Ahojte všetci, ani neviem ako začať...ale jednoducho teraz pracujeme na druhom dieťati a zo začiatku som sa veľmi tešila, res. teraz tretí mesiac skúšania ale čím ďalej tým viac cítim väčšie obavy a strach. Bojím sa hlavne aké bude tehotenstvo... prvé bolo des, bolo mi zle zvracanie nemocnica a nakoniec hematóm...a potom sa bojím veľmi pôrodu, keďže nie som najmladšia 39 ....okrem toho sa bojím ešte nočných vstávaní, či som ešte schopná byť v noci hore niekoľko krát 😐 nakoľko mám teda tetaniu a viem že toto mi aj v minulosti robilo najväčší problém ...
Ďakujem za vaše postrehy a možno rady či skúsenosti, nemám sa ani komu zdôveriť a som rada že takéto skupiny existujú 😊...
Dobre, a preco to dieta vlastne chces?
Ja som tento rok otehotnela úplne náhodou. Bol to šok pre mňa aj manžela, dokonca sme zvažovali potrat. Po dlhom rozhovore sme sa rozhodli nechať si ho a začali sa tešiť. Žiaľ, potratila som spontánne. Veľmi nás to mrzelo, malú sme aj vycitky a rozhodli sme sa skúsiť to znova. Zase sa scenár opakoval a potratila som druhýkrát. Teraz mam pocit, zevto tretie mi už vždy bude chýbať.... čas neskutočne rýchlo letí a tie prve roky po narodení ubehnu rýchlo.
@stanulienkat
@vanilkovazmrzka ono to ani nie je že silou mocou cítila som že veľmi túžim po ďalšom dieťati ale zároveň sa mi začali aj tie veľké pochybnosti ukazovať, neviem no možno kebyže sa zadarí hneď na prvý cyklus nemusím riešiť takéto veci dopredu, bola by som pred to postavená a hotovo, ale ďakujem za odpoveď
@marhulka13 to mi je ľúto čo sa vám stalo....ale tiež si myslím že čas neúprosne letí a človek si povie veď to prebehne rýchlo, hej máš pravdu... musím sa dať nejako do pohody a vám držím palce 🍀 či už znova pôjdete do toho alebo nie
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Musíš si ujasniť, či to druhé bábo silou-mocou chceš, alebo ti stačí jedno zdravé dieťa. Čas máš už naozaj najvyšší, ak sa na to necítiš, tak do toho nechoď. Častokrát sú tie obavy na mieste, či už zdravotné,alebo vekové. Tu ti budú ženy písať o malom voňavom uzličku, ale zrejme už vieš, čo všetko za tým stojí. Ja osobne by som dieťa v štyridsiatke nechcela, naozaj už by som nemala ani nervy, ani zdravie, ani energiu. Ale to je rozhodnutie na tebe a tvojom manželovi.