Chystáme sa s manželom založiť si rodinku a začíname sa pokúšať o naše prvé bábätko. Obidvaja máme tohto roku 30-tku, takže sme starší prvorodičia - snažilkovia. Preto sa chcem spýtať podobných maminiek starších prvorodičiek, ako to prežívali, či sa nejak zvlášť pripravovali a pod. Ďakujem za všetky rady a postrehy 🙂
Prežívali sme to tak,ako všetcia buduci milujuci rodičia ... na veku niekedy naozaj nezáleží. Človek je tak starý,ako sa cíti. 🙂
Starší v 30-tke??? 🙂 ja som otehotnela ako 34-ročná, rodila som dva mesiace po 35-tke ako prvorodička, môj MM 36 r.. v septembri som vysadila antiko, odvtedy som si robila testy, kúpila som si ovulačný mikroskop, už som bola v marci nešťastná že stále nič.. vyhodila som mikroskop, prestala som sa sústrediť na to čo chceme a v apríli som bola tehotná..
a ako som to prežívala? Mne bolo celý čas fantasticky, žiadne problémy, žiadne grcanie, pohodové tehotenstvo aj pôrod.. akurát som mala vždy na pamäti, že už nie len ja ale my s krpcom.. a dávala som si väčší pozor na seba..
presne, na veku nezáleží..
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Myslim, ze taka podobna tema tu uz je. Ja som mala mesiac pred 33, ked som prvy krat rodila, hlavne sa nesmies sustredit len na to, ze musis otehotniet, lebo prave vtedy to urcite nepojde. U nas to bolo tak ze vo februari som vysadila hak, a v auguste uz sme zacinali byt nestastni, ze stale nic, isla som lekarovi, ten ze ak sa do konca roka nezadari, tak ze to zacneme riesit, do vtedy ze si mam merat bazalnu teplotu. My sme mali akurat kratko pred svadbou a svadobnou cestou, tak som si povedala, ze si nebudem kazit dovolenku skorym vstavanim aby som merala teplotu, a uplne som to vypustila z hlavy, ze zacnem to riesit az po svadobnej ceste. No ale uz nebolo co riesit, v den svadby som zistila ze som tehotna. 😀 A nijako zvlast som sa nepripravovala, akurat teraz ma nahanaju viac po vysetreniach, ked cakame druhe, kvoli vekovej indikacii 😠