut, sice riadne mnozstvo ale v noci je 9-10 hodin pauza co mi dieta spi.
@feb13 no ja mam tu skusenost ze mi zostal velmi pravidelny cyklus, takze ked som si nebola ista, bolo to trosku podla kalendara 😅 skus pripadne kontaktovat niekoho s lpp 😉 poradia ti konkretne podla tvojich zaznamov
dieta ti spi 9-10 hodin? wau zavidim, to sa moje doteraz nenaucilo 🙂
@feb13 presne, aj ja zavidim, ze v noci tak prespite... 🙂 Mne po menstruacii este ani slychu a hlien zacal trosku taky hustejsi, no velmi malo, tak sa teraz tiez v tom nevyznam. Cyklus som mavala od 22 dni- 29dni, podla hlienu sa viac-menej dalo urcit, ci mam plodne dni... (Terezka je dokazom opaku!!! 😀 😀 😀 )
No tak dneska na obed som zase krvacala, ale iba par fliacikov, potom to prestalo. Je to cudne. Je to akoze 19DC tak vlastne behom mesiaca uz tretikrat.
Este ma napadlo, ze co tak sledovat priamo krcok hmatom? Mozno na to ma dojcenie najmensi vplyv, ci nie? Takze studujem dalsie materialy 😅 no nikdy predtym som to nerobila, tak neviem ci dokazem spravne vyhodnotit alebo vobec zistit zmenu... Ma s tym niekto skusenost?
Ano dieta mi v noci spi... ale na zaciatku to s nim bolo hrozne, isty cas polovicu noci prereval, potom boli velke problemy s dennym spankom. No nateraz sa to celkom upravilo, takze uz sme relativne v pohode. 🙂 Len on zaspi vecer okolo siedmej-osmej a budi sa okolo stvrtej-piatej na kojenie, potom si este pospi - lenze kym ja pojdem spat, tak do toho jeho prveho prebudenia zvycajne nemam 6 hodin spanku k BT, navyse ked je hladny tak to chce okamzite, robime aj bkm tak ked sa vela hram s teplomerom medzitym sa mi pocura... takze som to radsej ani neskusala...
ahojte kočky.. takže toto je moj problemik a zaroven otazka. moj maly ma už rok a mesiac a ja stale nemam cyklus... pomaličky by som už aj chcela otehotnieť lenže ja stale nemam žiaden cyklus tak asi nieje velka šanca že by som otehtonela, že???? doteraz mi to vyhovovalo aj ked sme si davali tak trocha pozor od buduceho mesiaca by som už chcela normalne otehotnieť... ale pride mi to dosť nerealne.. inač kojim ekologicky ani cumel ani flaška, ale tak maly už papa aj polievočky aj chlebik aj čajik z poharika s cucačikom, tak neviem
len ked nemam menzes to znamena že isto neovulujem, čiže ani neotehotniem, teda aspon mi to z toho jasne vychadza
aky je vaš nazor na to?
@vejula Ahoj hovori sa ze prva menstruacia po porode byva vo vacsine pripadov anovulacna, no su aj vynimky. Citala som aj pripady ked zena zrazu si vsimla ze jej rastie brucho... 😅 niekomu sa podari dostat z jedneho tehotenstva do druheho bez menzesu ale je to dost zriedkave.
Na druhej strane ani prva menstruacia nemusi znamenat nastup plodnosti, to je asi moj pripad. Prakticky pocas dojcenia sa moze stat vsetko a nic nie je iste... 😅
Tak jedine nejako sledovat znaky plodnych-neplodnych dni, prip. ak mas gynekologa ktory pri beznej prehliadke robi aj ultrazvuk tak mozes ist akoze na rocnu preventivku a podla ultrazvuku vie povedat co robi endometrium a ci sa uz nieco deje vo vajecnikoch.
Lepsi napad zial nemam.
@feb13 uhm vdaka... možno sa fakt objednam u toho gyndu že akože na prehliadku a na sono 😅 uvidim... ale tak niežeby som už nejako zufala tužila otehotnieť, len už že by mohlo byť kedže som si teraz začala platiť aj to pripoistenie tak by bolo teraz najlepšie otehotnieť čo najskor.. ale ked sa nebude dať nevadi, kojiť kvôli tomu neprestanem, pokial malemu bude chutiť cicik mu brať nejdem takže ked to bude mať prisť pride to 🙂
@vejula Jasne, ja mam iba 5 mesacne dieta, ale tiez by som chcela este jedno, nemusi to byt okamzite... ale behom 3-4 mesiacov by som aj chcela... tak do septembra... no a odstavenie u nas vobec nepride do uvahy, lebo maly este moc nepapka nic ine. 1x denne mu skusam nieco davat, aj mu chuti, ale vela nezje iba trochu. Minimalne do roka by som ho chcela kojit, tak so surodencom asi este budeme musiet pockat. Pre istotu som vcera zacala merat BT, tak uvidime ci je aspon nejaka sanca.
@barbarka @vejula Baby vyzera to tak, ze nam to vyslo. Ani neviem ako a kedy. Ale tentokrat mam zrejme nidacne krvacanie, predvcerom som mala celkom jasne pozitivny test a dneska ciarka este silne, aj ked len trochu. 😀 Len ma znepokojuje, ze uz krvacam 6. den a nidacne nezvykne trvat dlhsie ako 5 dni... tak dufam ze to bude naozaj ono.
@vejula Jasne, dam vediet. Uz dneska mam iba taku "ruzovu vodu", snad to prestane. Vlastne som len 24DC, co chcem... No s kojenim uvidime, zacina ma to boliet... zacalo to 3. den krvacania, aj preto mi to bolo podozrive ci sa nejedna o nidaciu. Som citala, ze v tehu sa meni chut mlieka a vacsina deti sa odstavi samo po nejakom case, aj sa rapidne znizi mnozstvo mlieka taky 4-5 mes. niekomu aj skorej. Kazdopadne uz pracujeme na prikrmovani a chcem cim skor znizit pocet kojeni na 2x denne az 1x denne a samozrejme ak by som mala rizikove tehotenstvo tak prestanem.
@feb13 poznam kočky ktore dojčili cele tehu a dokonca aj po narodeni babatka kojili obe detičky 🙂 takže podla mna nemusiš znižovať počet kojeni, ak teda nechceš.. samozrejme ak by ti to nerobilo dobre tak urobiš ako bude pre teba a pre tvoje detičky najlepšie.. ale tvoje babatko je ešte maličke tak by bolo škoda ho odstavovať 😉 ale neber to tak že ti chcem vnucovať svoje nazory, ja ti len hovorim o tom aka je možnosť a ako sa rozhodneš tak urobiš 🙂 😉
@vejula jasne 😉 povodne som planovala kojit do roka, tak uvidime. Tandem asi nechcem, je to velmi narocne... no a trochu sa predsa bojim, lebo prolaktin zhorsuje funkciu zlteho telieska preto je v prvom trimestri zvysene riziko potratu (resp. MA) kvoli nedostatocnosti zlteho telieska.
@feb13 jasnačka je to všetko na tvojom rozhodnuti a zvažení... Ja som nad tym už rozmyšlala, a tiež by som sa na tandem asi nedala... ale ktovie... no počula som že potom niekedy tie staršie detičky žiarlia lebo maju pocit že ciciky su ich a tom ladšie im ich kradne. Ale tak aspon do toho 6-7 mesiaca by som kojila pokial by sa dominko sam neodstavil... všetko hovorim len hypoteticky, tehu ešte niesom takže len tak predčasne uvažujem 😀
Inak tiež som si hovorila že maleho budem kojiť do roka... a proste prešiel rok a vobec nemam potrebu ho odstavovať, nejako sa mi to zapačilo, a som rada že mu chuti a že tam ma vitaminky a že si tak trocha utužujeme vzťah... aj ked viem že to že kojim asi zapričinuje že nemam menštruaciu, a tym padom mam minimalnu šancu otehotnieť, je pre mna momentalne primarne dôležitejšie maleho kojiť ako otehotnieť... Ak by som už do dvoch rokoch nedostala tak potom by som už asi realne uvažovala o odstaveni
Neviem, či to zrovna patrí do tejto témy, ale opýtam sa... Ak som vždy mala pravidelnú menštruáciu, a menštruujem normálne aj hneď po pôrode, tak ako pred tým aj napriek tomu, že dojčím... je možné, že budem mať menštruáciu nepravidelnú? Totiž od pôrodu som menštruovala 3x, resp. 2x, keďže niektorí krvácanie počas šestonedelia nepovažujú za menštruáciu, aj keď to bolo v 4. týždni po pôrode a aj môj gynekológ to nazval menštruáciou. Trošku mešká... usmialo sa na mňa šťastie dvakrát veľmi rýchlo po sebe? :D Ale ako píše @feb13 mal som akési zvláštne slabé krvácanie, resp. len špinenie v čase kedy by teoreticky mala byť ovulácia... Toš... 😖 🙂
@li_la Hej, pridala som to dnes, nakolko som prevcerom mala pozitivny test a dnes mi ciarka trochu silnela... 😉 A to mi dr povedala, ze napriek menstruacii este ovulaciu nemam... tak tato skusenost mi este viacej potvrdzuje nazor, ze pocas dojcenia sa moze stat vsetko a nic nie je iste...
Vraj ani pri pravidelnej menstruacii nemusi byt ovu, pokial zena dojci. A pravidelny menzes sa moze zmenit na nepravidelny, resp. aj uplne vymiznut, ak sa napr. zvysi frekvencia dojcenia (zvysi sa hladina prolaktinu). No a ked sme si pisali ohladom laktacnej krizy, mozno ze si maleho prikladala castejsie alebo zvysil si davku a to brzdi cyklus. Mohla si mat aj ovu krvacanie, vraj je sposobena najma zvysenou hladinou prolaktinu, tak z toho mi vyplyva (nikde som to necitala, je to len moj nazor ale teda je to logicke) ze pocas dojcenia mozes mat ovu krvacanie aj ked si ju predtym nikdy nemala. A mozes byt aj tehotna, preco nie? 😉
@vejula S tym ziarlenim neviem, moj bude este malicky a keby som ho odstavila v decembri ked bude mat rok (ak to teda vydrzime dovtedy) a o mesiac by som rodila, mozno si to uz tak nebude pamatat... ja skor vidim problem v odstaveni starsieho pri tandemovom dojceni, ak vidi ze mladsi este moze... ale neviem, nemam skusenost.
@feb13 Ste plánovali po sebe, aby boli kamoši? 🙂
No, áno, presne tak... aj som si našla všetky možné odvôvodnenia... aj pre aj proti... Napadlo mi aj to s tou laktačnou krízou... ale keď som mala menštruáciu naposledy, tak vtedy bolo všetko ok... No veď však, asi darmo budem rozmýšľať, som len chcela vedieť, či sa môže menštruácia z ničoho nič nespravidelniť... :D Najistejší bude test, ja viem... 🙂 Ale keď mám taký zvláštny výtok, aký som mala kedysi dávno na začiatku tehu... 😵
@li_la Neviem ci sa to da nazvat planovanim, ak som si myslela, ze som este neplodna... aj podla Billingsa sa mi nezmenil hlien teda som mala stale obraz neplodnosti... aj dr mi to tak povedala (to som bola 2DC tohto cyklu), aj som bola sklamana lebo sme ano chceli... sme si povedali, ze nas maly je taky zlaty, ze take chceme este jedno 😅 takze sa veeelmi tesim a ja som to tusila a preto mi to nedalo pokoj ze to nemoze byt menzes, to musi byt nidacia... a zrejme aj je 😉 aj ked som pri prvom nidacne krvacanie nemala. Ale viem ze este to nemame vyhrate.
Skus aj ty test, hlavne ak mas priznaky. Mne este bolo podozrive, ze som zacala mat citlivejsie prsia pri kojeni tak som si myslela ze uz nejaka hladina hcg musi byt tak snad aj ten test uz ukaze (ak teda som v tom) a ukazal.
@feb13 Hmm... zas sa niečo nové naučím... čo je to nidácia? 🙂 Tak to je pekné! Teším sa normálne a držím palčeky. 🙂 Aj my sme si tak povedali. 🙂 Len či už aj hneď? Tak budeme sa tešiť, ak áno, ale kľudne by sme dva tri rôčky ešte čakať vydržali... 🙂
Tak mám prsia citlivé... Mala som aj predtým... možno trochu viac, neviem... Mám všelijaké príznaky... PMS? Keď ani sama neviem... Vnútorné pocity sú tiež všelijaké... Ale na druhej strane to som len možno trošku rozhodená, že by pribudlo bábo ešte jedno... 🙂
@li_la Nidacia je uhniezdenie vajicka, ked nahloda sliznicu a zahryzava sa do nej tak to moze sposobit hnede spinenie, krvavy vytok alebo krvacanie, vraj nidacia trva asi 5 dni nejak medzi 5-12 DPO.
Inak som sa rozmyslala, ze uzivam vitaminy pre mamicky a tie obsahuju cecko... a volakedy som s vitaminom C mala taku skusenost, ze sa mi zvysilo krvacivost z nosa, dasien... tak som to teraz pre istotu vysadila a uvidime.
A co sa tyka citlivosti prs, mne bolo kojenie dost neprijemne asi do 4. mesiaca. Mozno aj preto, ze maly si ich obcas trhal, isty cas aj hryzol ale zasadne si myslim ze nemal zlu techniku. No konecne som si zacala dojcenie uzivat a uz je to zase tu. 😅 Ale aspon som uz zvyknuta...
@feb13 ja som to tak myslela že pri tandemovom kojeni by mohlo babatko žiarliť keby som kojila jeho... jedna kočka totiž to mala s tym problemy ale tak tovelmi zaleži od babatka, každe dieťatko je ine
inak ja som to uhniezdovanie vajička vobec nezaregistrvala a zistila som že som tehu v 6tt
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
u mna bol hlien bolo ako pred tehu, nastup ms v podstate hned po sestonedeli, po 3mesiaci dietatka uz aj ovu, postupovali sme podla billingsa (no cca 😅 ) ale ja som mala aj pred tehu dost pravidelny cyklus, doteraz dojcim, cyklus je pravidelny, hlien sledovatelny 😉 ked mas konkretne otazky kludne ma kontaktuj