Mozu byt pri zvysenom prolaktine falosne pozitivne ovulacne testy? V oktobri som mala skoro kazdy den 14 dni pozitivne ovulacne testy (ciarky boli rovnako silne) aj ked ovulacia neprebehla a odvtedy su do dnesneho dna negativne. Stretol sa s tym niekto?
@topasitta Dakujem velmi pekne za podrobne vysvetlenie, konecne tomu rozumiem 🙂 ... Nie neberiem nic, lebo ten zvyseny prolaktin mam z kojenia... bohvie kolko takyto stav zvykne trvat. Som rok po porode a uz ma nebavi ten nekonecny cyklus... Posledne dni som aj menej kojila a objavil sa zaroven s tym plodny hlien ktory trva uz 2 tyzdne.
@vierakuli mozno to niekto ozrejmi este podrobnejsie, pripadne ma poopravi.
Niekto aj koji, aj ma "normalny" cyklus, a niekto ho nema aj bez kojenia, to pozname, kazda zena reaguje trosku inak ☺ Nuz, aspon ta moze tesit, ze dietatko ma biomliecko 😉
Tusim som este na stranke fertility.sk videla, ze opakovane s vyskytujuci plodny hlien mozu znacit nejaku nerovnovahu v hormonoch stitnej zlazy. Skus si tam pozret tie ukazky grafov.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@vierakuli ahoj. Pozitivny je vtedy, ked hladina LH hormonu napoveda, ze do tych tusim 48 hod ma nastat ovulacia. Ale nemusi, moze jej v tom nieco zabranit, a to je ten zvyseny prolaktin. A potom moze viacejkrat nastat stav, akoze telo by aj chcelo ovulovat (aj hlien mas), ale stale prolaktin brani ovulacii prebehnut a je z toho nekonecny cyklus. Zatial to na ovu nevyzera.
Uzivas na to aj nejake lieky? Z byliniek pomaha vitex jahnaci. Ak mas ale vysoku hladinu, asi by som to riesila na endokrinologii.