Progestenalle a ovulacia

29. okt 2024

Ahojte mam príliš dlhé cykly po pôrode. Teda aj ovulacia nastáva neskoro. Cykly sú dlhé aj 50dni. Gynekologicka mi navrhla uzivat progestenalle dvakrát denne od 12dna cyklu. Pýtala som sa jej ci mi nezablokuje ovulaciu. Povedala mi ze nie. Ja som počula ze blokuje ovulaciu tak teraz je to ako? Ona akože predpoklada ze do 12 dňa cyklu nastane? No som zmatena. Spytala by som sa bližšie jej, no budem ju coskoro meniť, nie je mi pani doktorka prijemna tak som bola zase pri jej navsteve aj nejak rozrusena a zabudla sa bližšie informovať.

patriciaa_
29. okt 2024

Tento mesiac tiež začínam prvý krát ale s duphastonom, mne vravel lekár že sa zaradzuje progesterón najmä preto aby bol cyklus pravidelný lebo s pravidelným cyklom prichádza aj možná pravidelná ovulácia takže myslím že teraz sa neupriamuje lekárka na to kedy máš alebo či ti zablokuje ovu ale nato aby sa ti cyklus dal dokopy na kratšie trvanie 🙂
Ja som mala dnes nasadiť duphaston ale vcera večer som asi mala ovulku keďze som mala bolesti a vcera ráno aj pozitívny test no tablety nasadím až zajtra keďže dnes som ich aj tak zabudla doma ráno 😀 deň hore dole no ale ja mám viac menej pravidelne cykly len nižší progesterón ako by mal byť podľa hormonálneho profilu 🙂 Držím palce ✨

e1i
29. okt 2024

Ja na upravu cyklu vkladam utrogestan (rovnaka ucinna latka ako progestanelle) a od 16dc do 25dc. Moze blokovat ovulaciu a teda preto az od 16dc. Do 4 dni mi pride potom menzes

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre