Ahojte, snažím sa sledovať znaky plodnosti, medzi ktoré patrí aj sledovanie hlienu, avšak ťažko sa mi to rozoznáva. Všade čítam že treba kontrolovať hlien a sledovať jeho štruktúru napríklad odobratím priamo z krčku, no ja keď toto sledujem "v kľude", hlienu mám vždy veľmi málo a to aj počas ovulácie, a nemá vôbec takú štruktúru, ako by mal (trhá sa). Avšak vždy keď som vzrušená - aj mimo plodných dní, tak sa mi tvorí hlien presne takej kvality, ako má byť plodný hlien. Ako to potom rozoznať, kedy je to hlien zo vzrušenia a kedy je to ten plodný hlien, na ktorý čakám? Pardon za hlúpu otázku ale ťažko sa mi to rozoznáva. Sledujem si aj teplotu a robím si ovulačné testy a vďaka tomu sa viem orientovať v cykle, len ten hlien mi celkom nesedí a neviem, či teda je taký ako má cez tie moje plodné dni. Ďakujem.
@ivangeline veď práve 🤷♀️😁
Teda ja ked mam ovulku to stoji za to 😕 musim mat intimku
Ja som to takto mala pred tým, ako som mala deti. Na hlien sa mi veľmi spoliehať nedalo. Bola som skôr suchá. Tak sme proste podľa teploty a kalendára sa každý deň snažili a klaplo to ☺ Ale teraz po 2 pôrodoch práve na základe hlienu viem na 100%, že mam plodné dni. Hovorí sa, že až pôrodom (prirodzeným) žena hormonálne dozreje.
@frida1990 ja to mám presne takto... Tiež nemám nejako hlien počas plodných dní, tie viem určiť len na základe ovulacnych testov. Viem, že ovulacne testy funguju, pretože sa nám vďaka tomu 2x zadarilo (ale skončilo to zle... ), ale veru ani vtedy som plodný hlien nemala... 🤷♀️😅
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
To ti neviem ani ja povedať. Tiez som z toho mimo...a pritom je dolezite si to rozoznať, lebo po pôrode a pri dojceni, to bude velka pomoc pri rozoznavani.. 😀