Ahojte mate tiež niektora podobný problém?, 😒snažíme sa s priateľom 7mesiacov a stále nič, ja už jedno dieťa mam no pôrod bol veľmi dávno. Je čas na súrodenca. No koli úzkosti sa nám zrejme nedarí dostala som nové antidepresíva tak som si ich nasadila.
Asi tvoje telo vie lepsie, co prenho (nie)je dobre…
Prečo chceš byť tehotná keď máš psychicky problém? Môže to byť potom ešte horšie. V prvom rade vyrieš to a tak plánovačky.
Psychicky stav sa ti tehotenstvom a po porode len zhorsi, ak budes musiet vysadit alebo vymenit antidepresiva, takisto. Hovorim z vlastnej skusenosti.
Dieta nema byt povinnost - ze je cas, ze by sa patrilo, ako si napisala alebo nedajboze cakas, ze tvoje psychicke problemy vyriesi.
Daj sa do kludu a nechaj plynut.
@jessi06 ahoj pokiaľ berieš AD zo skupiny SSRI, tieto lieky by nemali brániť otehotneniu ani ovulacii. Problém bude zrejme kdesi inde. Bolo tu veľa žien na koníku ktoré brali lieky z tejto skupiny a otehotneli.
Samozrejme, tieto lieky by sa v tehu nemali, ale tu sa názor psychiatrov troska rozchádza.. niekedy znížia dávky na minimum aj v tehotenstve, lebo spokojná mamina ja predsa dôležitejšia pre vývin dieťatka ako vystresovaná, ale niekedy povedia že vysadiť úplne.
Ale na tvojom mieste by som riešila bábo až keď sa budeš ty vnútorne cítiť lepšie 😊
Držím palce
7 mesiacov je nič.
@jessi06 najlepsie by bolo predpisat AD, ktore sa mozu v tehotenstve, psychika ozaj moze byt problem pri otehotneni, ale napriklad ja ako som otehotnela, stavy uzkosti sa ovela zlepsili, po porode som uplne vysadila a som bez liekov uz 10 mesiacov, ale jedno je pravda, lepsie je si problemy vyriesit pred tehotenstvom
@lizatko1009 Véd to riešim už vyše 8 mesiacov, aj koli veku už nemám 20 'no pokúšame sa ale aj tak sa nedari koli problémom.
@jessi06 1 rok je štandardná doba kedy sa berie, že keď žena neotehotnie po roku treba navštíviť gynekológa a urobiť vyšetrenia kde je problém. Nám syn trval rok, kamarátke 3 ďalšia čakala 5 rokov inej na prvý krát sa podarilo, to sa nedá nejako predpovedať, koľko to bude trvať vám, ale po roku treba absolvovať aspoň základne vyšetrenia vy aj muž aby sa vylúčil problem
@jessi06 neznasam tie chytania za slovicka, pd zien co otehotneli na prvu supu!
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
nemala by si najskôr vyriešiť svoje psych. problémy a až potom riešiť tehotenstvo? lieky v tehu nie je moc dobré brať...