Reprodukčná imunológia - zlé výsledky

marty197
26. apr 2018

Ahojte baby, v januari som mala spontanny potrat v 7 tyzdni. Gynekologicka ma poslala na hemato, reproimuno a endokrinologiu..hemato a endokrinologiu mam v poriadku, ale mam zle vysledky z reproimuno, o tri tyzdne idem na konzultáciu. Chcela som sa opýtať, kedze nic bližšie neviem, co mam cakat, ako prebieha liecba a odkedy ste mohli zacat so snazenim? Ďakujem pekne

marty197
autor
26. apr 2018

Viem, ze je to vsetko asi individualne, len ma zaujimaju skusenosti.A sestricka mi nic blizsie nepovedala

tamiiik
26. apr 2018

@marty197 ahoj a kam chodis? Ja som potratila v 20tt a tiez mam stitnu aj hemato ok a v imunovitale mi zistili vysoku hladinu cytokinov co mi sposobovalo ze sa imunita branila voci plodu a snazila sa ho vypudit. Nasadila mi kortikoidy na potlacenie tej agresivity a idem o 6 tyzdnov na kontrolny odber ako zabera liecba. Akurat v diskusii vaby vravia ze Medrol co mi predpisala je svinstvo takze som z toho dost znepokojena.

marty197
autor
26. apr 2018

@tamiiik ahoj..aj mne robili testy v imunovitale..no tak to som zvedava, co povedia mne :-/ hrozne tie cakacie doby

tamiiik
26. apr 2018

@marty197 ja som tam bola 22.3. A hned ma objednala na konzultaciu aj s vysledkami o mesiac. Nevolala som skor ci uz mam a ake mam vysledky. No toto by ma drblo, to je hrozne ked povedia ze nie je nieco ok a nepovedia viac..a cakaj..a zvlast ked pytaju take peniaze za vsetko

mariannamk
26. apr 2018

@marty197 a poznas vysledky? poslali ti vypis vysledkov aspon? Bolo by fajn, ak by si uz teraz vedela nieco viac. Lahsie sa da poradit. Pretoze sa vysetruje velke mnozstvo veci a kazde z toho sa riesi nejak inak. A bol aj partner na vysetreni alebo iba ty?

marty197
autor
26. apr 2018

Praveze mi vôbec nic nepovedali, iba ze mam zle vysledky, ze sa mam objednat na konzultaciu a nasledne liečbu. Nic mi neposlali, takze vobec netusim, co mam zlé ☹

marty197
autor
26. apr 2018

Ved toto, no musim len vydrzat a verit, ze mi zaberie liecba..na vysetreni som bola iba ja

marty197
autor
26. apr 2018

Ale tak ja som to mala cez gynekologa, on im posielal vzorky, takze tu cakaciu dobu neriesim,aj ked je to hrozne, ze musi clovek stale len čakať..len som chcela vediet, ake mate skusenosti s liecbou pri probleme reproimuno ..ale jasne, je tam asi vela možností, tak musim len vydrzat

mariannamk
26. apr 2018

@marty197 zatial by som ti odporucila mrknut temu https://www.modrykonik.sk/forum/asistovana-reprodukcia/reprodukcna-imunologia/
alebo sa pripojit do skupiny https://www.modrykonik.sk/group/8428/detail/
aspon ako vypln do casu, kym od svojej lekarky ziskas viac detailov 🙂

marty197
autor
26. apr 2018

@mariannamk ďakujem pekne, určite si to prezriem

lilyianka
26. apr 2018

@marty197 ja som tiez mala zle vysledky z reproimuno ( my sme uz navstevovali car a 2x sa neodaril vklad), u mna sa jednalo o zvysene cytokiny...tiez som chodila do imunovitalu...nasadili mi medrol, brala som ho 3/4r a u nas nezabralo, nepodarilo sa nam ani prir.ani cez umele...akurat co som si liekmi dobre zhumplovala telo!

marty197
autor
26. apr 2018

@lilyianka to mi je velmi ľúto ☹.. ale netreba stracat nádej a hlavne pozitívne myslieť, aj ked je to ťažké

lilyianka
26. apr 2018

@marty197 skor som chcela upozornit na neziaduce ucinky medrolu, ak ti ho nahodou nasadia

katuluenka2112
6. máj 2018

Skúste proxeed pre ženu a muža, čítala som majú výborne štúdie nato (aj viacej žien tu písalo ze s nim ma pozitívne skúsenosti ) a to ma presvedčilo aby som ho s partnerom vyskúšala a podarilo sa 🙂

zuzzi18
28. jan 2021

@tamiiik ahoj ako si dopadla? riesim to iste co si riesila ty

tamiiik
28. jan 2021

@zuzzi18 ja si.to uz nepamatam 😀 brala som tusim 4 mesiace medrol. Proste pol roka od potratu som otehotnela.

zuzzi18
29. jan 2021

@tamiiik a cez IVF? To je super sprava gratulujem

tamiiik
29. jan 2021

@zuzzi18 nie, normalne 🙂 u nas nakoniec sa zistilo, ze problem vobec neboli cytokiny ale ja som mala zapal. A zapal presiel az ku krcku a ten sa zacal otvarat. Preto som prisla o babo. No to som sa dozvedela az ked som uz opat tehotna lezala na rizikovom. Zase som sa zacala predcasne otvarat a tak mi brali plodovu vodu, ze ci OPAT nemam zapal. Tak som zistila, ze aj predtym bol podla spravy z kyretaze.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre