Ahojte, baby, ktoré ste užívali Progestanelle 200 mg kvôli otehotneniu, úžívali ste 1 alebo 2 tablety? Ja si mám dávať 2x , ale vravím nemám nedostatok progesterónu - je to preventívne kvôli otehotneniu, nakoľko sa už dlhšie snažíme. Len problém je, že od kedy to beriem, tak pociťujem takú úzkosť, napätie a mám bolesť hlavy. Mali ste niektorá vedľajšie prejavy? Ďakujem
Áno, tieto stavy môže spôsobovať progesterón. Spýtaj sa lekárky, či si ho nemôžeš radšej vkladať, vtedy sú tieto vedľajšie účinky menšie, prípadne žiadne.
@baaraa93 beriem teraz 2x1. Dávam si rano a večer o pol siedmej.
@nadush Vies co ani neviem 😀 My sa snazime uz rok a boli sme uz na vsetkych vysetreniach a kazde dopadlo ukazkovo a minuly tyzden, ked som bola na poslednom vysetreni videla, ze uz bude ovulacia, tak mi dala taku injekciu na vyvolanie a potom o dva dni som zacala brat tento progesteron. Ale myslim si, ze je to na mna asi privelke mnozstvo 😀 Volala som jej, ze toto mam a ze si mam teda len jednu dat ale ja uz neviem - toto je 6 den a este 4, tak nvm ci to uz nezvladnut dako.
@michaela329 a 2x mas kvoli nedostatku progesteronu ci preventivne ako ja?
@baaraa93 ja sa chystám na vklad embryjka, vždy som mala dve - nemám nedostatok, je to štandard, poznám veľa báb, čo tak berie. Hlava môže bolieť, viac pi, pridaj magnezko. Kombinácia ovitrelle (injekcia) a progesterón je celkom zahul napríklad pre mňa, bolí ma hlava, som "zduta", je mi nevoľno...a vždy to mávam, keď ich beriem.
Ja som brala v tehotenstve a veru nikdy ma tak hlava nebolela ako vtedy ☹
@baaraa93 jasne, chápem. Mne tiež po gonasi dala progestanelle, ale len jednu večer a teraz stále beriem len jednu v tehotenstve. Som 8+5 a ešte take tri týždne budem brať. Možno si mala hormonálny profil horší a preto ti dala radsej dve. Ak už len 4 dni, tak by som vydržala 😊 ako spomínajú baby, veľa vody a magnezko. Držím palce 🍀
@michaela329 Mas pravdu, vlastne teraz ako si to napisala mi doslo, ze mi to cele zacalo s tou injekciou a potom sa to vystupnovalo. Ale mrzi ma, ze ma doktorka neupozornila na to…by som to aj cakala, takto som sa este viac vystresovala, ze co sa deje.
Ked precitas pribalovy letak tak je tam milion vedlajsich ucinkoch, ja som po progesterone mala aj nespavost, narast vahy je samozrejmost, bud rada ze len par dni, su tu zeny co to beru mesiace… pripadne skus sa opytat lekarky ci ak by si zmenila napriklad za amalgen, mne povedala ze je to to iste ze bud 1 tabletu amelgen alebo 2 progestanelle, ale tak mozno urobi rozdiel ze iny vyrobca mozno niektora ina zlozka ti nerobi dobre
@butterflyeffect nárast na váhe je topka... tiež momentálne vítam plus 4 kg behom týždňa a to denne beham a cvičím, plus mi vôbec nechutí 🤦
@butterflyeffect A narast vahy sa prejavi hned? Napriklad toto zatial nemam, ale ja mam brat len 10 dni a potom vysadit.
@baaraa93 mne hneď, ale nemusíš mať všetky vedľajšie účinky. Ja napríklad spávam ako zabitá 🤯
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
A vkladaš alebo zapíjaš ? Baby ktoré zapíjali, mali tak isto bolesť hlavy, alebo skôr točenie ... Ak nemáš špinenie tak vkladaj ...