Progesterón, ovulácia a luteálna fáza

8. okt 2024

Ahojte. Neviem kedy prebehla ovulacia, ale viem ze som mala presne 5dni plodny hlien, dnesnym dňom mi už vymizol. Beriem utrogestan, a viem ze blokuje ovulaciu. Tak neviem kedy si ho mam dat. Beriem ho na predĺženie lutealnej fázy aj na prípadnú podporu tehu. Myslíte že zajtra pozajtra?

michaela789
8. okt 2024

Ja by som preistotu až pozajtra, plodný hlien neznamená, že ovulácia už aj prebehla, to má každá žena inak. Deň cyklu máš koľký?
Mne keď ho chcel dr. predpísať na úpravu cyklu zdôrazňoval, že pri takejto liečbe je potrebné si to aktívne a prísne sledovať buď teplotou alebo testami... Takéto odhadovanie sa nemusí vyplatiť..

bambulka711
8. okt 2024

Ak si nemerias teplotu alebo nerobíš testy, tak ťažko povedať. Na druhej strane, ak už je dominantný folikul a pozitívny ovulačný test, tak progesterón ovuláciu už nezablokuje... Tak si začni merať bazalnu teplotu a progesterón nasaď radšej až o dva dni, ničomu to nebude vadiť, ak začneš neskôr.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre