Ahojte, rada by som vedela, či je medzi Vami mamina/tatino/budúci rodičia na invalidnom vozíku. Chcela by som vedieť, ako prebieha tehotenstvo, čo treba zabezpečiť pre dieťa, ako veľmi je náročné sa starať o dieťa, ak ste na vozíku, aký kočík vybrať (či vôbec) a podobne.
Kedysi u nas sídlisku bol par, ona na vozíčku a on mal choditko. Mali zdravé dievčatko, bola velmi šikovná - situacia ju donútila byt ďaleko pred rovesníkmi.
Neviem ci mali asistentku, ale vonku som ich videla vzdy len samých
Odsťahovali sa, ked malo dievčatko cca 5 rokov.
Jeden môj kamarát má oboch rodičov na vozíku, zdravý a veľmi šikovný, keď bol malý pomohli starí rodičia, teta, ujo.... A zvládli to 🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@dahlia23 Mám kamošku, ktorá je na vozíku a má 2 zdravé deti. Má svoje osobné asistentky, ktoré jej pomáhali aj stále pomáhajú plus manžela zdravého, ten tiež pomáha okolo detí a domácnosti. V tehotenstve je to asi dosť individuálne, lebo záleží na tom akú máš diagnozu, hlavne treba si vybrať ochotného lekára, ktorý s tým nemá problém. Kočík mala normálny, kočíkovať chodili asistentky, manžel a starí rodičia. Ona toho veľa robiť nemohla, lebo ani rukami nedokáže veľmi pohybovať, má vážnu diagnozu. Viac sa venovala deťom, ked už trošku podrástli. Každopádne držím palce a verím, že všetko zvládneš.