Ahojte!
Vo velmi vela prispevkoch som sa docitala, ze mnohe zeny otehotneli prave vtedy, ked prestali na tehotenstvo/dieta mysliet. Zaujima ma vsak, ci sa tu najde aj dost takych, ktore otehotneli napriek tomu, ze na otehotnenie mysleli. Nehovorim, ze 24h/denne, ale tak aspon raz za den. Ocakavam, ze rada bude zniet nemysliet na to, ale je to pomerne narocne ked sa uz nejaky cas nedari. Verim, ze sa casom dopracujem/e aj do takeho stadia, ze to vypustim/e z hlavy, velmi si to zelam, ale aj napriek tomu by ma to zaujimalo.
Dakujem vam za vsetky reakcie 🙂
U mna to bolo tak, ze som chcela otehotniet asi dva roky, merala som si bazalnu teplotu, robila ovulacne testy, zila a jedla zdravo, sportovala, sledovala menstruaciu atd. Ja som si uz myslela, ze deti asi mat nemozem, aj ked odborne som to neriesila. Potom prislo velmi tazke zivotne obdobie, mala som velmi vela stresu, nezdravu stravu, alkohol (rekreacne nie denne) a pribrala som asi 5kg, proste pre mna uplne z formy po stranke psychickej aj fyzickej. Vtedy som otehotnela.. robila som vsetko co sa v pripade zelaneho pocatia nema... napriek tomu, ze sa mi zhorsila zivotasprava sa tak stalo. Maly je zdravy, sikovny 🙂
@avalonka8 môžem povedať že ja 🙂 od septembra sa nám nedarilo. Najskôr sme skúšali bez toho aby som merala teplotu, robila ovulacne test atd. Nedarilo sa. V októbri som požiadala Jonáša o výpočet. Aj tak sa nepodarilo keďže mi príšerne haproval cyklus. Otehotnela som v januári kedy som si začala robiť ovulacne testy a s mužom sme praktikovali cely mesiac aj počas ms každý druhý deň sex. Niekomu to príde počas ms nehygienicke sle my sme sa tomu nebránili keďže sme babo chceli. 🙂 ja som sa počas týchto mesiacov zabávala so synom a vo voľnom čase som čítala knihy. Teraz som 15 tt 🙂
Ahoj..
Ked sme sa s ex manželom snažili o babo, bola som "posadnutá" ovu testy, sex na povel, tehu testy.. No des... Po roku som otehotnela aj potratila
S terajším partnerom som otehotnela na 1 Supu. Potrat. Naďalej som robila ovu testy, aj na to myslela ALE inak.
Nebola som "posadnutá" užívala som si milovanie, áno aj počas milovania som na to myslela, ale proste inak. Ťažko sa to vysvetľuje, je to všetko v hlave. Sama viem ze sa na to nedá nemyslieť, ale dá sa na to INAK myslieť.... Tešila som sa na ovulaciu, lebo čo keď to klapne. Nestresovalo ma to.
Je to všetko o nastavení 😊
Na 3 ti cyklus to klaplo so šťastným koncom 😊
Tak ono nemyslieť... Nikdy sa na to nedá na 100% nemyslieť, keď sa s partnerom milujete a viete, že je tu táto možnosť (ako, že sa nechránite, lebo sa bábätku nebránite).
U nás to bolo tak, že sme si v auguste povedali, že teda okej, svadba, ochranu odložíme a uvidíme čo sa stane. No mňa to vtedy veľmi chytilo. Ovu testy som si nerobila, riadila som sa svojím telom. Sex sme sa snažili mať aspoň každý druhý deň v tom najplodnejšom období, užívala som Inofolic na odporúčanie gynekológa, vraj mnohým ženám pomohol, aj keď som bola zdravá, schválne som sa dala prezrieť pred plánovaným otehotnením v čase okolo ovulácie, či vidí zdravý folikul. Ale tak som si povedala, že budem robiť všetko čo môžem preto, aby som to čo najviac podporila a urýchlila. Prešiel prvý cyklus, druhý cyklus. No nevyšlo a ja som smútila, že veď všetko robíme dobre. Tak som si dala facku, že mi začína šibať a to nechcem, tak som sa zaťala, že dobre nám je zatiaľ aj keď sme sami, manžel pracuje v zahraničí, doma je veľmi málo a teda, keď sa bábätko k nám rozhodne prísť, tak príde. Nebudem robiť nič. No vedela som kedy mám plodné dni, to sa ignorovať nebude. S manželom sme boli spolu len august a september, najbližšie prišiel až na Vianoce. Povedala som mu, že pre mňa za mňa, keď to bude trvať aj rok, je mi to jedno. Manžel si zase pre istotu zlomil nohu a chcel, aby sme ani len náhodou teraz "nezarobili", lebo nevedel ako dlho bude bez práce. Ale zase som s tým nesúhlasila, lebo tých príležitostí je fakt málo a bola som si vedomá, že sa uvidíme určite až v máji, ak nie neskôr. Povedala som mu, že to nijako nemusíme riešiť, pre mňa za mňa, milujme sa v neplodné dni a veď sám videl, že prvé dva razy to nevyšlo, tak zrejme až také jednoduché to nie je.
No a už som v 18tt 😂 Fakt som bola skalopevne presvedčená, že jednoducho neotehotniem, necítila som to tak. Vedela som, keď sme sa milovali, že tá možnosť je, nemala som myšlienky vypnuté na 100%, to sa nedá. Ale nemala som ten vnútorný pocit, že by to malo vyjsť práve teraz. Ale som rada. Vzhľadom na aktuálnu situáciu by manžel chcel znova čakať čo bude a vôbec nevieme, kedy sa uvidíme, keďže on je zaseknutý vonku a ja doma. Bude sa snažiť prísť koncom mája, no keby nie som tehotná, tak sa zrejme radšej domov neponáhľa ešte. Takže tak. Môj príbeh. Ale teraz viem, že už mi manžel neuverí, že tak ľahko sa otehotnieť nedá a viac mi na to neskončí 😂
Ja tu ženám hlavne radím, nech sa nesledujú. Niektoré sa testujú, merajú od samého začiatku, nazývajú to "snažilkovanie" a mne osobne sa z toho vajíčko vcucávalo späť 😂 Vyvíja ti aj zbytočný tlak na mužov, že proste teraz musia. Sú z toho nervózne, ocikávajú tehu testy už tri dni po sexe a hľadajú všetky možné príznaky a pomaly by už chceli aj pohyby cítiť. Nie je to dobré, som rada, že som sa rýchlo spamätala a nenechala to zájsť ďaleko. Ubližujeme tým hlavne samé sebe a vytvárame na seba tlak, no a to nie je nikdy zdravé. Ak je žena v poriadku, treba tomu nechať voľný priebeh a hlavne nehľadať chyby v sebe a partnerovi už pri treťom neúspešnom pokuse. Nič to neznamená...
Dakujem vam velmi pekne, rada citam taketo prispevky "zo zivota". Ano, mate pravdu, prehnane sledovanie sa a pod. nikomu nepomoze, ba skor uskodi. A tiez je pravda, ze niekedy su to rozne zivotne okolnosti ktore cloveka privedu k tomu, ze na otehotnenie prestane na nejaky cas mysliet.
U nas je situacia taka, ze ja mam 25, manzel 37. V lete po svadbe sme si povedali, ze by nas potesilo keby sme mali babatko. Odvtedy preslo 9 mesiacov. Mozno je to tym vekom, ze u nas je manzel ten, ktory by si prial mat cim skor deti. Ja tiez tuzim po detoch, ale nie som zrovna v stave, ze musim mat hned a zaraz. Avsak tym, ze vidim ako by si manzel prial babatko, aj mna "nakazil" touto tuzbou a mozno aj v tom je problem. Snazim sa nesustredit sa na to, ale ked muz ma nastudovane moje cykly, vie kedy mavam ovulaciu, pyta sa ma ci som si robila ovulacne testy (tie som uz robit prestala) atd., tak to jednoducho nejde pustit z hlavy. Asi je to u nas trochu naopak, myslim, ze on je vo vacsom strese nez ja. Ale na druhej strane, ked mi pride menzes je ku mne velmi citlivy a vnimavy, nikdy mi nedal ani naznakom najavo, ze je to problem, praveze ma utesi, ze vsak budeme skusat dalej 🙂.
@avalonka8 akoze moj na v malicku to kedy mam dostat ms, ako dlho mam a pod. Ale to je skor jeho typom povolania. Tiez mi bezne povysetruje prsniky. Gynekolog na z neho radost. Na gyndu od zaciatku tehu chodi so mnou ako na klavir. Ale zase ze by na niekedy nutil do ovu testov a pod to nie. V tomto uz to nechal tak nejak na prirodu. Moj je odomna iba rok starsi.
@avalonka8 skus sa sním jemne porozprávať nech na teba netlačí, presne toto mala moja dobrá kamoška. Chlap bol viac posadnutý ako ona. To není dobre, je to na psychiku 😔
Jasne,neda sa na to nemysliet...ked to velmi chces a este ked ako hovoris,ta tuzba sa stupnuje zo strany tvojho manzela...PRI prvom synovi sa mam podarili na cca 3 mesiac,nerobila som si ovulacne testy,iba som sledovala cyklus a vedela som kedy mam ovulaciu,ale aj do toho sa treba dostat 🙂.tiez som.bola z toho velmi na nervy,ze sa nam.nedari a muz tiez,lebo samozrejme on si mysel,ze to bude na prvy krat🙂. PO dvoch mesiacoch skusania som Isla zhodou okolnosti na sk (zijeme v zahranici) na dovolenku a kedze som uz mala.32 rokov(plus nejake mensie gynegologicke tazkosti za sebou,cize som.sa strasne Bala,ze nemozem mat. Deti) a muz 37 Tak som si povedala,ze pojdem do Martina do Heliosu na vysetrenie .Dostala som sa k Dr.Krajcovicovi a ked som Isla po menstruacii k nemu na kontrolu,povedal mi presne,ze budem za par dni ovulovat a nech sa teda posnazime. To bolo myslim stredu,cez vikend som.uz bola naspat PRI manzelovi a snazili sme sa cely vikend vyuzit na 100% a aj sa podarilo.🙂 Maly bude mat za chvilu 2 roky a ja mam termin o dva mesiace s nasim druhym chlapcekom.Ten sa podaril v ppdtstae na prvy krat,ked sa mi ako Tak upravil cyklus po prvom porode... Drzim palce,Vela statsia,podari sa,aj ekd budes na to mysliet ale nesil to...a este ja som sa aj Vela modlila k sv.Gerardovi ;).
Ak sa snažíte dlho v prvom rade by som to riešila s gynekológom či je všetko v poriadku keď budete vedieť na čom ste. Moja osobná skúsenosť prvé tehotenstvo bez problémov, po čase sme chceli druhé otehotnenie nebolo problém ale donosenie prešli sme si všetky vyšetrenia nikto nič nezistil. Po dvoch samovolnych potratoch sa nám konečne poštastilo a máme krásnu dcéru. Tiež som na to stále myslela.ano veľa robí stres ale hlavne je podľa mňa hormonálna rovnováha a to zdravie a to presné plánovanie teplota ovulácia plodné dni samé testy to nerobí dobrotu.
Ahoj, my sme sa snažili 3 roky.
Niekedy som myslela na to dennodenne niekedy ma to chytilo tak raz za čas, ale v hlave to bolo vždy. Je ťažké vypustiť to, keď je to proste jediná vec, ktorú tak veľmi chceš. Nam sa to podarilo, keď som sa zmierila s tým, že ideme o mesiac do centra.
Fakt som vypustila z hlavy snaženie sa a v decembri som ostala tehotná 🍀
@avalonka8 paradoxne som dvakrát otehotnela vtedy, keď som netušila, či mám plodne dni, lebo mám nepravidelný cyklus. Pri synovi som síce na to myslela, dokonca po sexe som nejako tušila, že tentokrát to vyšlo- a aj vyšlo, ale užívali sme si sex bez toho, aby som sledovala kalendár alebo plodne dni. Druhýkrát to iste, prvé 2 mesiace som počítala plodne dni a merala teplotu, potom som sa na to vykašľala a otehotnela, keď som nič nesledovala, ale myslieť som na to myslela. Žiaľ, druhýkrát to nevyšlo..
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Otehotnenie je trosku zahada a urcite ten stres a tlak z toho, ze to nejde ide proti tomu. Ja by som skor povedala, ze vela zien sa riadi iba vypocitanou ovulaciou a tam moze byt kamen urazu. Ze to telo to ignoruje tu nasu volu. Ja som sa s predoslym partnerom snazila a boli z toho dve neuspesne tehu. Paradoxne aj tie sa podarili tak nejak ked na to nebol cas mysliet a zrovna tie dovolenky a zamerne vykladanie noh bolo bez uspechu. S mojim terajsim chlapom sa to dokonca v 34 rokoch podarilo na prvy sup. Este mu hovorim, ze toto je iba take, ze konecne mozeme bez ochrany nec si uzijeme ten pocit. Mimo ovulacie, proste len tak. No a bolo vybavene. Ja som totiz neverila ani lekari, ze to tak vypali.