Ahojte mamičky! 🙂 Mate tu niektorá tak rok aj pol medzi detičkami? Ako ste zvládali tehotenstvo, pôrod a ako to zvládate teraz? Mali ste aj nejaké komplikácie? Zaujíma ma hlavne skúsenosť s tehotenstvom po kratšej dobe po pôrode. Prosím negativne komentáre typu ci som sprostá atď si nechajte 😊
@zuju2
A tehotenstvo ako prebiehalo? Boli tam komplikácie?
Budem čoskoro ešte len 4 mesiace po pôrode, ale prišla myšlienka súrodenca. Nechceli by sme veľký vekový rozdiel medzi nimi, len na druhej strane všade čítam, ze po zdravotnej stránke to nieje najlepsie. Tak som na váž kach
Ja som nad tým nemusela rozmýšľať. Podarilo sa 3m po pôrode otehotnieť. Čoskoro rodím znova. XD Zvládli to iné, zvládnem aj ja. 🙃 Určite to nie je ľahké mať dve malé deti ale z okolia som začala počúvať, kto bol taký prípad a že dalo sa. Však ako zvládajú mamičky dvojičky? XD
@barbara24v určite počkaj. Zvládnuť sa to dá ale na čo
@barbara24v nie žiadne komplikácie, všetko ok, aj keď som staršiu často nosila na rukách a to sme mali ešte 4 ročného chlapca
@barbara24v mame rok a pol... tehotenstvo lepsie ako prve, a tiez som este mladsiu musela dvihat ale dalo sa.. 🙂
kamoska mala po roku druhe dieta. urcite to bude narocne, ale neskor to bude celkom fajn, ked trosku odrastu.
@ivangeline
Gratulunem teda 😀🙂
Aj ja to beriem tak. A našťastie malý mi je poslušný. Viem bolo by to náročné, ale aj tak sa cítime na to. Takže necháme to na náhodu, a dúfam ze sa nám po šťastí 🙈
Ja som otehotnela 2 mesiace po pôrode 😃 teraz sme začali piaty mesiac a klopkam žiadne problémy s tehotenstvom ( dokonca o trošku lepšie ako prve) malicka mala pol roka zdviham ju ( má 11 kg podotýkam) a zatiaľ je všetko ok.
@barbara24v ahoj,nie je to sice moja skusenost ale mojej velmi dobrej kamaratky sta by sestry 🙂...zostala tehu hned po sestonedeli a vsetko bolo v pohode aj ked sa velmi bala...teraz ma dokonca aj dvojcatka a zvladala vsetko bravurne ci po fyzickej aj psychickej stranke...a ked nezvladala stacilo mi zavolat ❤ deticky sa jej aspon zahrali same a mohla si vela veci porobit aj doma v klude.
@lukavanju gratulujem a krásne tehulkovanie teda 😍 och, ja inak sama nechápem, a teda ani snúbenca 😅 podporu a pomoc od neho našťastie mam a aj budem mat, čiže nebudem na všetko vždy sama. Chceli by sme pre synčeka ešte jedného súrodenca a tým pádom by sme boli hotová rodinka 🙂 momentálne viac potom asi nebudeme uvažovať o deťoch... Tak pevne verím ze nám to vyjde a budem aj ja krásne plodná takto po pôrode 😅 a nemyslela som nič v zlom, dúfam ma nechápeš zle 🙂 ďakujem ti za skúsenosť
@lyduska13
Ďakujem ti za odpoveď 🙂 ved práve o toto ide, že aj my by sme chceli parťáka pre synčeka 🙂 a neskôr by to bolo len lepšie, keby vyrastali spolu
Rok a pol je 18mes, u nás bol rozdiel 20 medzi dcérami,zvládla som to,lebo som musela,chvíľami som nevedela,či som už čosi raňajkovala a či som sa dnes učesala,asi tak rok to bolo nie ľahké /manžel dve práce aj nočné,vtedy lekári nechodili po nočnej domov,ťahal hocikedy 36tky/ a svokra už len čakala,ked dôjdeme na víkend makať na jej záhrade a dome/,žiadne stranda,ale prežila som a dnes neľutujem,dcéry ako sestry majú krásny vzťah.Mali sme aj tretie po 10tich rokoch a to už parádička,akoby jedináčik.
Ako sa dokazete naplno venovat kazdemu dietatu v takom malom vekovom rozdiele?🤔
Ja som otehotnela 11 m po pôrode.
Začiatky sú ťažké to ti klamať nebudem no ak budeš mat pokojne bábätko a prvé je tiež pokojne tak sa to dá lepšie zvládať moje boli nespáči a uplakane.
A teraz je to úžasné, nemenila by som. Maju nádherný vzťah sú ako jedna. Stalo to za to🙂
Ja mám 10 mesačne dvojičky a sme na nich len my dvaja s manželom... nejaké otázky? 😒
@nevludna ja mam rozdiel 2r 4m a veru mrzi ma to, ze na starsiu nemam tolko casu ako by chcela. Babka chodi vypomahat, postrazi babenko a ja idem so starsou do hernicky, keby niet babky, alebo keby je druhe babo o nieco narocnejsie, veru bola by starsia zanedbavana. Nastastie u nas je aj tatino velmi napomocny a dcerka ho miluje.
@barbara24v medzi mojimi babami je rok a šesť dní, prvá bola narodená 34tt a ked som zistila, že som znovu tehotná mala som celý čas stres, že sa to zopakuje, kedže také niečo, že ležať pri takom malom dieťati nehrozí, vydržala som do 37tt, zo začiatku to bolo ťažšie, ale dalo sa dnes sú partáčky staršia ani do škôlky nechce ísť jej odpoved je načo veď mám Kiku hovorí za všetko
Môžme ti povedať opačnú skúsenosť 😊 po mne sa narodil rok a pol môj súrodenec. A bolo to niekedy náročné žiť, lebo som musela byt hneď "veľká", žiadny dudlik, plienky do roka preč, chýbala mi láska, mladší bol uprednostnovany, ja okrikovana, rodičia si to isto doteraz neuvedomujú ani im to nevyčítam. Možno na toto by som si dávala pozor.
@barbara24v mam rozdiel 18 a 15 mesiacov....
@barbara24v ahoj, ja som otehotnela, keď mala dcerka 5 mesiacov, čiže mám medzi deťmi presne rok 2 mesiace a 10 dni rozdiel 🙂, prve tri mesiace mi byvalo hrozne zle, čiže bolo to ťažšie starať sa o dceru, nosiť ju na rukách a starasť sa o domácnosť, taktiež dcerka začala chodiť až v 13-tich mesiacoch, čiže mesiac pred pôrodom a to bol tiež brutal, nechcela sedieť v kočari a chcela chodiť len za ruky a ja s veľkym pupkom som bývala unavená ako pes, hlavne keď som ju ťahala z ihriska. Keď sa syn narodil zas tie prve dva mesiace boli ťažke, dcerka nedokazala vydržať keď som ho kojila tych 25-30 min., jeho som doma stale nosila v nosiči, aby mu neubližila, keby som ich nechala chviľu samých, ale už má čoskoro synček 5 mesiacov, už sa aj zahrajú a dcérka si ho už viac uvedomuje, že je malý, musí byť opatrná, čiže teraz je to už super, začiatky boli ťažke.
@barbara24v
@barbara24v ja mám rozdiel 16 mesiacov, nebol žiaden problém. Rodila som ale prirodzene.
My sme mali rok aj 8-9 mesiacov. Prve tehotenstvo hruza des, druhe som do prvej polovice skoro ani nevedela ze som tehotna (okrem nejakej tej nevolnosti, opuchania), ale potom zas zacali krce, kontrakcie, krize, klby. Zvladala? Musela som. Prvy uvrestany, v kuse na rukach, neobsedel, behali sme stale po schodoch a to sme ani zabradlie este nemali... druhy bol anjelik tak do 9 mesiacov. Muz samozrejme pomahal kolko sa dalo v 5 mes. druheho som zacala chodit na vypomoc do roboty (aj s mladsim). Starsi tak v 2r 2m zacal chodit do skolky. Aj ked v skolke tyzden a potom 3 t doma chori obaja...
Ahoj 🙂 my sme po prvom syncekovi chceli druhe babo mame rozdiel 1rok aj 5 mesiacov narodila sa nam slecna a tiez sme chceli tretie hned za nimi nech nie je velky vekovy rozdiel a rozdiel medzi druhou a tretou slecnou bude 1 rok a 4 mesiace 🙂 takze ked sa mala narodi budu mat deticky 0,1,2 roky 🙂 tehotenstva mam uplne v pohode, decka nosim, prekladam, salim sa s nimi, chodime vonku, do obchodov, stiham varit hoci dakedy mame neporiadok ;) ale tak ak si najdes system das vsetko, kym ranajkujeme stiham napriklad povysavat 🙂 pocas oboch tehotenstiev som kojila aj teraz este kojim. Niektore dni su narocnejsie ale vacsinou su pokojne 🙂 mame take spokojne vesele detičky 🙂 a to sme s manzelom na vsetko sami kedze rodina byva v inom meste a mame aj psa xixi 🙂takze isto chod do toho 🙂 dufam ze nam sa podari aj 4 takto za sebou 🙂 a este ti poviem druhy porod ziadne bolesti az ked mi dr. prepichol vodu 🙂 presne do 30 min.som porodila 🙂 to som nechcela verit ze to takto rychlo ubehlo 🙂 oba porody bez nastrihu bez epi 🙂 drzim prsty 🙂
@pmajkap @pmajkap
Ahoj! Ďakujem ti za skúsenosť 😊 no, už sme išli do toho 😀 uvidíme ci sa za darí...maly bude mať 4 mesiace, ale viacmenej mi prespi pekne noc, aj keď stále ešte 2x papa... Žiaľ sme na UM, tak snáď ak by sa nám podarilo, tak s ďalším by to bolo inak 🙂 teraz už len netrpezlivo čakať, kedy vyjdu 2 čiarky 😍
Neviem. Možno podľa niekoho blbý nápad, ale my sme sa vážne porozprávali so snúbencom a chceme to obaja. Našťastie celkom mi pomáha, takže sa nemôžem sťažovať. Aj ja som bez rodiny. Teda bez pomoci, keďže žijeme v zahraničí. Ale vždy sú všade len začiatky ťažké, takže verím vto 🙂
@barbara24v tak Vam držim prsty ;) zvladnete to s manzelom 🙂 ved my mamky sme predsa Superženy 🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ja tak mám. Teraz, keď sú väčšie je to super, vyhrajú sa, chodia rok po sebe do školy. Keď boli malé, tak to bola makacka, jednu kojit, druhu kŕmiť,obe mali plienku, jedna spala, druhá nie, ale všetko sme zvládli. Už chodia do školy, ani neviem ako nám to ubehlo.....