Reprodukčná imunológia

29. máj 2022

Ahojte,
Ktorú reprodukčnú imunológiu odporúčate ?
Aké sú lehoty čakania na vyšetrenie, cena ?
Ďakujem za všetky skúsenosti.

matullienka
29. máj 2022

Ja som chodila do Nitry k Dzurillovej a bola som spokojná, ceny a termíny si už veľmi nepamätám

autor
29. máj 2022

@matullienka ďakujem. Pomohli vám? My by sme sa tam objednali na vlastnú päsť nakoľko už mám za sebou dva potvrdené potraty. Po všetkých zákrokoch IUI a vklade po IVF vždy odíde bábätko na 7my deň. Niečo za tým musí byť 🤷‍♀️

zuzkaa1991
29. máj 2022

Take veci na aj kamoska uz 8rokov sa snazia boli asi aj na 3 umele a vzdy neudržisa embryo pochodili vsade po lekaroch a ze vsetko ok

matullienka
29. máj 2022

Áno mne pomohli vďaka ním máme čo chvíľa 3 ročnú dcéru, a to som mala 5 potratov vždy v 6 tt takže ja odporúčam

autor
29. máj 2022

@zuzkaa1991 mne sa vždy uchytí, testy tmavnú a naraz pád - testy sú slabšie a slabšie …

autor
29. máj 2022

@matullienka perfektné 🙂 gratulujem …
Poradím sa v centre, a určite sa objednáme .. máme ešte 4 embryjka zamrazené

zania
29. máj 2022

Nam pomohla bergendiova v imunovital bratislava 😊

matullienka
29. máj 2022

Mne zistili, že mi telo tvorí protilátky proti plodu, najťažšie je vôbec vydupala si tie vyšetrenia lebo veď podľa veľa dr. je potrat do 12tt normálny, no podľa mňa nie je pokiaľ sa to opakuje

autor
29. máj 2022

@matullienka určite a to zvlášť keď je to v rovnakom čase 😣
Brala si nejaké lieky? Injekcie ?

autor
29. máj 2022

Infuzie?

matullienka
29. máj 2022

Najskôr medrol ale ten mi nepomohol tak nakoniec som brala počas tehotenstvo infúzie do 15tt som raz za 3tyzdne chodila na infúzie

autor
29. máj 2022

@matullienka mne robili testy v centre - proti spermiam partnera a tie mi vyšli hraničné. Dr povedala že norma 60 a ja som mala 57 jednotiek. Napriek tomu sa nám podarilo spontánne otehotnieť - potrat začiatok 8tt a teraz potrat po vklade KET 😞
Dala by som šancu ešte tomuto vyšetreniu pred ďalším pokusom KET

zuzkaa1991
29. máj 2022

@matullienka vedeli by ste mi napísať kde ste boli ze posunem kamoske?

matullienka
29. máj 2022

@zuzkaa1991 reproimunologicke centrum Dzurilla oni sú v Nitre skúsim pohľadať či ešte nenájdem niekde kontakt

matullienka
29. máj 2022
e1i
29. máj 2022

@zuzkaa1991 aj autorke. V NR stoji vyšetrenie 400 eur a terminy sa caka dlhšie. My sme zo zapadneho SK isli do Adly v Prešove, platila som 60 eur. A termin o 2-3t

petamich
29. máj 2022

toto ale skor znie ako hematologicky problem - tiez som tak 2x potratila, testy tmavli a zrazu spinenie a krvacanie - u mna to sposobovali nejake hematologicke mutacie, nasadili mi fraxiparin od pozitivneho testu a vysledok tu prave zalomil na prvy spanok 🙂 kazdopadne aj my sme boli v NR u Dzurillovej platili sme 355E za par, mali sme priniest nejake vysledky so sebou uz, na vysledky od nich sa cakalo asi 6 tyzdnov, mne sa nepacilo, ze napriek tomu, ze mi u nich nic nevyslo a vysledky v norme, mi odporucala infuzne intralipidy (ak si spravne pamatam), na co moj gynekolog povedal, ze to je hlupost a nasadine LWH po pozitivnom teste

autor
29. máj 2022

@petamich ďakujem za reakciu.
Pojdem na kontrolu do centra tak sa na to opýtam - či skúsme reproimuno alebo hematologiu - tam som mala vyšetrené nejaké hodnoty ale žiadne mutácie ani nič mi pred pol rokom nevyšli 🤷‍♀️

petamich
29. máj 2022

ak ti hematologicka nerobila geneticke testy, tak z tych zakladnych trombofilnych markerov sa neda vycitat nic, tie geneticke testy nerobia bezne a vysledky trvaju par mesiacov, urcite by som sa na to spytala, mozno je to ono a naozaj ti nevyslo nic - mna lekar poslal hematologia (ale tam som uz chodila), endokrinologia, reprodukcna imunologia a partner spermiogram, castokrat ich robia aj v CAR (aspon co viem od znamych, kedze som v tom veku, ze vela z nas kadeco riesilo na ceste za drobcom, tak sme sa o tom bavili)

velmi drzim paste! 🤞🏻 tie injekcie u mna pocas celeho tehotenstva neboli bohvie co ale na druhej strane je to relativne "jednoduche" riesenie

autor
29. máj 2022

@petamich my už máme za sebou IVF - prvý vklad vyšiel - testy krásne silneli, až kým sa čiarka nestratila …
Nie na hematologii som nebola, tieto odbery mi robili v centre - neviem teda či to je v tej hĺbke ako píšeš.
Chcem sa ešte opýtať - tieto odbery robia v každej hematologickej ambulancii?

petamich
29. máj 2022

ano v kazdej by mali, mne to robila "klasicka" hematologicka

autor
29. máj 2022

@petamich ďakujem

stanka562
29. máj 2022

Ahoj, my ideme do Nitry k Dzurillovej, nakoľko robia rozšírenejšie vyšetrenia ako v Prešove. Na termín som čakala 3mes a cena 405€ za pár, no už predtým mame za sebou genetiku, endokrinológiu aj hematologiu. Samozrejme z Car nás neposlali nikde “že chcem iba po lekároch chodiť” všetko som si zistila a objednala sa sama, stačil výmenný lístok od obvodnej lekárky.

matullienka
29. máj 2022

@stanka562 toto je na maslu všade aby si človek všetko zisťoval sám a ešte si tie vyšetrenia musíš vydupat je to hrozne

autor
30. máj 2022

Baby tak ja dnes ráno šok … išla som urobiť test ako kontrolu, že čiarky slabnú ale opak bol pravdou 🙉
Testy silnejšie, bola som na krv a ultrazvuk v centre - krv sa dozviem poobede a sono ukázalo podľa slov Dr krásnu sliznicu, žiadne krvácanie nevideli, vraj na deviaty deň po KET je to dobrý nález a uvidíme ďalší postup podľa krvi .. vraj to ešte celé môže dobre dopadnúť 🙏❤️

sonkam
30. máj 2022

Gratulujem a prajem nech test silnie. Ja chodím na repro-imuno do Prešova k doktorke Eštokovej. Termín dávajú do 3 týždňov a taktiež aj výsledky. Výsledky vedia poslať aj mailom takže nemusíš tam chodiť 2x. Je to aj rýchlejšie ak lacnejšie ako v NR

autor
30. máj 2022

Baby 9DPT - hcg 101.11 🙏❤️ Verím, že sme na dobrej ceste

nikusiak
30. jan 2023

@matullienka ak sa smiem opýtať aké infuzie ste brali ( nazov) a koľko ste platili?. Nám v Prešove Alergoimun centrum povedali, že pri mojej diagnóze MBL deficit musím kazde 3 tyz prísť a zaplatiť za jednu fľaštičku 400€. A brat to 3 mesiace skúšobne pred tehotenstvom a potom cele tehotenstvo. Tiež mám za sebou potraty a dcérku (čo chvíľa ma 12r)som v pohode donosila, ani som netušila, že daky problém mám. Až keď sa teraz v decembri IVF nepodarilo, zistil sa problém v imunite.

moje912
30. jan 2023

Ja som tiež chodila Dzurilovej .Vysolila také prachy za testy krvi npotom mi zistili lepok a tak mi povedala že si to mám dať do poriadku. Po roku mi znovu vzali krv tiež za slušné prachy a po mesiaci mi povedala že no keďže už mám toľko rokov tak mi nebude dávať ani liečbu...akože to pred rokom nevedela???

matullienka
3. feb 2023

@nikusiak názov si už presne nepamätám, viem, že bežne ich v lekárni nemali vždy mi ich objednali a už si nepamätám buď som za ne nedoplacala nič alebo len minimálny doplatok bol

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre