Progestanelle tabletky a bolesť vaječníkov

summersunny94
27. aug 2021

Ahojte žienky, prvý mesiac beriem tabletky Progestanelle 200mg (ale o dieťatko sa snažíme už 5 mesiacov s mužom). Dnes som 23 DC, a strašne ma pichá vo vaječníkoch, v celom podbrušku mám také tlaky zvláštne, chcem sa vás spýtať či je možné že to je aj z tych tabletiek, lebo v návode nikde nie sú napísané nežiaduce účinky (bolesť vaječníkov) mala som doma ešte tehotenský test tak som si spravila ale keďže som len 23DC (aj keď ja ho mám veľmi nepravidelný) tak test bol negatívny. Možno som si trošku začala namyslat, že sa jedná o začínajúce tehotenstvo, uhniezdenie, alebo ja neviem...asi to je proste len z tých tabletiek. Ďakujem vám vopred za vaše odpovede. 🙂

ikonica
28. aug 2021

Ak to aj bolo uhniezdenie, tak na test je este velmi skoro... Najskor tak o tri dni mozno nieco ukaze... Vies kedy si mala ovulu? Ja som tak mala bolesti vajecnikov a pichanie v maternici v sobotu a nedelu a test ukazal pididucha vo stvrtok (pri jednom z mojich tehotenstiev)...

7lenka11
28. aug 2021

ahoj, ja beriem tiež niekoľko cyklov, no pri progesteróne nikdy nevieš.. napr. minulý cyklus som mala veľa príznakov podobných tým tehotenským - naliate prsia, strašná chuť na sladké, plačlivosť, bolesti v podbrušku - napriek tomu boli tehotenské testy negatívne... lekár ma upozornil, že to môže byť mätúce práve kvôli užívaniu progesterónu a vždy treba počkať na menzes alebo prísť na odber krvi, z ktorej sa dá zistiť tehotenstvo najspoľahlivejšie.. a tento mesiac som po IUI, beriem Progestanelle a necítim na sebe nič, okrem občas pobolievajúcich pŕs.. takže tak.. pár dní počkaj a potom sa pretestuj alebo si choď dať zmerať hladinu HCG z krvi 🙂

summersunny94
autor
30. aug 2021

Ďakujem vám žienky naozaj za odpovede 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre