Rozdvojená ovulácia podľa Dr. Jonáša. Otehotneli ste?

2danculik
27. máj 2011

Ahojte baby. Dali ste si niektorá vypočítať Jonášovi ovuláciu a pohlavie, ale nesedí vám ich výpočet s vasou ovu? Podla neho mám ovu 10.den cyklu. Minulý mesiac som si robila ovu test podla knih 12-16den a vysiel mi pozitívny na 16den. Ale tento mesiac mi to vyšlo na ten ich 10.den a znovu na 17. den cyklu. Vraj to je rozdvojená ovulácia. Stretli ste sa s tým niektorá? Otehotneli ste?

dermakova
27. máj 2011

@2danculik
ak si precitas prvu stranu kalendara, tak tam Dr.Jonas pise, ze pocita s dvoma rytmami. Ten podla MS si tam znacis kazdy mesiac sama a podla biorytmov ti vypocital on. 😉

skeptik
28. máj 2011

Ziadna rozdvojena ovulacia neexistuje, co to su za blbosti. Jeden cyklus jedna ovulacia. Naco ti je nejaky Dr Jonas. Kup si LH test v lekarni, precitaj navod a ked bude pozitivny, tak do 12-36h nastane ovulacia. Len jedna. Mozu tam byt dve folikuly, ale LH ti stupne len raz, takze ovulacia jednej a druhej bude max 24h od seba.

2danculik
autor
1. jún 2011

no tie testy na mna neucinkuju, hocikedy si ten test urobim je pozitivny 😒

skeptik
1. jún 2011

@2danculik chces povedat, ze ta prva ciarka je vzdy silnejsia nez ta kontrolna? U LH testov su vo vysledku vzdy 2 ciarky, pozitivny je len vtedy ak ta testovacia je silnejsia nez ta kontrolna

2danculik
autor
3. jún 2011

ale v návode mam napísané ze maju byt dve, iba v pripade pozitívneho vysledku...mimochodom dnes mi zas vysli 2 😒 neverim im uz voooobec

hojda
3. jún 2011

@2danculik Jakou máš značku ovu testů?

skeptik
3. jún 2011

@2danculik tak to som este taky ovulacny test nevidela (a to som ich uz videla dost) Vsetky, s ktorymi som sa ja stretla maju dve ciarky (jedna je vacsinou slaba) a ide o to, aby prave tato bola silnejsia nez ta kontrolna.
Velmi malo zien ma tak zvysene LH (a tie vacsinou vobec neovuluju), aby ta ciarka bola silnejsia v ostatnych fazach cyklu.

2danculik
autor
10. jún 2011

tak to si ma nepotesila s tým, ze zrejme neovulujem 😒

andelka
11. jún 2011

@2danculik a co takhle měřit BT? Ta ti pravdivě ukáže, jestli ovuluješ a kdy. Akorát že se potvrdí zpětně. Ale pokud ani nevíš jestli a kdy ovuluješ, tak aspoň jeden naměřený cyklus by tě třeba uklidnil.
rozdvojená ovulace je blbost. Buď je anebo není a když proběhne, tak kvůli změně hormonů už další nastat nemůže.
Pokud bys měla LH zvýšený stále, tak by to vypadalo na hormonální problém a pak si to zaslouží se tomu věnovat. Ale nač stahovat kalhoty když brod je ještě daleko. 😉

mariynka
7. dec 2011

@skeptik ja mavam tiez viac dni pozitivny ovu test 😕 😕 ale potom uz len jednu ciarku.. preco su na ovu teste vzdy 2ciarky?tak ako potom zistim,ze je ovu,ci nie je ovu??? 😕 😕 😕

mariynka
7. dec 2011

@2danculik ahoj, tiez mavam viac dni pozitivny ovu test 😒 😒 😉

skeptik
7. dec 2011

@mariynka tak, ze ta testovacia ciarka je aspon taka silna ako ta kontrolna, respektive silnejsia.

natalia
8. dec 2011

včera mi prišiel vypočet od Mudr Jonaša na podrobny vypočet takže po novom roku sa ideme snažit 🙂

kostickabonnie
8. dec 2011

Dr. Jonas pocita s tym, ze nemate ziadne ine problemy, ci uz zena alebo jej partner. Jeho vypocty u mna vychadzali vzdy na 5DC, tak sme zatali zuby a sli aj cez mrchu a prd z toho ☹ Ale ovu priznaky chodili v beznych intervaloch 15-17 DC. A potom som zistila, ze mam jednu stranu nepriechodnu a muz zhorseny spermiogram, takze si myslim, ze Dr. Jonas boli zbytocne vyhodene prachy.

lin123
21. dec 2011

robim si ovulacne testy a vychadza mi silnejsia ciarka ako ta kontrolna vzdy len v jeden den pocas cyklu 21DC...ostatne dni je len slabsia...nesedi mi to vsak s hlienovou metodou podla ktorej mam plodne dni 16,17,18DC.

mersy
26. dec 2011

zdravím holky,
zkouším tuto metodu poprvé. Vyšel mi podle ní plodný 27.12 je to 8DC ¨zdálo se mi to hrozně brzo,
BT je nejednoznačná ,ale čípek dnes začal odpovídat. Tak uvidíme. 😉

piacere
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bambi2
26. dec 2011

@mersy ja som si tiez dala vypocitat jeho metodu... najblizsi termin mam 2. febr. 2012 ale co je zaujimave, ze 25 jan. by mala prist mrcha... a neviem si to predstavit, na konci mrchy by sme sa mali snazit?? kedze nemam ovulku, az niekedy okolo 11 febr. a zaujimave je aj to, ze moju prvu sme splodili tiez na konci mrchy... ale teraz to mam nejake posunute, neverim, ze to klapne... verim, ze to klapne skor, teraz po mrche... 🙂

mersy
26. dec 2011

zkouším cokoliv, BT si měřím 3 měsíce a je fakt, že F fázi mám krátkou (8-9 dnů)
tak uvidíme..... 🙂

halienka
26. dec 2011

@2danculik ahoj, aj tu je téma o Jonášovi https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-na-to/mudr-jonas-skusili-ste-jeho-metody/
Ja osobne považujem ovu testy za dosť nespoľahlivé a tiež vcelku dosť peňazí požierajúce. Ani jedna metóda okrem ultrazvuku nie je stopercentná, ale ak už nejakú vybrať, tak najlepšie meranie BT, časom sa dá celkom pekne odsledovať vlastný cyklus, spoznať ostatné príznaky ovulácie a načasovať sexík a je zadarmo 😀 . Čo sa týka Jonáša, výraz "rozdvojená ovulácia" tiež počujem prvý krát, neviem čo to znamená. Z biologického hľadiska je len veľmi výnimočný stav, že by žena ovulovala 2x v jednom cykle. Jonášov termín neznamená biologickú ovuláciu, je to deň najvhodnejší na počatie "podľa hviezd", pretože Jonáš je astrológ a jeho termíny sú astrologické výpočty. On tie svoje termíny nazýva plodnými dňami, ale netreba si to mýliť so skutočnou ovuláciou, sú to len "plodné" dni podľa hviezd, ak tam však nie je reálna biologická ovulácia, tak oplodnenie nemôže vzniknúť. Je to akoby ti astrológ povedal, že v piatok máš veľkú šancu vyhrať v lotérii (hviezdy sú tomu naklonené), lenže ak nemáš kúpený tiket (ovuláciu) tak žiadna výhra nebude. 😔

mersy
28. dec 2011

halienka meříkám, že je to 100% - pouze zkouším všechny metody. Sama jsem na to byla zvědavá. datum, který mi vyšel byl hrozně brzo po MS.
kupodivu jsem skutečně měla ovulaci 26.....odpovídalal tomu BT, hlen i čípek.....
a při tomto výpočtu píše, že se máme snažit 3 dny před.... tak uvidíme
Dokonce jsem měla malinké špinění a trošku mě pobolíval vaječník (to jsem měla při ovulaci poprvé)
tak se musím teď nechat překvapit, jestli to vyjde 😉

lilli251
10. júl 2012

@mersy vyslo?

mersy
10. júl 2012

zatím ne.....uvidíme tento měsíc

marvelko
26. júl 2012

dievčence čo je to BT ?

marvelko
26. júl 2012

no BT už viem :D a neviete kde by som kupil tu personu ?

zdenkajan
16. aug 2012

@skeptik Když jsem se snažila otěhotnět koupila jsem ovu.test v lékárně.Nevím už značku ,ale byl jako těhotenský test.Dvě čárky ovulace,jedna nic.

zdenkajan
16. aug 2012

@natalia Ahojky mohla bys mi prosím poslat odkaz na výpočet podle dr.Jonasa?Díky moc známá se snaží omimi už osum let.Předem moc díky.

zdenkajan
16. aug 2012

@2danculik Ahojky já měřila ovulaci testy a nic.Bazální teplota taky nic.Dokonce jsem si koupila mikroskop na měření ovulace také nic.Ovulace mi vyšla vždycky jinak.Nakonec mi naša babi řekla.Vyprdni sa na to a měj sex každej druhej den.Je to náročné ale po dvou měsících této rady jsem těhotná.Zase se potvrdilo naše babičky maj vždycky pravdu

natalia
2. sep 2012

@zdenkajan možem zodpovedne povedat že vypočet nefunguje...

rezinka9
8. mar 2013

@2danculik Testíkuji dlouho, ale s takovým ovu testem jsem se nesetkala.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre