Prvorodičky 40+

littlefiona
11. nov 2020

Ahojte dievčatá, rada by som si prečítala skúsenosti a životné príbehy žien, ktoré sa stali prvorodičkami až po 40tke. Zaujíma ma prečo ste sa matkami stali až tak neskoro, aká bola vaša cesta k vytúženému dieťaťku. Tehotenstvo, pôrod, prípadné ťažkosti pri otehotnení. Ja sama sa chystám byť matkou až v tomto veku, čochvíľa mám 41r. Ďakujem za odpovede.

andreatytler
11. nov 2020

@littlefiona My sme zacali pracovat na dietatku ked som mala 36 ale trvalo 10 rokov a 2 IVF s darovanymi vajickami a embryami aby sa nam to nakoniec podarilo. Tehotenstvo bolo super az na tie klasicke problemy s palenim zahy, nevolnostou atd. Vsetky vysledky lepsie ako nejaka dvadsiatnicka. Pracovala som az do posledneho dna. Rodila som ked som mala 46. Porod bol bez problemov cisarskym rezom lebo vyvolavacka nezabrala. Bolest po operacii ma sokovala, bola hrozna ale za tyzden som dokazala fungovat.
Pocit stastia sa fakt neda opisat... prvy mesiac som plakala od dojatia asi kazdy den ked som sa pozrela na babo (ale vela asi robili svoje aj hormony). Kojenie bol problem a nikdy sa mi poriadne nerozbehlo mlieko. Musela som dokrmovat flasou ale maly jedol vsetko co sme mu ponukli. Uz ma 11 mesiacov a musim si poklepat...zatial nikdy nebol chory. Je velmi zivy a zvedavy. Az prilis. Muz dieta velmi nechcel koli svojmu veku a uz vobec nie cez IVF ale teraz je do neho uplny blazon. Ukazkovo sa o nas stara. Moje 47 rocne telo je po 11 mesiacoch nedostaku spanku, nosenia a odsavania a uspavania na rukach uplne rozbite. Boli ma uplne vsetko a toto je jedinny problem ktory ja vidim ked ma zena diata po 40tke. Je to velka drina a ako dvadsatrocna som mala ovela viac sil a vydrze. Druhy problem je ten ze nas syn bude jedinacik. Urcite sa mu budu smiat ze ma starych rodicov ale deti si vzdy najdu nejaky dovod preco sa posmievat, takze to ma az tak netrapi. Ducho sa citim tak na 36 a vela ludi vravi ze aj tak vyzeram🙂 len keby s tak ciliti aj moje klby. Tu kde zijem ma vela zien deti v neskorsom veku. Viem ze na Slovensku to tiez zacina ale nie je to az take bezne.
Drzim palce nech mas krasne materstvo.

butterfly333
11. nov 2020

Ja teda ak sa môžem pripojiť síce už dve deti mám z prvého manželstva syn 20r dcéra 14r no s terajším manželom sa nám nedarí otehotnieť už 3r mám 41r a veľmi by sme chceli spoločné dieťa no nedarí sa. Mám za sebou 2x IUI neúspešne v júni 2018 som v 6tt potratila od vtedy nič v júli sme boli na vklade s darovaním embryo no neúspešne mám zvýšené cytokyni brala som medrol aj intralipidy pred vkladom aj po no neúspešne už neviem čo robiť aby sa zadarilo začala som chodiť do fitka a cvičím každý deň Mojžišovu metódu tak snáď to pomôže a schudla som za 3 mesiace 10kg.

kikulienkadd
11. nov 2020

Ahoj,príbeh ženy z našej rodiny: po škole cestovala,žila v zahraničí, všade kopa kamarátov a kamaratiek, partner žiaden. Keď stretla pána svojho srdca,mala 41,on o 10 menej. Po čase prirodzene otehotnela a porodila krásne zdravé bábo pred svojimi 43.narodeninami. Rodila prirodzene, žiadna sekcia. Je z nich krásna šťastná rodinka.
Prajem ti všetko dobré, nech dosiahneš to, po čom túžiš 🍀

gabi000
11. nov 2020

@kikulienkadd krásny príbeh

littlefiona
autor
12. nov 2020

@andreatytler ďakujem za tvoj príbeh so šťastným koncom
@butterfly333 drž sa, verím, že sa ti podarí otehotnieť
@kikulienkadd krásny príbeh, ďakujem, ja sama mám tiež o 12r. mladšieho partnera

butterfly333
12. nov 2020

@littlefiona ďakujem aj ja mám manžela o 14r mladšieho tak som rada ze tu niesom sama 😉

littlefiona
autor
12. nov 2020

@butterfly333 ja si tých mladých chlapov nemôžem vynachváliť, za mňa môj top vzťah. Vidím, že ty si tých detičiek stratila už sedem, je mi to veľmi ľúto a posielam ti veľa lásky a sily, aby si to vytúžené bábetko držala čoskoro vo svojom náručí🥰

butterfly333
12. nov 2020

@littlefiona ďakujem veľmi pekne si zlatá veru áno 7. Najťažšie bolo to v 22tt keď som porodila mŕtve. No bolo to už dávno. Teraz musím myslieť pozitívne a verím že sa to podarí. Moj je tiež poklad nevymenila by som ho za nič na svete pre mňa je všetko. Chceme skúsiť znova vklad s DE niekedy na jar. Vy ako?

littlefiona
autor
12. nov 2020

@butterfly333 my ešte len plánujeme začať skúšať, nikdy predtým som otehotnieť neskúšala, takže neviem či to bude hop šup tralala. Na preventívne prehliadky gynekológovi chodím pravidelne a nikdy za môj život som nemala žiadne ženské problémy, tak dúfam, že to pôjde. Druhá vec je, že neviem v akom stave a množstve mám vajíčka.

butterfly333
12. nov 2020

@littlefiona no veď to tie vajíčka. No budem držať palce. Ja už mám za sebou vyšetrenia imunologia hematologiu genetika aj liečbu a nič.

amazony
14. nov 2020

Ja mam zdravu 6 mesačnú bambulku doma a som veľmi šťastná 🥰 mam 43 rokov a ocino o 16 rokov menej. Dlhé roky som robila v zahraničí,, cestovala, stále som to posúvala, až potom sme to nechali na kliniku a po druhom vklade sa hneď zadarilo, aj tehotenstvo bolo bezproblemove. Rodila som cisárskym pretože sa nepretocila. Keď vidím malú tak by som jej najradšej dopriala ešte súrodenca, nech neni sama, mame ešte 4 zamrazené embrya, tak budúci rok ideme skúsiť, to budem mat 44 🙏 zatiaľ ma nič nebolí a cítim sa fit 😊 držím palce

butterfly333
14. nov 2020

@amazony to je super mooc gratulujem a prajem všetko dobré veľa zdravička. A mala si svoje vajíčka?

amazony
14. nov 2020

@butterfly333 ahoj ďakujem 😊 áno svoje, z 11 sa 7 dobre vyvyjalo, z tých sme 3 dali na genetiku, z toho iba 1 bolo vhodné na vklad a to je naša dcerka 🙂 ešte 4 sú, ale tiež dáme najskôr spraviť genetické vysetrenie

butterfly333
14. nov 2020

@amazony to je super v tom veku mám super vajíčka nám sa 3r nedarí mali sme vklad s DE no nevyšlo to.

amazony
14. nov 2020

@butterfly333 to je mi ľúto, že ani ten vklad nevyšiel, doporučujem brat viť D pred ďalším vkladom, má to svoj význam, držím palce

butterfly333
14. nov 2020

@amazony vit d3 beriem už vyše roka aj kopu iných vitaminov. No nič nepomáha

t2006
16. nov 2020

@amazony prajem vam nech vam to vyde,ja mam 14 rocnu dceru a strasne chce cely zivot surodenca len sme to odkladali aby sme vsetko stihli byvanie a tak a teraz uz 2 roky sa nam nedari a dcera uz niekedy povie ze uz by ani nechcela ked bude uz taky rozdiel...je mi to tak luto :( moj partner ma zle vysledky spermii,zacali sme chodit na vysetrenia a ja mam 37r. A este sme neskusali tie vlozenia ale skusime,teraz sme na tom financne zle kvoli korone :(

amazony
16. nov 2020

@t2006 Jeej si zlata, ďakujem 🙂 viem, teraz je ťažká situácia, ale veľké pozitívum je, že vám, keby ste sa rozhodli pre CAR, poisťovňa ešte polku preplatí. Môj mal tiež zlý spermiogram, ale to vôbec nie je problém, vitamínmi sa to všetko upravilo.. Držím palce nech to vyjde a verím, že dcerka by bola skvelou veľkou sestrou 🥰

butterfly333
16. nov 2020

@amazony koľko ťa to vyšlo keďže si už nešla cez poisťovňu?

zuzkalujza
16. nov 2020

@littlefiona ja sa tiež pridávam. Nie ako prvorodička. Mám dve dcéry 21 ročnú a 10 ročnú z predchádzajúcich vzťahov (áno dvoch, ale to je iný smutný príbeh), ja má 41, v marci už 42. Teraz má konečne partnera svojich snov, najlepšieho akého som si mohla od života priať po úplne všetkých smeroch a áno o 10 rokov mladšieho. Žijeme spolu 1,5 roka, ale poznáme sa už roky rokúce (preto v celku rýchly spád vzťahu, bývania, miminka) Prvý krát sme počali miminko v septembri minulého roka (potrat v 6TT), potom ďalší krát v apríli tohto roka (potrat v 7TT), potom sme v júli boli na IVF, otehotnela som hneď po ET, no zase potrat v 8TT. Teraz riešime vyšetrenia a hľadáme príčinu prečo sa nedarí, aby sme si mohli ísť ešte pre nášho mrazáčika. Uvedomujem si, že to bude náročná cesta, tiež to, že zotavenie a starostlivosť už nebude taká "ľahká" ako pred 20, či 10 rokmi, ale nevadí mi to a som na to pripravená. Milujem môjho partnera nadovšetko a spravím aj nemožné pre to aby sme mali aj spoločné miminko.

t2006
17. nov 2020

@amazony ďakujem ti pekne si zlata a vy ste si dávali zmrazit embrya? No mne by to asi lahsou cestou robili kedže ja mám podla vyšetrení vporiadku,to by asi stačilo ako mi spomínala doktorka vložiť do mna spermie,len to je to keď ich nemá kvalitné tak sa to robí že oplodnia mimo? Ako ste mali vy? Som v tom laik tak sa pýtam a kolko to prosím stojí?

amazony
17. nov 2020

@t2006
@butterfly333 no nás to vyšlo dosť, sme samoplatci, okolo 3000 € ale so všetkým, plus teda máme aj zamrazené embrya ešte
@t2006 určite by som vyskúšala na vašom mieste najprv tu inseminaciu IUI ako píšeš, ak by sa to podarilo, tak by si sa vyhla aspoň tým všetkým injekciam a nestojí to ani veľa. To vložia spermie rovno do teba. Ale muž nech nasadí vitamíny, kým do toho pôjdete. Kotvicnik, maca.. My sme boli na IVF, tam muž odovzdá spermie, žene odoberu vajíčka a to najlepšie embryo ti potom vložia 😊

butterfly333
17. nov 2020

@amazony a boli ste v Brne či tu na Sk?Ja chodím.do brna.

amazony
17. nov 2020

@butterfly333 tiež brno

t2006
17. nov 2020

@amazony dakujem za vysvetlenie 😊 a preco ste si to platili? Lebo ste isli do Brna? Tam su lepsi ako u nas? No p. Dr chcela robit este test na priechodnost vajickovodu ale to sa mi zda zbytocne kedze ja mam vsetko vporiadku zatial a drahy ma zle vysledky spermii,radsej skusime to vlozenie uz ked mame platit...tam co chodime spominala ze 150€ za vlozenie a to si musim aj nejake injekcie pichat? Ci to len pri tom co tebe robili? Drzim palce aby vyslo aj to druhe 😊 nam odporucali muzovi folandrol ale vela negativnych skusenosti tu citam tak radsej mu kupim tu Macu a nejake vitaminy este? Tvoj partner co bral? Dakujem za rady 🍀

nini1010
18. nov 2020

@butterfly333 Smiem sa ta spytat jednu vec.Viem co je to bolest po potratovh,viem co je to obrovska tuzba po dietati,viem vdakabohu🙏 aky je to nekonecny pocit stastia ked sa to podari a ked mas v kazdej ruke dieta,ale predsa len 7x.Neprislo ti niekedy na um,ze uz dost,ze uz to nechame tak,ze to tak asi ma z nejakeho dovodu byt ze hoci uz mam deticky teraz to proste uz nejde lebo to uz proste "nema ist"?Obdivujem tvoju silu a odhodlanie,my by sme sa na to s muzom uz nedali viac,nechceme riskovat tu bolest opat,preto rozmyslam ze ci to tak nema.proste uz byt.

butterfly333
18. nov 2020

@nini1010 vieš tých 5x MA bolo ešte predtým ako sa mi narodili tieto dve deti čiže to bolo ešte pred 23rokmi a viem čo bol problém mala som septum na maternici to mi vyoperovali a až potom sa podarili deti. Áno mám už 41r no su tu aj oveľa starsie a ja stále verím že sa to podarí. Milujem deti nadovšetko a nevzdám sa s manželom deti spoločné tak veľmi by sme si priali jedno spoločné zdravé dieťa.

nini1010
18. nov 2020

@butterfly333 Jasne ja to uplne chapem,velmi Vam drzim palce nech sa to podari.Urcite uz mate absolvivane vsetky mozne vysetrenia tak uz len pockat na Bozi zasah 😊

butterfly333
18. nov 2020

@nini1010 ďakujem áno máme všetko vyšetrene u mňa je problém tie cytokyni no od leta som sa začala zdravšie stravovať chodiť do fitka cvičím každý deň Mojžišovu metódu tak snáď to pomôže schudla som 10kg momentálne moja váha 75kg a 173cm tak ešte trocha kg pôjde dole.

amazony
18. nov 2020

@t2006 ahoj 😊 poisťovňa prepláca myslím len do ukončeného 38 roka potom už nie, tak preto sme to platili celé a do Brna sme chodili lebo z BA sme to mali blízko a je to tam na inej úrovni podľa mňa, lepší prístup. Môj bral vtedy zinok, aj folandrol, potom kotvicnik, Macu a pomohlo, mal oveľa lepšie výsledky 👍 mne tiež robili tu priechodnosť, ale napr. kamoške to robili a nemala priechodné tak jej ich nejako zpriechodnili a následne otehotnela 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre