Progestanelle 200 mg - skúsenosti

summersunny94
17. aug 2021

Ahojte žienky, dnes som bola u DR. , lebo sa snažíme s mužom o dieťatko vyše 5 mesiacov a zatiaľ neúspešne. Mám PCO (ovuláciu teda nemám každý cyklus, ale niekedy ju isto len mám lebo už mám 27 mesačnú dcérku) a doktorka mi odporučila užívať vždy na 18 DC (10 dní) progestanelle 200 mg . V nedeľu mám užiť prvú tabletku (1xdenne) vraj sa môže klasický užiť ako tabletka (zapiť vodou) alebo účinnejšie je vraj si tabletku vkladať dnu. Chcem sa Vás spýtať, či máte nejaké skúsenosti s týmito tabletkami, či Vam uľahčili cestu k otehotneniu. Ďakujem za Vaše odpovede. 🙏🙂😊

andrea_prestastna
17. aug 2021

@summersunny94 ja mam kapsule, som po MA v 18tt a momentalne som v 12tt zatial vsetko ok, vkladacie tabletky su lepsie pred tehu ako na zaciatku vela som zistovala a zevraj v pociatkoch tehu si mozes zaniest infekciu cize iba kapsule a zapijat, mne pomohol gynex a alchemilka inak , drzim ti palce

summersunny94
autor
17. aug 2021

@andrea_prestastna takže tak ako mi ak dr vravela že pred otehotnením kapsule vkladať. Len som chcela vedieť či pomohli a ak áno za akú dobu, ale ty si teda užívala gynex pred tehotenstvom a nie progestanelle, ak som správne pochopila, ci? 🙂

andrea_prestastna
17. aug 2021

@summersunny94
Pred tehu som mala gynex a caj. Kapsule sa podla mna iba jedia a na vkladanie su ineho typu (take capiky vacsie) ved ten obal by sa ako dlho rozpustal vnutri zospodu?? Pozri si na nete letak ku lieku urcite to tam je

marzuz89
17. aug 2021

@summersunny94 uzivala som, ale vymenila som za duphaston, bolo mi neskutocne zle vzdy hodinu po vzani tabletky - slabosti, zavraty, ledva som stala na nohach, hodinu az dve som bola nepouzitelna (2x denne), to som toho podstupila uz vela a nic mi z nicoho nikdy nebolo (clostylbegyt, pregnyl, ovitrelle, duphaston, progestanelle, letrozol..) ale babatko ku nam prislo prave v tomto cykle s Progestanelle.

summersunny94
autor
17. aug 2021

@andrea_prestastna neviem mne DR povedala že účinnejšie ako aj V Heliose odporúčajú je ich vkladať, tak ...

summersunny94
autor
17. aug 2021

@marzuz89 takže najskôr si to užívala, potom si ich vymenila za ostatné lieky, a teraz ak dobre čítam tak v tomto cykle si užívala znovu progestanelle a si pri ňom otehotnela? 🙂

miskamicha
17. aug 2021

@summersunny94 mne v heliose dr doporucil vkladať...aj pocas tehu do 16tt 200mg 1tbl 2x denne. Ja som mala zrejme malo progesteronu, neviem ci mi pomohlo prave to ale som v 21tt a uzivam dodnes - posobi proti maknutiu krcka.

summersunny94
autor
17. aug 2021

@miskamicha áno aj mne tak vravela doktorka, že vkladať a že to iste by mi v Heliose povedali, že vkladať, ze je to vraj o niečo účinnejšie. A ako dlho si ho brala predtým ako si otehotnela, reku sa akú dobu ti pomohol. 🙂

dejna_
17. aug 2021

@summersunny94 lepšie je vkladať majú lepší účinok a menej vedľajších účinkov ..ženy čo ich brali ústne si ich dávajú väčšinou na noc aby nemali také nežiaduce účinky...

marzuz89
17. aug 2021

@summersunny94 v podstate som sa vratila k Duphastonu, tak je to lepsie napisane 🙂 , ten som uzivala pred tym spolu s Clostylbegytom a Pregnylom, v CAR mi zmenili liecbu, po vyvolanej ovulacii Letrozol+Ovitrelle som brala 14dni Progestanelle a zle zle zle, tak som zacala brat Duphaston (je to tiez progesteron) + vysiel mi pozitivny test, tak som brala Duphaston do 18tt ❤️

Na kazdeho tieto lieky vplyvaju inak, ale urcite pomahaju, mam polycysticke vajecniky a dlhe anovulacne cykly. Urcite odporucam ❤️ Drzim palce

summersunny94
autor
17. aug 2021

@dejna_ a lepšie je vkladať večer alebo je to jedno? 🙂

summersunny94
autor
17. aug 2021

@marzuz89 jáj tak už som pochopila, jasné každé telo je iné a prijme každý liek inak, niektoré lepšie, niektoré horšie. Aj ty máš teda PCO? Tak vidím, že naozaj ten progesterón pomohol. A celé toto užívanie tabletiek ti trvalo koľko cyklov?
Ja mám ešte taký problém, o ktorom doktorka vie (má papiere z hematologie) mám po mojej mamine (ona zas po svojej mame atď,.. je to dedične) Leiden mutáciu -problemy so zrazanlivostou krvi, a tak mi v minulosti nebolo odporučené brať hormonálnu antikoncepciu (musela som vysadiť) ale tento progestanelle 200 mi odporučila , predpísala mi recept ( ale ja som sa jej zabudla spýtať, či to môžem užívať, keď mám takýto problém). Ale tak keďže o tom probléme vie, by mi asi hneď povedala , že to nemôžem.

summersunny94
autor
17. aug 2021

@marzuz89 a ďakujem pekne ❤️
Tebe prajem krásne tehotenstvo, prežite len v zdravíčku 😊😊😊

dejna_
17. aug 2021

@summersunny94 v klaďat je lepšie večer aby čo najmenej vytieklo a keď musíš aj ráno tak je dobre si dať budík aspoň hodinu pred tým ako vstávaš aby to stihlo účinkovať ...

summersunny94
autor
17. aug 2021

@dejna_ doktorka mi kázala 1 tabletku 1krat denne, tak budem teda vkladať keď pôjdem si ľahnúť večer. Ďakujem za radu 🙂

marzuz89
17. aug 2021

@summersunny94 dakujem, tiez mam zlu zrazanlivost a picham si Fraxiparine. Tie cesty za babatkami mame niektore lahsie, ine narocnejsie. Ak chces, napis mi spravu, tam ti mozem rozpisat podrobnejsie 🙂

summersunny94
autor
17. aug 2021

@marzuz89 napísala som 🙂

esmee3
22. aug 2021

@marzuz89
@summersunny94 baby pridávam sa k Vám akurát dnes začínam s progestanelle, a aj s fraxiparinom 🙈 zatiaľ mám z toho také zmiešané pocity po prvom podaní, duufam, že to pomôže ❤️

miskamicha
23. aug 2021

@summersunny94 ked som vysadila HAK v aprili 2020 zdalo sa ze vsetko ok, september a oktober biochemicke, a potom to vsetko zacalo, spinenie uz na 18.den cyklu.duphaston nezaberal, az progestanelle - po 1tbl uplne spinenie ustupilo. Zacala som v decembri a v aprili som otehotnela. Bacha na blokadu ovulacie ked ho nasadis priskoro.

marzuz89
23. aug 2021

@miskamicha s blokadou mas pravdu, ale ci duphaston ci Progestanelle, nenasadzujes ho nikdy ty sama. Vzdy po folikulometrii, pod dohladom lekara. Lekar, ktory ta necha uzivat len tak, od takeho a takeho "vymyslenehi" dna cyklu, nie je ok.

marzuz89
23. aug 2021

@esmee3 pomoze, do par cyklov urcite ❤️

miskamicha
23. aug 2021

@marzuz89 niekto nemoze chodit k lekarovi tolkokrat... ja som ho dostala po rozhovore s lekarom z CAR a ten tiez nekontroloval vajecniky folikulometriou...mala som pravidelny cyklus a kedze som pravidelne spinila od 18.dna cyklu, tak.som.jo zacala uzivat 3 dni po poslednom pozitivnom ovulacnom teste a den po vzostupe bazalky / tu som sledovala asi 3 mes./ pomohlo a otehotnela som bez progesteronu by sa mi drobec neudrzal 🙂 ver ,ze keby lekarovi behala kazda uzivajica progesteron aj 3x tyzdenne na folikulometriu kazdy mesiac, nestíhal by,ale suhlasim, malo by to tak byt.

marzuz89
23. aug 2021

@miskamicha je to velmi dolezite a ten cas si treba najst, viem ze niektore zeny to beru hlava nehlava, a cuduju sa, ked im to tak, ako ty pises, blokuje ovulaciu, a vlastne take silne lieky potom beru zbytocne. Jasne, ked si takto sledujes ovulaciu, bazalka plus testy, je dobra nahrada folikulometrie. A tiez skoro 100% 🙂 len mi je zvlastne, ze lekar dokonca z CAR takyto liek naordinuje od oka 🤔 mna v car prezreli ako pod mikroskopom 😅

miskamicha
23. aug 2021

@marzuz89 odsledoval kedy mam cca ovulaciu aj z krvi samozrejme 1x, potom som uz len ja sama. Bola by si prekvapena, ze kolki gynekologovia tvrdia ze ovulaciu neblokuje...schvalne som sa na to pytala lekara v CAR a ten mindal jasnu odpoved,ze ano.. preto ak je pravid.cyklus cc 28 dni je uz okej ho dat na 17.den lebo lutealna faza by nemala byt kratsia ako 10 dni, tam.by nenolo mozne ani uhniezdenie.

esmee3
23. aug 2021

@marzuz89
@miskamicha baby mne to v car tiež spravila tak že štvrtok sono, 18mm, v piatok mám dať ovitrelle a od nedele mám brat progestenalle. Aj to som až vecmwr začala 😄 ale zas sama od seba by som si to asi nenaordinovala nikdy, že či trafím dobrý čas 😄

summersunny94
autor
23. aug 2021

@miskamicha ja mám brať od 18DC , povedala mi tak lekárka , ja mám PCO takže nikdy neviem kedy mám ovuláciu, môžem mať na začiatku cyklu, môžem mať v strede , možno že aj na konci cyklu (neviem) . Ale Dr vravela vždy že moje "vnútro" nevyzerá že by mala prísť ovulácia , tak preto mi to predpísala od 18 DC to mám užívať desať dní. To zablokuje ovuláciu až tak že nie je možné aby nastala kvôli tým liekom (práve počas tých 10 dní keď ich užívam) ?

miskamicha
23. aug 2021

@summersunny94 pri PCO moze a nemusi byt ovulacia...toto by bolo treba odsledovat sonograficky...a ak sa potvrdia anovulacne cykly, tak potom skusit liekmi vyvolat ovulaciu a potom nasadit progesteron. Takto ovu nemusi prebehnut vobec..neviem ci si.si studovala nieco o PCO ale je to metabolicka porucha na urovni obalov vajecnika, su hrube a tym padom vajicko sa nedostane von. Ja ta nepoznam..neviem o tebe nic, tvoja gyn vsetko...cize ak tuzite po babatku ja uz by som sla do CAR, vobec to neber ako poslednu moznost..robia sa tam aj bezne gyn vysetrenia a maju vacsiu skusenost s parmi, ktore maju tazkosti 🙂 za uvodne stretnutie nedas nic. A kozno pomozu skor ako tvoja gyn...aby ste sa nesnazili zbytocne...

miskamicha
23. aug 2021

@esmee3 toto je ok postup...uz tam bol dominantny folikul ktory praskne sam alebo po ovitrelle. Drzim palce 🙂

marzuz89
23. aug 2021

@miskamicha ano, toto bolo ok, folikul rastie predvidatelne kazdy den, lekar vie vyratat kedy cca dorastie do vhodnej velkosti na prasknutie. Ale
@summersunny94, toto je kompletne nespravne. Az nerozumiem. Ved ked mas PCO, musi v prvom rade zistit, CI ovulujes. A aj kedy, ved toto je aky postup, mas nepravidelne cykly, ovulacia moze byt kedykolvek, peavdepodobne ale nie je ziadna. A ona ti to naordinuje ako lentilky 🤔

miskamicha
23. aug 2021

@marzuz89 tak.. ono pri PCO ak zeny vyzaduju menstruaciu tak po podani progesteronu a naslednom vybechani krvacaju,inak by boli bez krvacania. Ako pises, lentilky...

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre