Prosím si radu ohľadom merania bazálnej teploty

zyzy11
2. feb 2019

Začala som si merať BT je to síce krátka doba ale chcela by som sa opýtať ako ju mám chápať ďakujem...
Takže moja teplota:od 3.1.do8.1menzes
Prvé meranie 12.1-36,9
13.1-36,4
14.1-36,9
15.1-36,9
16.1-36.9 17.1-36.4. 22.1-36,3. 23.1-36,2. 27.1-37.1. 28.1-36,4. 29.1-36,8. . 30.1-36.8. 31.1-36,8.
1.2-37,5. 2.2-37,1 . Ovulácia bola24.1

zuzans258
2. feb 2019

Ovulácia prebehla v dňoch kedy tvoja teplota bola najvyššia,ak si si merala vždy ráno v rovnakom čase,na tvojom mieste si stiahnem menštruačný kalendár a tam ti to spraví aj graf keď si budeš zaznamenávať... vždy keď ti teplota začne stúpať je dobre skúšať aby v čase ovulácie spermie už čakali na vajíčko😉

wena
2. feb 2019

No z tohto je ťažko niečo vyhodnotiť, teploty má zmysel značiť do aplikácie aby si videla graf. Meriaš stále v rovnaký čas? Tie teploty ti aj dosť skáču.

miriam439
2. feb 2019

@zyzy11 Ak nemáš možnosť alebo nevieš to značiť cez aplikáciu, nájdi si na nete tabuľku na to určenú, vytlač si ju a znač si to tam ručne do grafu.
Ja som takú používala, lebo som si tam chcela robiť aj svoje poznámky (napr. ohľadom liekov) a aj v tejto tlačenej podobe som sa vedela dobre orientovať.
Ale by bolo dobre merať každý deň, máš tam dosť pauzy v meraní a skáče ti to dosť, tak neviem či meriaš v rovnaký čas každý deň.
Mne to takto skákalo, keď som merala v ústach. V pošve to bolo stabilnejšie.
A v tej mojej tlačenej forme grafu, som si vedela zaznačiť aj keď sa stalo, že som niekedy merala ráno v inú hodinu a upravovala teplotu tým pádom. Všetko som si tam zaznacila.

zyzy11
autor
3. feb 2019

@miriam439 meriame si v pošve no aj mne sa to zdá že sú kadiake tie teploty....mám aj appku na to len som vám ju nevedela preposlat...nechápem tomu vôbec

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre