Rady ohľadom používania ovulačných testov

20. jan 2023

Dobrý deň, objednala som tieto ovulačné testy https://www.amazon.de/dp/B00DOJG6RA/ref=pe_2709... a bola by som vďačná za rady ako ich najefektívnejšie používať, aby som ich nemrhala zbytočne. Napríklad v ktoré dni a denný čas si spraviť test, koľko dní sledovať ovuláciu. Ešte som neskúšala žiadne testy predtým, tak snáď tu nájdem pomoc a odporúčania.
Vopred ďakujem.

viky_21
20. jan 2023

Zalezi od toho aky mas dlhy cyklus. Ja som vedela, ze ho mam dlhsi ako 28dni ale zacala som testovat cca na 12DC a testovala som az kym nebol pozitivny 🙈 testovala som 2x denne. Myslim, ze doobeda a poobede a snazila som sa zhruba v rovnakom case. 2h predtym som nic nepila. Vsetky testy som si lepila na papier a porovnavala. Niektore dni boli zuflastvo a mala som chut s tym seknut ale stalo to zato. Drzim palce 🤞😊

autor
20. jan 2023

@viky_21 ja mám 25 dňový cyklus.Sledujem si cyklus aj cez aplikáciu a aj podľa neho sme sa riadili a nič, preto som sa rozhodla aj testovať plodné dni. Chcela som si merať aj bazálnu teplotu, ale tá aplikácia k tomu je pre mňa španielska dedina 😅 takže testovať môžem po skončení menštruácie? Každý deň po, ráno/ večer? Napríklad ráno keď vstanem o 6:00 a poobede 18:00?

viky_21
21. jan 2023

A ako dlho ti trva menstruacia ? Niektore zeny maju ovulaciu aj pocas menstruacie. Ak sa ti da tak rob ho doobeda neskor. Tak cca o 10-11. A nie z prveho ranneho mocu ako tehotensky. A vecer mozes o tej 17-18 🙂

autor
21. jan 2023

@viky_21 menštruácia trvá 5 dní.

viky_21
22. jan 2023

Tak myslim, ze hned po MS mozes zacat testovat

autor
22. jan 2023

@viky_21 ďakujem za rady, neskôr som si preštudovala aj priložený anglický leták k testom a ako tak som pochopila môj cyklus.Plus som si k tomu stiahla aplikáciu a značím si výsledky z testov.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre